Stryktipset 14/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

I tråkiga virustider känns det härligt att fokusera på annat en stund och vad passar bättre än en helengelsk Stryktipskupong till helgen? Sex rykande kamper i Premier League som kompletteras av sju bidrag från The Championship och vi hittar fina spikar och värden i både ligorna. Nu gnuggar vi för full pott!

Alla brittiska matcher har skjutits upp på grund av Coronaviruset. Därmed kommer alla matcherna på denna kupong att lottas.

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Aston Villa – Chelsea 2

Aston Villa faller allt djupare ned i PL-tabellen och med fyra raka ligatorsk i bagaget finns snart inte utrymme för fler poängtapp. “The Villa” var usla i måndagskväll när Leicester vann med klara 4-0 och Dean Smiths gäng skapade inte en riktig målchans den matchen. Nu väntar Chelsea som efter en längre period med dåliga resultat börjat se ut som laget gjorde i inledningen av säsongen. Everton kördes över med 4-0 senast vilket var smickrande siffror för Merseysideklubben. Även om Villa kommer vara desperata här har vi svårt att se hemmalaget räcka till. Tvåan ska vara en bra spik.

2. Brighton – Arsenal X LOTTNING

Matchen har blivit inställd pga Coronaviruset. Fördelningen vid lottning är 2-4-10.

3. Manchester City – Burnley 1

Pep Guardiolas City har matchats intensivt på sistone och MVP Kevin De Bruyne har saknats med en axelskada. Belgaren är nu åter i träning och de ljusblå fick vila från match i veckan, då mötet med Arsenal sent fick skjutas upp på grund av coronaviruset. Burnley å andra sidan är inne i en fantastisk period där “The Clarets” är obesegrade i sju raka ligamatcher. Nytt kontrakt är så gott som säkrat och poängen mot Tottenham var i underkant. I offensiven finns formstarka spelare i McNeil och Wood och bakåt har Sean Dyche återigen fått ordning på defensiven. En stor anledning till detta är målvakten Nick Pope som sätter press på Jordan Pickford om platsen som Englands förstemålvakt i sommarens EM. Ettan är den givna utgången men krysset åker med till låga procent.

4. Newcastle – Sheffield United 2

Chris Wilders succégäng slutar inte vinna och förra helgen var det Norwich som lades på rygg. ”The Blades” har ett försvarsspel som är att likna vid ett kassaskåp och är förutom serieledande Liverpool det lag som släpper in minst antal mål (25) i Premier League. De rödvitrandiga drömmer om Europaspel nästa säsong och har även en kvartsfinal i FA-cupen att se fram emot. Här väntar en passande uppgift i form av Newcastle som kommer från en tung trepoängare borta mot Southampton. ”The Toon” har tagit sig upp på tillfälligt säker mark i tabellen men imponerar väldigt sällan. “Skatorna” har fått med sig fler poäng än vad spelet visar. Sheffield är ett betydligt bättre fotbollslag än Steve Bruce gäng och är högmotiverade här. Fin spik!

5. Norwich – Southampton 1

Ny måstematch väntar för “Kanariefåglarna” hemma på Carrow Road. Senast det begav sig besegrade de gulgröna Leicester, men därefter har ligans jumbo förlorat borta mot Sheffield United. Värdarna har sex poäng upp till säker mark och här är det bara seger som gäller. Gästerna från sydkusten har efter en längre period av fina resultat gått sämre sedan mitten av februari. Fyra förluster av fem och Hassenhüttls manskap behöver några poäng till för att säkra nytt kontrakt. “Soton” har trivts bättre borta än hemma under säsongen och det här mötet känns helt öppet.

6. Bournemouth – Crystal Palace 1

Läget blir allt mer utsatt för Eddie Howes Bournemouth och med nio matcher kvar befinner sig sydkustlaget på nedflyttningsplats. ”The Cherries” har varit i den här situationen tidigare och lär inte hetsa upp sig alltför mycket. Detta särskilt då de senaste två insatserna har varit riktigt bra mot Liverpool respektive Chelsea, och en poäng i utdelning är i underkant. Nu gästas laget av Roy Hodgsons Crystal Palace som mer eller mindre säkrade nytt kontrakt via vinsten mot Watford. Gästerna har tightat till sitt försvarsspel rejält och kommer med tre raka 1-0-segrar i ryggen inför mötet på Vitality Stadium. Vi är inne på att motivation samt hemmaplan väger tillräckligt tungt för Bournemouth och lämnar ettan ensam.

7. Blackburn – Bristol City X

Två lag som har haft svårt att vinna på sistone drabbar samman i kampen om playoff-platserna i Championship. Blackburn gick på pumpen borta mot Derby men har gjort det bra hemma på Ewood Park under säsongen och bara förlorat tre av 19 matcher. Nu kommer de blåvita från fyra raka utan seger och en viss formsvacka går att tyda. Bristol City å andra sidan trivs bättre borta än hemma men kommer från tre raka bortafighter utan vinst. Om “The Robins” ska ha chansen till Premier League-spel nästa säsong måste laget börja vinna igen och visst kan de rödklädda störa “The Riversiders” här. Vi börjar från mitten men målar helst på med alla tecken.

