Stryktipset 20/6 – tips, analyser & spelförslag

Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Stryktipset är tillbaka och det med 8 saftiga miljoner i jackpot! Engelsk fotboll står på menyn för hela slanten när bland annat sex drabbningar från Premier League ska tittas till. Där kan bland annat Liverpool ta ytterligare ett steg mot den så efterlängtade titeln. Vi har identifierat flera fina drag. Häng med!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Brighton – Arsenal 1

Arsenal hade som väntat ingenting att sätta emot City i onsdags. The Gunners föll med 0-3 efter både skador och röda kort. David Luiz stod för ett katastrofinhopp där han blev utvisad för andra gången den här säsongen. Generellt ser Londonlaget väldigt svaga ut i de bakre leden och bortaspelet har som bekant varit bedrövligt under en längre tid. Brighton är indraget i bottenstriden men har gjort det bra under Graham Potter. Den tidigare Östersunds-tränaren fick se sina fiskmåsar segra på Emirates Stadium i december och faktum är att sydkustlaget har fyra raka utan nederlag mot Arsenal. 1X bjuder in till fint värde och får agera utgång.

2. West Ham – Wolverhampton 2

West Ham slutade på den övre halvan i fjol men någon sådan framskjuten placering lär det inte bli för ”Såpbubbleblåsarna”. Endast målskillnad håller David Moyes gäng på rätt sida nedflyttningsstrecket efter att blott en trepoängare bärgats sedan skottens debutmatch under nyårsdagen. Wolverhampton mår betydligt bättre som klubb, “Vargarna” har etablerat sig på allvar i Premier League där de nu är med i kampen om CL-platserna. Den portugisiska kolonin anförda av Nuno Espírito Santo har bara gått på pumpen sex gånger i ligan under säsongen, näst bäst efter överlägsna Liverpool. X2 bör vara ett lås på Londons Olympiastadion.

3. Bournemouth – Crystal Palace 1

På den engelska sydkusten ligger Bournemouth pyrt till efter att ha gått blytungt under vintermånaderna. I samma veva var Eddie Howes gäng drabbade av en mängd skador som påverkat resultaten. Nu är däremot truppen mer eller mindre intakt vilket gör att The Cherries borde avancera från sin nedflyttningsplats. De rödsvarta är helt enkelt alldeles för bra för att åka ur. Crystal Palace gör en poängmässigt fin säsong där Roy Hodgson trollat. “Örnarna” från London har nämligen varit det sämre laget i flertalet kamper men på något konstigt sätt lyckats vinna med 1-0. Offensivt är de blåröda under all kritik och här är de underdogs med rätta. Ettan känns bra trots lagens tabellpositioner.

4. Blackburn – Bristol City 1

Många trodde att Blackburn skulle falla igenom när stjärnan Bradley Dack blev skadad runt jul. Så blev inte fallet. Premier League-vinnarna från 1995 gick starkt under våren och är med i kampen om playoff när nu The Championship är tillbaka. En stor del i framgången har varit hemmaspelet på Ewood Park där Rovers bara gått på pumpen vid tre av 19 tillfällen. Utan publik kommer det naturligtvis bli tuffare men denna lördag ska likväl Tony Mowbrays gäng ses med fin chans. Bristol City är nämligen inte mycket för världen, lagets sjundeplats till trots. Gästerna har inte alls agerat som ett topplag och innan uppehållet såg det allt annat än bra ut med fem raka utan seger. Håller sig ettan runt 50 procent är spiken fullt godkänd i Lancashire.

5. Reading – Stoke 2

Stoke har inte haft någon vidare säsong men innan Corona bröt ut såg det åtminstone rätt bra ut för The Potters. Åtta poäng på fyra matcher tog de rödvita upp på säker mark i tabellen. Rent truppmässigt får ändå 17:e platsen sägas vara ett misslyckande för med namn som Butland, Clucas och Allen ska naturligtvis Stoke återfinnas högre upp i tabellen. Reading återfinns några pinnhål upp men har inte varit mycket för världen. Både Lucas Joao och Lucas Boyé ser ut att saknas här vilket är tydliga avbräck. Stoke löser tre pinnar i Berkshire till finfin procent!

6. Sheffield Wednesday – Nottingham 2

Hillsborough Stadium är känd mark för alla fotbollskunniga. Wednesday är inte på samma nivå som under katastrofen 1989 även om högstanivån är hög. “Ugglorna” har bland annat nollat serieledande Leeds två gånger om under säsongen. De platta fallen är dock för många för att Garry Monks lag ska vara med och utmana om uppflyttning. Det gör något överraskande Nottingham som haft en god vana i att plocka poäng trots att spelet inte alltid varit mycket för världen. Bortaspelet har varit strålande men historiskt är det klar fördel Wednesday i detta klassikermöte. Svårsiat där samtliga tecken rekommenderas.

7. West Bromwich – Birmingham 2

Derby från Birminghams utkanter där West Bromwich ser ut att kunna ta klivet tillbaka till Premier League. Slaven Bilic har gjort ett strålande jobb med “Trastarna” som placerar sig på en andraplats i The Championship. Offensivt är WBA seriens bästa där framförallt bredden imponerar, åtta spelare har stått för fem mål eller fler. Birmingham gör också en fullt godkänd säsong även om det gick tungt månaden innan uppehållet. På bortaplan har The Blues något destruktiva spel passat perfekt vilket ingen förlust i spelformen sedan innan jul bekräftar. Här har de inget att förlora och skrällen känns långt ifrån otänkbar. Den undervärderade tvåan måste med till varje pris!

