Stryktipset 19/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Stryktipset fortsätter med samma format som förra lördagen där tolv matcher från de brittiska öarna kompletteras av en fin fajt från Superettan. Dessutom bjuds det återigen på 15 miljoner kronor i jackpot. Den guldgruvan ska vi försöka lägga beslag på och vägen mot miljonerna hittar ni här!

Speltips 15:59

Till Stryktipset

1. Manchester United – Crystal Palace 1

Crystal Palace fick en flygande start på säsongen när de besegrade Southampton med 1-0 i premiären efter mål av superstjärnan Zaha. Han deltog inte under torsdagen när Hodgson roterade rejält i Ligacupmatchen mot Bournemouth. Det slutade med förlust efter tolv (!) straffomgångar! Palace har fortfarande en hel del skadebekymmer i backlinjen och det är inga vidare förutsättningar när de ställs mot Manchester United. Solskjaers manskap har inte spelat någon match än då de gick långt i Europa League under sommaren. De rödklädda har i stort sett fullt manskap till förfogande och då är det svårt att se hur gästerna ska lyckas stå emot. Ettan är bara att spika.

2. Arsenal – West Ham 2

Det är ingen som ifrågasätter Mikel Arteta längre. Under spanjorens tid i klubben har Arsenal vunnit FA-cupen och Community Shield. Premiären av ligan slutade också med en 3-0-seger mot Fulham där nya brassen Willian glänste med tre assist och en frispark i stolpen. The Gunners har dock fortsatt enormt mycket skador i backlinjen och dessutom uppges Granit Xhaka, som var ruggigt bra mot Fulham, vara osäker till spel. West Ham torskade mot Newcastle i sin premiär, men med en skadefri trupp har David Moyes många alternativ att välja mellan. Ettan ser ut att sticka iväg över 70 procent och det är alldeles för mycket. Börja med X2 och plocka med ettan på större system.

3. Leeds – Fulham 1

Leeds visade i premiären att de är i Premier League för att stanna. Tre mål borta mot Liverpool är ett ruggigt imponerande facit. Tyvärr för de vitklädda blev det fyra i baken. I veckan blev det uttåg ur Ligacupen men där vilade Bielsa i stort sett hela stommen så det ska man inte dra för stora växlar av. Fulham spelade ganska trevlig fotboll mot Arsenal, men var samtidigt naiva i försvarsspelet och det slutade med en klar förlust. Inför återkomsten till högstaligan har The Cottagers i stort sett inte värvat något alls och det mesta tyder på att sejouren i finrummet blir ettårig. I fjol vann Leeds motsvarande möte med 3-0 och ettan ska hållas som troligast ännu en gång.

4. Blackburn – Wycombe 1

Blackburn stod upp bra mot Bournemouth i lördags men föll med 2-3 efter ett sent avgörande. Till skillnad mot många andra lag valde tränare Mowbray att inte rotera speciellt mycket inför ligacupfajten mot Newcastle och det var också en tillställning som Rovers dominerade. Det blev ändå ännu en förlust. Kan värdarna komma upp i den nivån spelmässigt ska det dock kunna bli en trevlig säsong. Wycombe, med monstret Akinfenwa på skadelistan, torskade mot nykomlingskollegan Rotherham i den första omgången och får en jobbig eftermiddag igen. Strecka från vänster. 

5. Brentford – Huddersfield 1

Det har varit en jobbig månad för Brentford som var så grymt nära att ta steget upp till Premier League. Det blev dock förlust i playoff-finalen mot Fulham och nu är det nya tag som gäller för The Bees. Visserligen blev det förlust mot Birmingham förra veckan och målkungen Ollie Watkins har lämnat klubben, men truppen ser ändå urstark ut med spelare som Mbeumo, Norgaard, Dasilva och inte minst Pontus Jansson. Huddersfield ser betydligt sämre ut än i fjol och var helt utspelade mot Norwich i sin premiär även om matchens enda mål föll med tio minuter kvar. Det blir inte enklare nu. Ettan spikas!

6. Luton – Derby 2

Derby har fortsatt en del problem med skador men i ligacupmatchen mot Preston (som slutade med förlust) kunde Wayne Rooney starta igen. Räkna med att den ytterst meriterade anfallaren tar en plats i elvan även här. Han kan understödjas av Marriott, Knight, Sibley och Graeme Shinnie (vars bror Andrew faktiskt spelar i Luton). Ingen dålig uppställning. Luton har fått en magnifik start på säsongen med avancemang i Ligacupen och vinst i den första seriematchen mot Barnsley. Här blir The Hatters dock övervärderade, Derby hamnade trots allt 13 poäng före i tabellen i fjol. Graeme vinner brödrakampen på Kenilworth Road.

7. Middlesbrough – Bournemouth 2

Det krävdes tolv straffomgångar (David Brooks fick lägga två straffar) men till slut stod Bournemouth som segrare i cupfajten mot Crystal Palace. The Cherries har blivit rejält plundrade under sommaren men kan ändå ställa en fin elva på benen med Solanke, Stanislas, Lerma, Brooks och Groeneveld. Middlesbrough har tappat många spelare under sommaren även de och Warnock har uttryckt missnöje över den trupp han har att laborera med. Stort hopp ställs till Assombalonga och Fletcher på topp. Bournemouth ska hållas något högre, men då Middlesbrough är luriga på Riverside bör tvåan garderas omgående. 

