SHL: Djurgården – Karlskrona

Djurgården tar i kväll emot Karlskrona i SHL och har revansch att utkräva efter två raka förluster mot SHL-jumbon. Trots Djurgårdens dystra facit mot Karlskrona så talar oddsen för en säker hemmaseger.

Matchstart: 19:00
TV: C More Live
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,32 – 6,00 – 6,50
Att vinna (1-2) 1,19 – 4,75
Över/under 4,5 mål: 1,47 – 2,63

Odds från 24hbet >

Karlskrona gick förra säsongen upp från HockeyAllsvenskan för att göra sin första säsongen i SHL. Det har varit en minst sagt tung säsong för Karlskrona i SHL och efter 32 spelade omgångar ligger man sist i tabellen med endast tolv insamlade poäng. En minst sagt blygsam poängskörd även för en nykomling.

Djurgården har haft det svårt mot Karlskrona under åren

Det som är mycket intressant är att fem av Karlskronas tolv poäng har man tagit mot Djurgården. Det innebär att Karlskrona har vunnit de två tidigare mötena mot Djurgården denna säsong, först 4-2 hemma och sedan en vinst efter straffar på bortais med totalt 5-4.

Djurgården och Karlskrona har möts flera gånger under de senaste åren, när båda spelade i HockeyAllsvenskan, och totalt så har Karlskrona sju vinster mot Djurgårdens tre.

Viktiga poäng för Djurgården

Bortser vi dock till statistiken lagen emellan så är det givetvis så att Djurgården borde ro hem detta på hemmaplan. Djurgården har en hyfsat bra säsong i ryggen med 52 poäng och är inte långt ifrån en slutspelsplats, vilket gör detta möte mycket viktigt.

Nio raka förluster för Karlskrona

Lagens form talar också klart till Djurgårdens fördel då Karlskrona har nio raka förluster, senast mot Rögle med 1-2. Djurgården går också in i denna match med en förlust, 3-5 mot Örebro, men hade dessförinnan två raka segrar.

Flera avbräck för båda lagen

Båda lagen saknar flera spelar inför kvällens möte. Karlskrona som har en skadelista bestående av  Gustav Ahnelöv, David Westlund,Tom Linder och Filip Cruseman samt att det är osäkert om Mattias Guter kan delta i kväll. Djurgården kommer att saknas duon Mikael Ahlén och Daniel Brodin, som är avstängda, samt att man har Adam Ollas Mattsson, Alexander Fällström och Alexander Falk på skadelistan.

Djurgården stor favorit att ta revansch

Oddsen talar som sagt till Djurgårdens fördel i detta möte och väntas ta revansch efter de två snöpliga förlusterna mot Karlskrona under säsongen. Ett spel hos 24hbet ger låga 1,32 gånger pengarna medan ett spel på Karlskrona ger hela 6,50, 4,75 om vi inkluderar övertid. Intressanta spel med tanke på Karlskronas facit mot Djurgården.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 januari, 2016