8. Sheffield Wednesday – Nottingham 2

Nottingham åkte på en rejäl käftsmäll i sin jakt på Premier League när Millwall gick på knock i den första halvleken. Gästerna har dock fortsatt fin position inför de sista omgångarna och ”Forest” är högmotiverat inför lördagens besök på Hillsborough Stadium. Anfallaren Lewis Grabban går även en egen kamp i skytteligatoppen där engelsmannen gör sin bästa säsong målmässigt (17) sedan 2014. Nottingham är ligans tredje bästa bortalag sett till inspelade poäng och ett för tillfälligt uselt Sheffield Wednesday är en passande uppgift. Hemmalaget kommer från två raka ligaförluster och hemmaspelet har inte alls stämt den här säsongen. Vi backar gästerna och lämnar tvåan ensam.

9. Huddersfield – Wigan 2

Wigan har fått fart under fötterna och har bland annat besegrat både ettan WBA och tvåan Leeds på bortaplan. Detta har tagit “The Latics” upp på tillfälligt säker mark och de blåklädda är endast en poäng bakom lördagens motståndare Huddersfield. “Hudds” föll klart mot nyligen nämnda Leeds men formen hemma på John Smith’s Stadium är stark. Den unge anfallaren Ahearne-Grant gör en målmässigt fantastisk säsong för “The Terriers” och jagar Mitrovic i skytteligatoppen. Här kan vi verkligen se båda lagen ta tre poäng men vi tar utgång från höger och den lite väl lågt streckade tvåan.

10. Hull – Charlton 2

Ligans svagaste hemmalag gästas av ett av The Championships svagaste bortalag när kampen om att undvika nedflyttning går in i ett kritiskt skede. Hull har inte gått att känna igen sedan Jarrod Bowen lämnade i januari och “Tigrarnas” resultatrad 0-2-9 senaste elva är katastrofal. Mot Stoke och Leeds har hemmalaget släppt in nio mål och det ser ut som att Grant McCanns manskap är på väg mot League One. Inte heller Charlton är i något vidare slag och förra helgen blev det förlust mot en annan bottenkonkurrent i form av Middlesbrough. Värdarnas usla form får oss ändå att vilja utgå från höger då tvåan står för långt i skrivande stund. Vi målar dock snabbt på med alla tecken.

11. Middlesbrough – Swansea X

Efter en längre tids kräftgång har vindarna börjat blåsa mer trevligt söder om Sunderland kring Riverside Stadium. “Boro” tog en efterlängtad seger borta mot Charlton och hade dessförinnan gjort en fin insats hemma mot topplaget Nottingham. På hemmaplan har Woodgates gäng faktiskt varit helt okej på sistone men det är framförallt för många oavgjorda matcher som dragit in värdarna i bottenstriden. Även de vitklädda från Wales har haft svårt att vinna matcher. Två vinster senaste tio och även “The Swans” har många oavgjorda i bagaget mot slutet. Båda lagen har 14 oavgjorda på 37 spelade ligamatcher och vi tror att det 15:e krysset kan komma här. Garderar gör vi från vänster.

12. Millwall – Derby 1

Millwall hakar på i jakten om playoff efter en imponerande storseger borta mot svårspelade Nottingham föregående helg. 30 år gamle Matt Smith hade sitt livs halvlek och stod för ett hattrick inom loppet av 13 minuter i den första halvleken. Hemma på The Den har “The Lions” inte vunnit sedan mitten av januari men på lördag finns goda chanser att vända på detta. Gästande Derby har förvisso två imponerande ligasegrar i ryggen men “The Rams” har varit extremt ojämna säsongen igenom. Millwall trivs bäst hemma och trots något höga procent är värdarna ett vettigt spikförslag.

13. QPR – Barnsley 1

Kupongen avslutas på Loftus Road där ett formtoppat QPR tar emot ligajumbon på lördag eftermiddag. Efter tre raka segrar har Barnsley nu två förluster i rad men med sju poäng upp till säker mark lever fortfarande hoppet för “The Super Reds”. Nu väntar en tuff uppgift på bortaplan mot “The Hoops” som fortfarande har häng på topp sex och kval till Premier League. Nog för att Queens Park Rangers ska vara favoriter här men procenten har hamnat helt snett. Till priser runt 20 procent är tvåan ett måstestreck och etta-tvåa känns helt rätt här.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Sheffield United – Drömmen om Champions League lever i allra högsta grad för “The Blades” och mot Newcastle har Chris Wilders gubbar bra chans till ny trea. Om tvåan håller sig under 40 procent är det bara att tacka och ta emot.

Kupongens luring!

Barnsley – Av de tre senaste bortafighterna har Barnsley vunnit två där förlusten senast mot Reading var undantaget. QPR är formstarkt men tvåan är på tok för lågt streckad och bara måste med på alla system som jagar bra med deg.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Aston Villa – Chelsea 2
  2. Brighton – Arsenal x2
  3. Man City – Burnley 1
  4. Newcastle – Sheffield U 2
  5. Norwich – Southampton 12
  6. Bournemouth – Crystal P 1
  7. Blackburn – Bristol City 1x
  8. Sheffield W – Nottingham 2
  9. Huddersfield – Wigan 12
  10. Hull – Charlton x2
  11. Mboro – Swansea 1x
  12. Millwall – Derby 1
  13. QPR – Barnsley 12

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Aston Villa – Chelsea 2
  2. Brighton – Arsenal 1×2
  3. Man City – Burnley 1x
  4. Newcastle – Sheffield U 2
  5. Norwich – Southampton 1×2
  6. Bournemouth – Crystal P 1
  7. Blackburn – Bristol City 1×2
  8. Sheffield W – Nottingham 2
  9. Huddersfield – Wigan 12
  10. Hull – Charlton 1×2
  11. Mboro – Swansea 1x
  12. Millwall – Derby 1
  13. QPR – Barnsley 12

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 mars, 2020