Till Stryktipset

8. Norwich – Preston X

Det satt långt inne men till sist fick Norwich ändå en bra start på säsongen efter att supertalangen Adam Idah tryckt in 1-0 i slutskedet av matchen mot Huddersfield. Kanariefåglarna har ett lag som lär tillhöra toppskiktet av serien, men här överskattas de gröngula ganska rejält. Preston må ha inlett serien med en förlust mot Swansea, men det är ett lag med väldigt hög kapacitet. Barkhuizen, Johnson och Sinclair är tre spelare som lär sysselsätta hemmaförsvaret ordentligt. Skrällen till höger lockar verkligen och även om alla tecken är att föredra är det X2 som är av högsta prioritet.

9. Reading – Barnsley 1

Reading var ett av endast tre lag som vann sin premiär med två mål. The Royals slog tillbaka Derby med 2-0 på bortaplan. Imponerande och visst känns Reading bättre än förra säsongen. Lucas Joao är i storform med sina fyra mål på de två tävlingsfajter brassen spelat under säsongen. Här ser dock hemmalaget ut att överstreckas kraftigt. Barnsley är ingen slagpåse, även om de var ett bottenlag i fjol. I veckan slog The Tykes ut MIddlesbrough ur Ligacupen trots bortaplan. Med tanke på hur strecken sitter är det bara att måla på med alla tecken.

10. Rotherham – Millwall 2

Rotherham besegrade nykomlingskollegan Wycombe med 1-0 förra helgen. Insatsen var dock inget vidare. Det lär bli bottenstrid för The Millers och här ska de rödvita slå ur underläge. Millwall har fått in Woods, Bennett och Parrott under sommaren och ser giftiga ut, även fast den sistnämnda anfallaren är skadad. Londonklubben var bara två poäng ifrån att få spela playoff i somras och Lejonen ska vara uppe och hugga på topp 6 igen. Rotherham håller betydligt lägre klass och får svårt. Tvåa!

11. Sheffield Wednesday – Watford 2

Sheffield Wednesday ligger klart sist i The Championship även fast de vann borta mot Cardiff i lördags. Detta då Ugglorna fick starta med tolv minuspoäng. Windass och Rhodes är ett mycket kompetent anfallspar som båda nätade mot Cardiff. I övrigt ser dock Wednesdays trupp något grå ut. Watford har däremot en helt fantastisk trupp för den här nivån men är ordentligt skadedrabbade. Det har gjort att svenska Ken Sema fått chansen och som han har tagit den. Assist i premiären till matchens enda mål mot Middlesbrough och mot Oxford i Ligacupen slog den vänsterfotade yttern till med mål under ordinarie tid samtidigt som han satte sin elvametare i straffläggningen. Räkna med att Sema kommer spela en viktig roll igen. Trolig tvåa.

12. Swansea – Birmingham X

Morgan Gibbs-White har haft problem med att ta plats i Wolverhamptons skickliga lag. Därför har den unga mittfältaren nu lånats ut till Swansea och där gjorde han omgående mål i premiären mot Preston. Det blev matchens enda mål och därmed en perfekt start för Svanarna. Här blir walesarna dock övervärderade. Backlinjen ser väldigt orutinerad ut och det är något som Birmingham ska kunna utnyttja. Gästerna öppnade även de med seger (1-0 mot Brentford) och har en spännande offensiv med Jutkiewicz framför de gamla Arsenal-talangerna Crowley och Toral. När ettan sticker iväg streckmässigt är det enda rätta att helgardera och försöka jobba in bortaskrällen.

13. Jönköpings Södra – Öster 1

Vilket Smålandsderby det är som väntar under lördagen. Öster tog över tredjeplatsen när de besegrade Trelleborg med 1-0 men dagen efter tog J-Södra tillbaka den så viktiga placeringen via en 2-0-triumf mot ÖIS. De grönklädda var riktigt bra då och bäst av alla var Kozica som stod för båda målen. Kwakwa lyckades med konststycket att bli utvisad efter en minut på plan på övertid, men då det inte är någon viktig spelare har det en mindre betydelse. Öster visar strålande form med fem segrar på de sex senaste, men Stadsparksvallen är en av de svåraste arenorna att komma till. 1X räcker.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Manchester United

Palace vann här för ungefär ett år sedan men det är ett annat Manchester nu jämfört med förra hösten. Martial och Rashford fixar segern hemma på Old Trafford.

Kupongens luring! – West Ham

Visst såg Arsenal bra ut mot Fulham men det är förmodligen seriens sämsta lag. The Gunners har väldigt mycket skador i backlinjen och kan straffas här. X2 är måstetecken på kupoingen.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man United – Crystal P 1
  2. Arsenal – West Ham x2
  3. Leeds – Fulham 1
  4. Blackburn – Wycombe 1x
  5. Brentford – Huddersf. 1
  6. Luton – Derby 2
  7. Mboro – Bournemouth x2
  8. Norwich – Preston x2
  9. Reading – Barnsley 12
  10. Rotherham – Millwall 2
  11. Sheffield W – Watford 2
  12. Swansea – Birmingham 1x
  13. Jönköping – Öster 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man United – Crystal P 1
  2. Arsenal – West Ham 1×2
  3. Leeds – Fulham 1x
  4. Blackburn – Wycombe 1x
  5. Brentford – Huddersf. 1
  6. Luton – Derby 2
  7. Mboro – Bournemouth x2
  8. Norwich – Preston 1×2
  9. Reading – Barnsley 1×2
  10. Rotherham – Millwall 2
  11. Sheffield W – Watford 2
  12. Swansea – Birmingham 1×2
  13. Jönköping – Öster 1x

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 september, 2020