8. Luton – Preston 2

Kom uppehållet lägligt för något topplag var det för Preston som hade tre raka förluster. Alex Neil har förhoppningsvis kunnat gnugga anfallsspel med sina liljevita krigare för offensivt såg det inget vidare ut i slutet av februari. Det gjorde det däremot för Luton som höll liv i säsongen via elva poäng på sex matcher. Trots det skiljer sex poäng upp till Hull på säker mark, ett avstånd som dock är långt ifrån ointagligt. Normalt vinner Preston denna kamp, men Luton kan aldrig räknas bort. Tvåan först, därefter ettan.

9. Huddersfield – Wigan 1

Två lag som ännu inte kan räkna hem kontraktet i The Championship är de som ställs mot varandra på John Smith’s Stadium. Utgångsläget ser dock betydligt bättre ut efter att poängskörden ökats markant under våren. Hos Huddersfield har Karlan Ahearne-Grant producerat mål i strid ström och tillsammans med Arsenal-lånen Willock samt Smith-Rowe bildar han en produktiv offensiv som inte fanns i höstas. Wigan har inte någon sådan men däremot ett tightare försvar. Rutinerade skotten David Marshall höll tätt fyra matcher i rad innan uppehållet vilket förde The Latics upp på säker mark. Här bör det dock bli tufft och ettan ska ses som klart mest trolig.

10. Hull – Charlton X

Sexpoängsmatch från de nedre regionerna av The Championship där det är dessa lag som placerar sig på vardera sida nedflyttningsstrecket. Att Hull skulle återfinnas där trodde nog ingen i höstas. “Tigrarna” sålde dock sina bästa spelare, Bowen och Grosicki, och därefter har det varit fritt fall. Två poäng på de elva senaste är skrämmande siffror. Charlton inledde strålande som nykomlingar men har också haft det tufft under en längre period. Fysisk och jämn match att vänta. Då är det svårt att köpa den vänstervridna streckningen. Bra läge att gå emot och spela X2.

11. Everton – Liverpool 2

Söndagen bjuder på högoktanig underhållning från Liverpool. Även om det inte kommer bjudas på elektrisk inramning som vanligt i detta Merseyside-derby finns alla förutsättningar för en underhållande historia. Liverpool har som bekant gått fram som en slåttermaskin i Premier League den här säsongen och frågan är inte om, utan när de kommer säkra ligatiteln även i teorin. Everton vill såklart knäppa storebror på näsan men faktum är att de inte besegrat sina rivaler på tio år. Det förändras knappast när Klopps armé sätter fart. Tvåan kan gott lämnas ensam trots hård streckning.

12. Newcastle – Sheffield United 2

Sheffield United snuvades på segern i veckans möte mot Aston Villa när de hade en boll inne bakom Örjan Nyland. Tungt för nykomlingen som i högsta grad är med i kampen om CL-platserna. Liknande motstånd väntar denna söndag när de reser till östkusten för att ge sig i kast med Newcastle. Värdarna har inte förtjänat sin 13:e plats utan under stora delar sett trubbiga ut. Organisatoriskt håller “Skatorna” en hög nivå men när de ställs mot ett Sheffield United som är snäppet skickligare även taktiskt kommer detta bli svårt för Steve Bruce gäng. X2 är ett lås på St. James’ Park.

13. Aston Villa – Chelsea X

Aston Villa lyckades få med sig en poäng från hängmatchen mot Sheffield United, något som gör att det endast är en pinne upp till säker mark inför helgens omgång. Från den matchen ska nykomlingarna från Birmingham ta med sig årets första nolla, även om Nyland egentligen släppte en boll förbi sig, och bitvis bra spel. Här har de dessutom fördelen av att ha en tävlingsmatch i benen jämfört med Chelsea. Frank Lampards lag tog förvisso två fina skalper innan uppehållet, men prestationerna har varit väldigt varierande hos The Blues under säsongen. Det är svårt att backa tvåan till dryga 70 procent med tanke på detta och inte minst att det är Chelseas första match på över tre månader. Alla tecken och jobba in skrällen är en bra lösning.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Liverpool

Corona kommer inte stoppa Jürgen Klopps sanslösa maskin, var så säker. Everton har varit underlägset sin stadsrival under en längre tid och det kommer visa sig tydligt på Goodison Park. Tvåan känns mer eller mindre helt given.

Kupongens luring! – Birmingham

“Blånäsorna” har ställt till det för flera topplag under säsongen, inte minst när de fått spela på bortaplan. West Bromwich har stor press på sina axlar och vinner knappast detta möte fler än 70 procent av gångerna vilket tipparna tycks tro. Strålande skrällchans på The Hawthorns!

Speltips & spelförslag – 128 rader

 1. Brighton – Arsenal 1x
 2. West Ham – Wolves x2
 3. Bournem. – Crystal P 1
 4. Blackburn – Bristol C 1
 5. Reading – Stoke 2
 6. Sheff W – Nottingham 12
 7. West Brom – Birmingh. 12
 8. Luton – Preston 12
 9. Huddersfield – Wigan 1
 10. Hull – Charlton x2
 11. Everton – Liverpool 2
 12. Newcastle – Sheff U 2
 13. Aston Villa – Chelsea x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

 1. Brighton – Arsenal 1×2
 2. West Ham – Wolves x2
 3. Bournem. – Crystal P 1
 4. Blackburn – Bristol C 1
 5. Reading – Stoke 2
 6. Sheff W – Nottingham 1×2
 7. West Brom – Birmingh. 1×2
 8. Luton – Preston 12
 9. Huddersfield – Wigan 1
 10. Hull – Charlton x2
 11. Everton – Liverpool 2
 12. Newcastle – Sheff U x2
 13. Aston Villa – Chelsea 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100