Stryktipset 12/9 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Stryktipset är denna lördag något alldeles extra. Engelsk fotboll är tillbaka på kupongen igen och dessutom bjuds det på en 15 miljoner kronor stor jackpot. Inget man vill missa direkt. En noggrann analys krävs och här får vi igenom samtliga 13 matcher på kupongen. Häng med!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Liverpool – Leeds 1

De regerande mästarna Liverpool höll på att bli historiska på Anfield i fjol genom att vinna samtliga hemmamatcher. Det slutade dock med två tappade pinnar och raden 18-1-0, vilket ändå visar på lagets otroliga hemmastyrka. Klopp har i stort sett samma ihopsvetsade trupp att tillgå som i fjol och här saknas bara Henderson som är skadad. Alla offensiva kanoner är alltså tillgängliga. Leeds har lagt upp stora plånboken under sommaren och bland annat tagit in anfallaren Rodrigo från Valencia och mittbacken Koch från Freiburg, landslagsmän i Spanien och Tyskland. Här blir uppgiften dock övermäktig för nykomlingen. Favoritettan är en spik att luta sig emot. 

2. Crystal Palace – Southampton 2

Spelmässigt imponerade inte Crystal Palace särskilt mycket i fjol, men lyckades på olika sätt springa bra och komma ut med trepoängare i jämna matcher. En av QPR:s bästa spelare i fjol, Eze, har värvats in för att hjälpa offensiven. I övrigt finns det inte så mycket att exalteras över i Hodgsons lagbygge som lever lite för mycket på att stjärnan Zaha har en bra dag. Southampton avslutade säsongen starkt och kommer in med gott mod här. Skyttekungen Danny Ings finns kvar i laget som vann detta bortamöte i fjol. The Saints ska hamna ett par pinnhål över Crystal Palace denna säsong och är befogade favoriter. Tvåan ser dessutom ut att vara en värdemässigt fin utgång. 

3. West Ham – Newcastle 2

Newcastle har värvat smart under sommaren och hämtat in Callum Wilson, Ryan Fraser och Jeff Hendrick. Alla är rutinerade Premier League-spelare som vet vad som krävs på den här nivån. Det gör att Skatornas trupp helt plötsligt ser ganska mysig ut och visst ska de svartvita kunna hamna högre upp i tabellen än i fjol. West Ham spelade stundtals strålande under sommaren där Michail Antonio gjorde kaos som anfallare. Det är helt klart den spelare Newcastle främst måste hålla ögonen på. Sett till hela truppen är det dock gästerna som ska hållas högst och tvåan ritas tveklöst ned först.

4. Barnsley – Luton 2

Barnsley och Luton var båda nykomlingar i The Championship förra säsongen och de var båda bottenlag. Barnsley höll sig faktiskt kvar endast tack vare en grymt stark bortaseger mot Brentford i den sista omgången. Truppen är dock medioker och det lär bli en kamp i botten återigen. Luton känns betydligt vassare med spelare som Lualua, Cornick och Collins på topp. Den sistnämnda nätade tre gånger om när Luton besegrade Norwich i Ligacupen för en vecka sedan. Värdet finns till höger och då är det där vi ska börja strecka.

5. Bournemouth – Blackburn X

Bournemouth räckte inte till i Premier League i fjol och fick ta klivet ner. Likt många lag som blivit nedflyttade från finrummet under åren lär de inte få någon dans på rosor i The Championship. Körsbären har sålt spelare för 900 miljoner under sommaren och tappat rejält i kvalitet då bland andra Wilson, Fraser, Aké, Ibe, och Francis gått vidare. Här väntar en klurig uppgift när ett Blackburn som hade höga toppar i fjol står som motstånd. Nyligen spelade gästerna träningsmatch mot Leicester och löste 1-1. Ettan riskeras att streckas för hårt och då är X2 av högsta prioritet att få med tidigt. 

6. Bristol City – Coventry 2

Roland Nilssons gamla Coventry tog klivet upp till The Championship till denna säsong, men det kommer i första hand bli en kamp om att lösa ett nytt kontrakt för nykomlingen. Bristol City värvade högt och lågt i fjol och lyckades inte lösa någon playoffplats. Det finns dock alla chanser på revansch nu. Ett par intressanta nyförvärv har hämtats in och sedan tidigare finns en klasspelare som Nakhi Wells på topp. Bristol City streckas dock för högt, Coventry lär komma råtaggade till denna premiär och skrällen till höger lockar mest även om alla tecken är att föredra.

Till Stryktipset

7. Cardiff – Sheffield Wednesday X

Sheffield Wednesday tappade sin kulturbärare Steven Fletcher under sommaren och har dessutom åkt på tolv minuspoäng på grund av problem i ekonomin. Tungt för The Owls som dock har värvat smart. Wigan var ett av seriens bästa lag under vårsäsongen och därifrån har Wednesday hämtat Windass och Dunkley. Dessutom har Kachunga plockats in från Huddersfield. Tre mycket fina nyförvärv. Cardiff nådde playoff i fjol men blir övervärderade i premiären. X2 är av högsta prioritet.

8. Derby – Reading 2

På Pride Park ska en ruggigt oviss drabbning ta plats. Derby siktar på att utmana om topp 6. De går dock in i säsongen med ganska tunga skadebekymmer. Bielik, Lawrence, Waghorn och inte minst Rooney riskerar alla att missa premiären. Tungt för The Rams som under sommaren tappat lirare som Martin, Lowe, Bogle och Bennett. Reading har en stekhet Lucas Joao som är tillbaka efter skada och gjorde tre mål i Ligacupen mot Colchester. Med tanke på Derbys alla avbräck är det tvåan som lockar mest här, men visst känns det säkrast med alla tecken.

