Stryktipset 15/8 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Manchester City förväntas ta sig vidare till semifinal i Champions League, men jobbet ska göras mot Lyon. Den fajten inleder veckans Stryktips. I övrigt är det Superettan, The Premiership, Eliteserien och Allsvenskan som ska tittas till. Häng med mot 13 rätt!

Spelstopp: 15:59

Till Topptipset

1. Manchester City – Lyon 1

Efter att ha vunnit allt som går i England de senaste åren siktar Manchester City nu på Champions League-titeln. De ljusblåa har fått en drömlottning i kvartsfinalen då överraskningen Lyon står på andra sidan. Det är ett motstånd City ska vara stora favoriter mot. Agüero är fortfarande skadad men i övrigt har Pep alla kanoner redo. Lyon får dra styrka ur det faktum att de faktiskt tog fyra poäng mot City i förra säsongens gruppspel. I åttondelsfinalen imponerade fransmännen också genom att slå ut självaste Juventus. Nu är det dock färdigskrällt. Ettan lämnas ensam.

2. Dalkurd – Halmstad 2

Dalkurd stod upp bra borta mot Jönköpings Södra under onsdagen men föll ändå tungt med 1-2 efter ett sent avgörande. Trots lirare som Hodzic och Cissoko är truppen på det stora hela svag och det ska mycket till för att Dalkurd ska kunna störa topplaget Halmstad. Haglunds mannar fick äntligen till det framåt igen när Öster besegrades med 2-0. Sadat Karim stod för ett mål och en assist och visade att han vill ta platsen i anfallet bredvid givna Wiedesheim-Paul. Även Kamara och Boman finns som alternativ där. Kurtulus, som gjorde mål mot Öster, är nu avstängd men i övrigt kan HBK mönstra ett starkt lag. En tvåa under 55 procent är bara att spika.

3. GIF Sundsvall – GAIS 1

GAIS lyckades stå emot i 90 minuter mot Degerfors och kunde därmed räkna in sin fjärde raka oavgjorda fajt. En styrka i sig men Grönsvart har brutalt svårt att hitta nätet. Nio gjorda mål på tolv omgångar är sämst av samtliga lag i serien och en spelare som Yarsuvat har inte alls fallit väl ut på Gamla Ullevi. GIF Sundsvall har halkat ner på en fjärdeplats i tabellen inför den 13:e omgången efter att bara lyckats vinna en av de sex senaste. Med Engblom, Blomberg, Eriksson, Myrestam och de andra i truppen lär Giffarna ändå slåss i toppen av Superettan hela säsongen lång. GAIS har inte vunnit en bortamatch än och det ändras inte nu. Strecka från vänster.

4. Öster – Brage X

Brage har förtvivlat svårt att plocka segrar för tillfället. 1-1 hemma mot Norrby var en rejäl missräkning för Kleber och hans mannar även om insatsen inte var så pjåkig rent spelmässigt. Hellberg, Lundin, Sellin och Pllana håller hög klass och det bör vara en tidsfråga innan det lossnar för gänget från Borlänge. Öster är ett lag som ständigt övervärderas av spelbolagen. Trots att smålänningarna bara har vunnit en av sina tio senaste i Superettan ställs de ut som favoriter här. Det känns inte helt riktigt. Brage tog fyra poäng av Öster i fjol och ska ses med fin chans igen. X2 i utgång.

5. Sarpsborg – Molde X

I Norge ska vi titta till de regerande mästarna Molde som fått in en del grus i maskineriet. Tre av de fem senaste omgångarna har slutat med förlust för Molde som senast torskade mot Brann, den första hemmaförlusten sedan augusti 2018 i ligaspelet. Nu är det Sarpsborg Stadion som gäller och där har Molde inte vunnit sedan 2015. Sarpsborg, som tränas av Micke Stahre, tappade Anton Salétros, tidigare i AIK, som varit utlånad till Sarpsborg under sommaren. Laget, med David Mitov Nilsson mellan stolparna, ser stabilt ut ändå och de fyra senaste hemmamatcherna har gett tio poäng. Oerhört ovisst här och då är det bäst att plocka med alla tecken.

6. Hamilton – St. Mirren 1

Hamilton och St. Mirren är två lag som garanterat kommer tillhöra bottenskiktet av Premiership denna säsong, precis som i fjol då de slutade elva och nia av tolv lag. Gästerna ställdes mot Rangers under onsdagen och torskade med 0-3. Inte mycket att säga om, det var en kross från början till slut. Nu är det bortamatch igen och St. MIrren var faktiskt seriens sämsta lag på resande fot förra säsongen. Hamilton har fått en jobbig start med två raka förluster och bottnar tabellen. På Hope CBD Stadium ska de dock gälla som knappa favoriter. Strecka från vänster.

Till Topptipset

7. Kilmarnock – St. Johnstone 2

Kilmarnock fick en smakstart på säsongen. Efter den knappa premiärförlusten mot starka Hibernian plockade Killie en pinne av självaste Celtic. Kabamba har varit fantastisk på topp och är en spelare som snart kommer gå vidare till större uppgifter. 2-2 mot Ross County imponerade dock inte och nu övervärderas Kilmarnock en del av tipparna. Det är trots allt inget lag som går ut och kör över motstånd till höger och vänster. St. Johnstone slutade före Kilmarnock i tabellen i fjol och tog då fyra poäng på de två avslutande inbördes mötena mot Killie. Värdet till höger lockar mest, börja där och måla på efter storleken på plånboken.

