Stryktipset 21/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Det är toppmöte i Premier League och det är dubbla toppmöten i The Championship. Där har ni fotbollsgodis. Vill ni ha pengaregn också så har ni kommit helt rätt. Det är 22 fläskiga miljoner i jackpot på Stryktipset denna lördag!

Spelstopp: 15.59

1. Manchester City – Leicester 1

Två suveräna och frejdiga lag öppnar kupongen på Etihad i Manchester. Vi kan nog redan nu slå fast att detta är slaget om andraplatsen i årets Premier League. Liverpool går fram som rena slaktaren och övriga lag kommer inte räcka till, dessa två är i en klass för sig mellan Pool och resten. Egentligen är ju regerande mästarna i City av högsta möjliga klass men det har helt enkelt varit lite för många poängtapp under hösten. Leicester har däremot haft stolpe in och plockat mer poäng än vad de borde sett till den moderna xG-faktorn. Med tanke på hur City lekte med Arsenal i London senast kan man inte tro annat än att Leicester får bita i Guardiolas sura äpple. Spiketta.

2. Aston Villa – Southampton 2

Det var en synnerligen märklig match som utspelade sig på Villa Park i tisdags. Aston Villa mötte Liverpools juniorlag eftersom A-laget vaskade Ligacupen till förmån för en tripp till VM i Qatar. 5-0 där fick många bettare att slicka sig om läpparna efter påfylld julklappskassa. Nu är det äkta A-lagsfotboll som gäller och Southampton kommer taggade till tänderna. The Saints var nyligen på vippen att dräpa Arsenal i London men fick nöja sig med en pinne där. Aston Villa har tre raka nederlag i ligaliret, 0-2 senast i nykomlingsmötet mot Sheffield United betyder att värdarna tar plats intill giljotinen. Senast det begav sig på denna arena mellan dessa lag vann gästerna med 4-2. Streckningen har ballat ur, smarriga tvåan är en given start.

3. Bournemouth – Burnley 2

Den som hade prickat in att Bournemouth skulle slå Chelsea på Stamford Bridge förra helgen hade blivit rik. Den megaskrällen lär ha varit avgörande för att ingen fick 13 rätt på Stryktipset. Chocken har istället gjort att svenska folket nu överstreckar The Cherries som i grunden är ett svagt lag och som hade fem raka förluster i ryggen innan skalpen i London. Burnley ligger ett par hack ovanför Körsbären i tabellen och The Clarets kommer från en trygg triumf då inte Newcastle tilläts avlossa ett enda skott mot den egna buren. Burnley vann båda inbördes med god marginal förra säsongen. Nu betalar tvåan så pass att det lockar att låta den stå själv på Vitality Stadium.

4. Brighton – Sheffield United 1

Somliga kråkor kraxade om att detta skulle vara två bottenlag i årets Premier League. Dessa elaka tungor har tystnat nu. Brighton går från klarhet till klarhet under Graham Potters styre, särskilt ur en spelmässig aspekt. Mot Arsenal blev det dessutom full pott för Potters pågar. Sheffield United tog sig upp i PL som tvåa i andradivisionen och har visat sig väl värda platsen på högsta nivå. Chris Wilders vildar ligger på sjunde plats efter 17 omgångar, på bortabana har det blivit oavgjort i hela sex av åtta fall. Strecken har strösslats sunt, 1X som utgång men gärna hela bältet.

5. Newcastle – Crystal Palace 2

Derbi della fågel! Hemmaskatorna tar emot bortaörnarna på St. James’ Park. Newcastle har klarat sig ganska bra trots att Steve Bruce är deras ornitolog denna höst, som elaka kråktungor säger. Plats elva är klart godkänt för The Magpies. Även plats nio är godkänt för ett lag som Crystal Palace, den gode Roy Hodgson är en hantverkare av stora mått. Fyra raka poängplock för The Eagles visar prov på att Roy är svår att brotta omkull. När Roy flög till skatboet förra säsongen lyckades han nypa alla pinnar från Rafa Benítez, det ska kunna ske även mot grågubben Steve Bruce. Pennan fattas från höger.

6. Norwich – Wolverhampton 2

Teemu Pukki möter Wolverhampton. Förlåt, Norwich, men omvärlden uppfattar ert lag som om ni har en vass finne och tio Championship-snubbar. Det blir mer och mer uppenbart att The Canaries inte håller måttet i Premier League, allt annat än att nuvarande nästjumbon återgår till livet en våning ner vore en stor skräll. Wolverhampton går ingen annanstans än rakt upp genom Premier League-tabellen. Innan Wolves fick en smäll på nosen av ett Tottenham med mycket flax så hade man slagit klubbrekord. Elva PL-matcher i rad utan nederlag är suveränt av den orangeklädda portugisiska kolonin. Tvåan betalar tillräckligt för att spikas, detta löser de revanschlystna vargarna utan bekymmer.

7. Fulham – Leeds 2

När vi kliver ner till näst högsta serien kliver vi rakt in i ett stekhett möte på Craven Cottage. Det var länge oklart huruvida dessa klubbar skulle mötas den här säsongen och isåfall i vilken del av seriesystemet. Att Fulham trillade ur Premier League var inte så överraskande men att Leeds fick kalla fötter i The Championship förvånade mer. Särskilt eftersom The Peacocks coach Bielsa är känd för sina varma fötter. Nåväl, nu är det andra bullar och Påfåglarna stormar mot finrummet med en defensiv som skulle göra vilken Lagerbäck som helst stolt. Fulham ligger tolv poäng bakom Leeds efter 22 omgångar. The Cottagers har tre raka nederlag medan gästerna har elva raka utan torsk. Tvåan ska räcka en bra bit!

