Stryktipset 1/8 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Final i FA-cupen, repris på finalen i Svenska Cupen. Ja veckans Stryktipset bjuder på flera godbitar denna vecka. Fint värde på flera ställen gör att raden ser riktigt mysig ut på förhand och ett koppel svenska matcher gör inte saken sämre. Nu går vi mot 13!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Arsenal – Chelsea 2

Den engelska säsongen ska läggas till handlingarna och allra sist ut är en final i FA-cupen. Efter denna match får Arsenal gå på semester medan Chelsea får vara aktiva ytterligare någon vecka tills de blivit utslagna av Bayern München i Champions League. På tal om Champions League så löste Chelsea en plats i nästa års turnering via sin fjärdeplats i serien. Frank Lampards mannar har vunnit åtta av sina elva sommarmatcher och har bara Kanté som osäkert kort. Arsenal saknar massor av spelare, bland annat tre mittbackar (Marí, Chambers och Mustafi) och får svårt att freda sig mot Pulisic, Willian och den gamla kanonen Giroud. Hamnar tvåan under 50 procent är det bara att spika på.

2. Dundee United – St. Johnstone 2

Den skotska ligan spelades som bekant aldrig klart. Allt spel avbröts och Celtic utropades till mästare. Dundee United ledde samtidigt andradivisionen klart och gavs en plats i The Premiership. Värdarna stod för en mycket fin säsong i fjol men det blir tuffare motstånd nu i den högre ligan och här får The Terrors slå ur underläge. St. Johnstone var ett mittenlag i The Premiership förra säsongen och var då väldigt svårslagna på resande fot. Poängplock i nio av 13 bortafajter är inte så illa. Fördel gästerna på klassiska Tannadice Park.

3. Hibernian – Kilmarnock 2

Melker Hallberg har inte riktigt lyckats växa ut till den där stora stjärnan som många trodde när han slog igenom i Allsvenskan för åtta år sedan. Numer huserar den före detta kalmariten i Hibernian. Där gjorde mittfältaren 20 framträdanden i fjol och kommer spela en viktig roll även innevarande säsong. Hibs är ett lag som siktar på att tillhöra den övre halvan av tabellen men det är fortfarande mil upp till topplagen Celtic och Rangers. Kilmarnock torskade elva av 15 bortamatcher förra säsongen, men har en intressant anfallsduo i Kabamba och Brophy som mycket väl kan hota. Oviss premiär på Easter Road. Med fint värde i tvåan är det ett tecken som måste med, men visst ska det garderas tidigt.

4. St. Mirren – Livingston 2

När ligaspelet avblåstes under våren låg Livingston femma i tabellen. Det är lagets bästa ligaplacering någonsin och nu är frågan om The Lions kan återupprepa den bravaden. Ligaspelet börjar mot St. Mirren, ett lag som Livingston tog sju poäng mot på fjolårets tre möten. Hemmalaget från Paisley hamnade tio poäng bakom Livingston i våras och då inget av lagen har förändrat sina trupper speciellt mycket ska besökarna hållas snäppet högre här. Spännande tvåa som ritas ned omgående.

5. AFC Eskilstuna – Öster 2

AFC Eskilstuna ligger näst sist i Superettan och det ser håglöst ut när de spelar sina matcher. I bortafajten mot Norrby var det mycket defensivt jobb som gällde och det var rena turen att den tillställningen slutade 0-0. Nu väntar ännu en svår uppgift för Özcan Melkemichels gäng. Öster har visserligen fyra raka omgångar utan vinst i Superettan och blev helt blåsta av stolen av Degerfors i onsdags, men spelare för spelare ska smålänningarna hållas högre än bottenlaget AFC. Alexandersson och Ahmed fixar en bortatriumf.

6. GIF Sundsvall – Degerfors 2

Det är många som har frågat sig hur länge Degerfors ska hålla i toppen av Superettan. Att döma av insatsen mot Öster är värmlänningarna på riktigt. DIF körde över Öster fullständigt och 3-1 var ett resultat i underkant. Johan Bertilsson hade stor show och stod för ett hattrick redan i den första halvleken. Nu väntar ett intressant toppmöte mot GIF Sundsvall som ännu inte har förlorat under säsongen. Dock kommer Giffarna närmast från tre raka oavgjorda fajter och om inte målkungen Engblom har siktet inställt blir det svårt för Sundsvall att ta sig an Degerfors. Fin tvåa som singlas.

7. Ljungskile – Halmstad X

Det var en dramatisk match Halmstad spelade under onsdagen borta mot Västerås. Crespo, anfallaren från Sierra Leone, gjorde sina första minuter för säsongen efter skada och satte dit matchavgörande 3-2 med tio minuter kvar att spela. HBK:s bredd är fantastisk, men det bör oroa Haglund att hans lag har släppt in fem mål på de två senaste matcherna. Ljungskile fick bara en pinne mot GAIS, men det kunde lika gärna blivit tre. Isaac Boye drämde då en straff i kryssribban med tio minuter kvar att spela. LSK är jumbo i serien men är ett ganska frejdigt lag som är roligt att titta på. Kan bohuslänningarna få till alla bitar ska de kunna störa topplaget Halmstad. Måla på med den breda penseln.