9. Huddersfield – Norwich 2

Norwich hade inte en chans att hävda sig i Premier League men under sommaren har Kanariefåglarna verkligen värvat smart. Jamal Lewis lämnade klubben för Newcastle men där har Quintillà hämtats in från Villarreal, knappast en försämring. I övrigt har de gröngula fått in Skipp, Hugill och Dowell för att nämna några. Huddersfield känns däremot försvagade gentemot för några månader sedan. Kachunga och Mounié har lämnat klubben medan en lirare som Emile Smith-Rowe, lagets kanske bästa spelare under vårsäsongen, är tillbaka i Arsenal. Hudds kommer få det tufft i denna premiär och tvåan är tveklöst första tecken att rita ner.

10. Millwall – Stoke X

Det är med skräckblandad förtjusning som Stoke går in i matchen mot Millwall. De rödvita har nämligen spelat tio raka premiärer utan att vinna, något som gör The Potters till Englands sämsta lag under öppningsdagen. Stoke har värvat tungt under sommaren och bland annat plockat in Steven Fletcher, James Chester och John Obi Mikel. Det bör bli bättre än fjolårets debacle. Millwall är dock ingen enkel nöt att knäcka. Londonklubben är välorganiserade och har nu fått in Troy Parrott och Mason Bennett vilket ger välbehövlig spets. Det känns helt omöjligt att välja sida på The Den och då är det lika bra att smälla till med en helgardering.

11. Preston – Swansea 1

Preston har en tradition av att vara starka hemma på Deepdale. Tränare Alex Neil har prioriterat att hålla ihop truppen från i fjol och inte kostat på sig några dyra värvningar. Kanske ett vinnande koncept i längden då det viktigaste varit att behålla en vass spelare som Barkhuizen. Swansea gjorde en strong insats bara genom att ta sig till playoff, där svanarna också pressade Brentford i semifinalen. Viktiga Rhian Brewsters lånekontrakt har dock gått ut och talangen har återvänt till Liverpool. Några ögonbrynshöjande nyförvärv har inte gjorts och det känns som det lutar åt en ljummen mittenplacering för walesarna i år. Ettan är en vettig spik. 

12. QPR – Nottingham 2 

Nottingham har rejält med revansch att utkräva efter att på ett otroligt sätt tappat en given playoff-plats i den sista omgången i fjol. Sherifferna har legat i på transfermarknaden och tagit in ett gäng starka namn där inte minst Charltons skyttekung Lyle Taylor sticker ut. QPR hade framför allt en jobbig höst och Londonlaget ser inte ut att få det lättare denna säsong. Jämfört med i fjol har värdarna tappat hela den offensiva trion Wells, Hugill och Eze. Spelare som låg bakom det mesta i offensiv väg. Då matchen ser ut att streckas jämnt är tvåan en riktigt intressant spik. 

13. Degerfors – Jönköpings Södra 1

Wow, vilken revansch Degerfors tog i toppmötet mot Halmstad. 4-1 skrevs segersiffrorna till på Örjans Vall. Suveräna Johan Bertilsson stod för sitt tionde mål för säsongen och var stor segerorganisatör ihop med tvåmålskytten Viliam Dahlström med två baljor. Värmlänningarna har utan tvekan varit årets succé i Superettan, men nu väntar åter en tuff uppgift när ligatrean Jönköpings Södra gästar. Smålänningarna, som nu tappar Pa Konate till Rosenborg, har höga toppar i Al Ammari och Omondi men är fortfarande för ojämna i sina prestationer. Ettan är en given utgång, men gardera gärna och efter plånbok. 

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Liverpool

Leeds har värvat smart inför återkomsten till Premier League men de stöter på patrull direkt. Första matchen i finrummet är mot de regerande mästarna Liverpool. The Reds vann 18 av 19 hemmamatcher i fjol och vinner här med. Klar etta.

Kupongens luring! – Luton

Barnsley klarade sig kvar i The Championship enbart tack vare Wigans poängavdrag. Det blir ytterligare en säsong i botten. Luton var fina under sommaren och är bättre rustade. Mysig tvåa till låg procent.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Liverpool – Leeds 1
  2. Crystal P – Southamp. 2
  3. West Ham – Newcastle x2
  4. Barnsley – Luton 2
  5. Bournem. – Blackburn x2
  6. Bristol City – Coventry x2
  7. Cardiff – Sheffield W x2
  8. Derby – Reading x2
  9. Huddersf. – Norwich 2
  10. Millwall – Stoke 1x
  11. Preston – Swansea 1
  12. QPR – Nottingham 2
  13. Degerfors – Jönköping 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Liverpool – Leeds 1
  2. Crystal P – Southamp. 2
  3. West Ham – Newcastle x2
  4. Barnsley – Luton x2
  5. Bournem. – Blackburn x2
  6. Bristol City – Coventry 1×2
  7. Cardiff – Sheffield W 1×2
  8. Derby – Reading 1×2
  9. Huddersf. – Norwich 2
  10. Millwall – Stoke 1×2
  11. Preston – Swansea 1
  12. QPR – Nottingham 2
  13. Degerfors – Jönköping 1x

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 september, 2020