8. Ross County – Dundee United 2

En mycket spännande chansspik hittas på Victoria Park. Ross County inledde säsongen med två raka 1-0-segrar men åkte på första poängförlusten under onsdagen när de bara fick 2-2 hemma mot Kilmarnock. Hemmalaget från Dingwall slutade tia i Premiership i fjol och har överträffat sig själva i inledningen. Dundee United är nykomlingar efter att ha kört över allt och alla i andradivisionen i fjol och har inlett fint där bortasegern mot Motherwell imponerade lite extra. Senast blev det en knapp förlust hemma mot topplaget Hibernian men prestationen var det inget fel på. United har högre kapacitet än County och då det verkar bli värde på tvåan är det läge att spika för att spara garderingar till andra matcher.

9. Hibernian – Motherwell 2

Motherwell slutade trea i tabellen säsongen 2019/20, men började sommaren riktigt uselt. 0-1 mot både Ross County och Dundee United är inte bra nog. I veckan kom åtminstone första poäng när Motherwell spelade 2-2 mot Livingston. Viktigt med poängen även om det fortfarande finns mycket att slipa på. Hibernian ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar med full pott men sämre målskillnad än Rangers. Doidge och Nisbet är väldigt svårfångade längst fram. Nu överstreckas dock Hibs å det grövsta. Ettan närmar sig 70 procent och det är såklart alldeles för mycket i en jämn serie som den skotska där bara Celtic och Rangers höjer sig markant över mängden. Med den streckningen är det X2 som ska ritas ned först.

10. Falkenberg – AIK 1

Nu börjar goda råd sannerligen bli dyra. Efter tränarbytet har AIK en poäng på fyra matcher, detta trots ett ganska tacksamt schema. 0-1 hemma mot Östersund var ett nytt bottennapp och som om inte förlusten i sig vore nog skadade sig Michel medan Per Karlsson drog på sig ett rött kort och är avstängd här. Det går att smaka på ångesten när solnaiterna nu beger sig till västkusten. Hos Falkenberg är det inte speciellt glada miner heller, med tolv inspelade poäng är hallänningarna jumbo i tabellen. De gulklädda har dock inte samma förväntningar på sig och kan spela något mer avslappnat. Ett krampande AIK får svårt igen. Strecka från vänster.

11. Hammarby – Elfsborg 1

Elfsborg behövde bara en kvart för att avfärda Falkenberg på hemmaplan. Jesper Karlsson fortsätter att visa att han är för bra för den här serien och mot FFF stod han både för ett mål och en Rabona-assist. Vilken lirare! Elfsborg är det lag som närmast jagar Malmö FF i toppen av Allsvenskan. Nu blir dock boråsarna överskattade, det är inget omöjligt gäng att rå på. Hammarby var ordentligt tillbakapressade på Östgötaporten men löste alla tre poängen mot IFK Norrköping efter ett sent avgörande av Abbe Khalili. Bajen har tagit poäng i sju av sina åtta matcher på Tele2 och får gälla som favoriter här. Fin värdespik.

12. Mjällby – Malmö FF 2

Mjällby tog ledningen borta mot Djurgården genom stekheta Moses Ogbu (mål för femte matchen i rad) och var väl så bra som de regerande mästarna. Sölvesborgarna fick ändå åka hem tomhänta efter att Blåränderna vänt till 2-1. Kallt för Lantz mannar som bland annat hade en nick klockrent i ribban vid ställningen 1-1. Nu är viktiga David Löfquist avstängd och det är ett stort avbräck. Malmö FF plockade åttonde raka segern mot Örebro även om det satt hårt inne. Nu kommer Christiansen tillbaka från avstängning och det spetsar såklart till laget ytterligare. MFF är en nivå upp och tar nionde raka.

13. Västerås – Umeå FC X

Västerås går väldigt tungt för tillfället. 0-1 mot Trelleborg under onsdagen var Grönvitts femte förlust på de sex senaste. Därmed är bottenstriden ett faktum. Frontfyran Awad, Span, Tronet och Safari håller hög klass, men i övrigt är det ett mediokert lag Askebrand förfogar över. Umeå FC är också ett bottenlag och lär få tampas långt ner i tabellen hela säsongen lång. Det finns dock kvalitéer hos gästerna som plockat poäng i hälften av sina bortamatcher. Mot ett formsvagt VSK ska Umeå absolut inte vara chanslösa. Alla tecken är bäst, men X2 är av allra högst prioritet.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Manchester City

Lyon har stått upp bra mot både PSG och Juventus under sommaren, men nu är det slut för OL. De Bruyne skjuter fransmännen i sank.

Kupongens luring! – Motherwell

I fjol slutade Motherwell trea i den skotska ligan, nio poäng före Hibernian. Visst har Hibs börjat säsongen strålande men streckningen har spårat ur. Tvåan måste bara med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Manchester City – Lyon 1
  2. Dalkurd – Halmstad 2
  3. GIF Sundsvall – GAIS 1
  4. Öster – Brage x2
  5. Sarpsborg – Molde x2
  6. Hamilton – St. Mirren 1x
  7. Kilmarnock – St. Johnstone x2
  8. Ross County – Dundee U. 2
  9. Hibernian – Motherwell x2
  10. Falkenberg – AIK 1x
  11. Hammarby – Elfsborg 1
  12. Mjällby – Malmö FF 2
  13. Västerås – Umeå FC x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Manchester City – Lyon 1
  2. Dalkurd – Halmstad 2
  3. GIF Sundsvall – GAIS 1x
  4. Öster – Brage x2
  5. Sarpsborg – Molde 1×2
  6. Hamilton – St. Mirren 1x
  7. Kilmarnock – St. Johnstone x2
  8. Ross County – Dundee U. 2
  9. Hibernian – Motherwell 1×2
  10. Falkenberg – AIK 1×2
  11. Hammarby – Elfsborg 1
  12. Mjällby – Malmö FF 2
  13. Västerås – Umeå FC 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 14 augusti, 2020