Till Stryktipset

8. Brann – Vålerengen X

Vålerengen har fått en mycket fin start på säsongen med raden 5-4-2 efter elva omgångar. Ändå skiljer det mil upp till Bodö/Glimt i toppen av tabellen, det säger det mesta om vilken start Bodö gjort. Oslo-klubben fick stryk av Molde med 1-4 i senaste omgången, men det ska mest ses som ett olycksfall i arbetet. Brann har bara förlorat en match hemma i Bergen under 2020 och i åttamålsskytten Koomson finns det spets. Dock har Brann haft väldigt tufft mot just Vålerengen under en längre period och inte besegrat huvudstadsklubben på sju raka inbördes möten. Börja med X2 och plocka med ettan om plånboken tillåter.

9. Helsingborg – Hammarby 2

3-0 mot Örebro, var det resultatet som får Hammarbys Allsvenska säsong på rätt spår igen? Det var i alla fall de grönvitas bästa prestation på mycket länge. Gustav Ludwigson var sylvass längst fram och stod för matchens första mål. Tankovic och Paulinho saknades medan Kacaniklic började på bänken, men det syntes inte på plan. Dessutom såg Tim Söderström riktigt bra ut på vänsterbacken och följde med bra upp i anfallen med sina älgkliv. Helsingborg har tagit poäng i sex raka matcher men det är ett smärre mirakel sett till hur spelet har varit. Här får Mellbergs mannar slå ur underläge och tvåan ska ritas ned först. Då den ser ut att streckas lite väl högt är det dock inte fel att plocka med ett kryss.

10. Kalmar FF – AIK 2

Elva omgångar var allt Norling fick på sig innan AIK:s ledning fick nog och sparkade tränaren. Visst har det inte sett bra ut för Gnaget men det tyder på panik att bara ge ett nytt spelsystem en dryg månad innan klubben ändrar riktning. Nåväl, en ny röst i omklädningsrummet kan ibland räcka för att tända vissa spelare och skickliga lirare finns det trots allt gott om. Kalmar FF har ett betydligt sämre spelarmaterial i grunden och Nanne Bergstrands mannar har åtta raka utan vinst. KFF har en lång skadelista och nu saknas dessutom avstängda Fidan Aliti. Strecka från höger.

11. IFK Göteborg – Malmö FF 2

I match 11 tar vi oss an en repris av torsdagens cup-final. Där spillde Blåvitt sitt bästa krut och det ska mycket till för att göteborgarna ska orka ladda om mot Sveriges, just nu, bästa lag. Jämfört med IFK Göteborg har Malmö FF en otrolig bredd i truppen och när nu även Ola Toivonen kommit upp i matchtempo har den gamla landslagshjälten visat hög klass. Skåningarna behöver verkligen poängen för att hålla jämna steg med Norrköping i toppstriden. Tvåan är en given utgång, men med risk för rejält hög streckning åker krysset med.

12. Varberg – Östersund 2

Östersund kommer från tre raka oavgjorda matcher i Allsvenskan där poängen mot Häcken och Djurgården imponerar. Insatsen i 0-0-fajten mot Helsingborg var däremot något sämre och det är en match båda lagen säkerligen vill glömma. Frågan är vad som händer med den viktiga anfallaren Kadiri som ryktas vara på väg till belgiska Lommel. Varberg var inblandade i en svängig historia i Borås häromsistens där de grönsvarta kvitterade på övertid genom en nick av målvakten August Strömberg. Jocke Persson har ett intressant gäng på gång men det är inga övermänniskor han förfogar över. Här streckas ettan upp stenhårt och det känns inte helt rätt. Värdet till höger är av högsta prioritet.

13. Norrby – Jönköpings Södra X

Jönköpings Södra slutade fyra i Superettan i fjol och är definitivt ett lag som ska ha chans på de ädla placeringarna även denna säsong. Sju poäng på de tre senaste omgångarna imponerar och i onsdagens match mot GIF Sundsvall lyckades de grönklädda få till en moralhöjande kvittering när Omondi tryckte in 3-3 på övertid. Med Omondi och Hamidovic på topp samt lirare som Fendrich och Konaté bakom har de grönklädda en vass offensiv. Norrby fick bara en pinne hemma mot AFC Eskilstuna och fick då se Akpoveta halta av planen efter en halvtimmes spel. Anfallaren lär inte komma till spel nu och då är boråsarna försvagade. X2 räcker.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Chelsea – Arsenal har ett extremt poröst försvar och med en formstark Pulisic i Chelseas frontlinje ska de blåklädda hållas högt. En tvåa under 45 procent är bara att spika på.

Kupongens luring!

Östersund – Varberg är trots allt en nykomling och nu börjar hallänningarna överskattas en hel del. Östersund har redan vunnit två matcher på naturgräs och kan mycket väl hota här. X2 är av högsta prioritet.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – Chelsea 2
  2. Dundee U – St. Johnst. 2
  3. Hibernian – Kilmarnock 12
  4. St. Mirren – Livingston 2
  5. AFC Eskils. – Öster 2
  6. Sundsvall – Degerfors 2
  7. Ljungskile – Halmstad 1x
  8. Brann – Vålerengen x2
  9. Helsingb. – Hammarby 2
  10. Kalmar FF – AIK x2
  11. Göteborg – Malmö x2
  12. Varberg – Östersund x2
  13. Norrby – Jönköping x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – Chelsea 2
  2. Dundee U – St. Johnst. 2
  3. Hibernian – Kilmarnock 1×2
  4. St. Mirren – Livingston 2
  5. AFC Eskils. – Öster 2
  6. Sundsvall – Degerfors 2
  7. Ljungskile – Halmstad 1×2
  8. Brann – Vålerengen 1×2
  9. Helsingb. – Hammarby x2
  10. Kalmar FF – AIK x2
  11. Göteborg – Malmö x2
  12. Varberg – Östersund 1×2
  13. Norrby – Jönköping x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 31 juli, 2020