Så går Sverige till EM

Det är en otroligt viktig match som Sverige kommer att spela i morgon mot Holland. Vid förlust måste Sverige spela en osäker play-off-match men det kan räcka med oavgjort för att gå till EM, direkt. Vi reder ut vad som gäller inför matchen.

Vi en vinst för Sverige så går de direkt till Fotbolls-EM 2012, utan några undantag. Men det kan vara så att Sverige inte måste vinna mot Holland, som rankas som ett av världens bästa lag och senast fick Sverige se sig besegrat med hela 1-4, så det kommer att bli tufft att ta tre poäng.

Vid ett oavgjort resultat så är det flera faktorer som måste gå Sveriges väg. Först och främst så får inte Danmark och Portugal spela oavgjort, för då måste Sverige vinna mot Holland istället. Om Portugal vinner så räcker oavgjort men om Danmark vinner så måste de göra det med tre mål eller fler, annars måste Sverige ta tre poäng.

Kroatien kan också sätta käppar i hjulet, om Sverige kryssar, om de vinner med mer än fem mål mot Lettland. Om Ryssland förlorar mot Andorra och Irland vinner mot Armenien så bli Ryssland bästa tvåan, om Sverige bara spelar oavgjort.

I sin korthet går Sverige vidare vid vinst, vid ett oavgjort resultat finns det ändå goda chanser och vi en förlust är det play-off som gäller.

Kolla in tabellerna för EM-kvalet och avgör själv.

Matcher börjar i morgon klockan 20:15 och som vanligt har vi de bästa och senaste oddsen från alla spelbolag för Sveriges match i EM-kvalet!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 oktober, 2011