8. West Bromwich – Brentford 1

Den enda som slår Marcelo Bielsa på fingrarna är Slaven Bilic. Den gamle storbacken från Kroatien tog över West Bromwich i somras och mannen från Split har gift sig lyckligt på The Hawthorns. 14-7-1 är en makalös resultatrad i den här äckligt jämna ligan. Pontus Jansson har inte något olyckligt äktenskap med Brentford heller, skåningen som kom från Leeds i somras blev kapten på direkten. The Bees återfinns på fjärde plats inför helgens resa till seriens enda obesegrade hemmalag. Med tanke på att Ponne och pojkarna är ett av få gäng som kan trycka in en kil mellan Bilic och The Hawthorns är det läge att gardera brett här i hopp om den understreckade tvåan.

9. Hull – Birmingham 1

Bossen på KCOM Stadium är också nyanländ sedan i somras. Grant McCann inledde sin tränarkarriär 2015 och 39-åringen som gör sin första säsong på denna nivå nu har lotsat Hull till 30 poäng på 22 omgångar. En placering under McCanns mannar återfinns Birmingham som också har en sommarvärvad coach på sin bänk. Den spanske Sverigevännen Pep Clotet har haft svårt att balansera Blånäsorna, det har varit höga toppar och djupa dalar under hösten. Clotets killar har bara vunnit en av sina sex senaste matcher. Mot Hull som vunnit tre av sina senaste fyra fighter i hemmaborgen bör inte gästerna räcka till. Streckningen är sund och halvgarderingen till vänster är ett faktum.

10. QPR – Charlton 1

Englands huvudstad ställer till med ett derby mellan två klassiska klubbar. Queens Park Rangers befinner sig i mittens rike av den engelska andradivisionen med sin prydliga resultatrad 9-4-9. I övrigt är The Hoops påtagligt oprydliga av sig, det är öppna spjäll som gäller i båda ändar för ligans mest målglada lag. Charlton är desto mer tillknäppta och fokuserar på att slippa återvända till League One. The Red Robins formkurva är svartare än natten, sett till de senaste tio omgångarna är Lee Bowyers boys sämst i serien. Charlton har inte plockat poäng på Loftus Road sedan 1999. Ettan spikas av utan diskussion.

11. Reading – Derby 1

Rojalisterna på Madejski Stadium vänder hem efter två bortamatcher. Både mot Barnsley och Stoke blev det oavgjort på tavlan. Nu ska 23-poängaren bjuda in 26-poängaren till lördagsduell, till saken hör att Derby lirat en match mer än Reading. Cocu och company kommer med illavarslande form efter fem rundor utan viktoria, till gästernas fördel skall sägas att de vann båda inbördes föregående säsong. Rojalisterna har inte lirat en enda oavgjord hemmamatch, det ligger liksom inte i deras natur att göra det. Gubbgarderingen (etta-tvåa) smakar kungligt!

12. Huddersfield – Nottingham 2

Fjolårets dunderjumbo i Premier League är nog lättad över att befinna sig i sitt rätta rum den här säsongen. Inte för att Huddersfield har imponerat i The Championship heller, att vara ett bottenlag är inget att skryta om och att vara seriens sämsta hemmalag är ännu mindre att stoltsera med. Nottingham tillhör seriens bästa bortalag, 5-5-1 är en stilig bortastatistik men formkurvan pekar åt fel håll för Forest. Gästerna kommer till John Smith’s Stadium med blott en viktoria på de senaste sex omgångarna, 0-4 i baken mot Sheffield Wednesday senast var inte kul. Strecka från höger och måla helst med den breda penseln i osäkerhetens namn.

13. Luton – Swansea 2

Sista karamellen i lördagsgodispåsen hämtas från anrika Kenilworth Road som byggdes 1905. Lilla Luton ligger på plats 20 med 20 pinnar just nu, därmed innehar nykomlingen från League One den sista säkra platsen i tabellen. Senaste tiden har The Hatters fått sig ett par rediga lavetter, inte minst mot Brentford som krossade dem med hela 7-0. På tal om rediga lavetter så åkte Swansea på en 1-5-smäll mot West Brom på sin senaste bortaresa. Att få sig en lektion av serieledarna kan hända vem som helst och det var faktiskt Svanarnas enda bortaförlust den här säsongen. Sedan dess har walesarna lirat oavgjort mot Blackburn samt slagit Boro med 3-1 så The Swans lär inte komma till lördagens fotbollsfest utan partyhatt. Tvåan är en nykter avrundning på jackpot-resan!

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Man City

Detta är ingen spik som får det att pirra i kroppen men trots att Leicester är ett skickligt lag så kan man lita på regerande mästarna när de har hemmaplan.

Kupongens luring!

Southampton

En match. En skräll. Mot Chelsea. Utan den skrällen hade aldrig Aston Villa åsnespikats på det här viset. Tacka för det och hugg värdet på Southampton!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Man City – Leicester 1
  2. Aston V – Southampton x2
  3. Bournemouth – Burnley 2
  4. Brighton – Sheffield U 1×2
  5. Newcastle – Crystal P 2
  6. Norwich – Wolves 2
  7. Fulham – Leeds x2
  8. West Brom – Brentford 1×2
  9. Hull – Birmingham 1x
  10. QPR – Charlton 1
  11. Reading – Derby 12
  12. Huddersf. – Nottingham 1×2
  13. Luton – Swansea 2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 20 december, 2019