Stryktipset 27/6 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Klassiska FA-cupen är framme vid kvartsfinaler och samtliga dessa fyra matcher hittar in på helgens Stryktips som sträcker över två dagar. En Premier League-kamp synas dessutom och flertalet fighter från The Championship. Det hela avslutas sedan med två allsvenska drabbningar från vår kära huvudstad. En finfin Stryktips-kupong således där vi identifierat flera fina drag!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Norwich – Manchester United 2

Är det månne något av ett gammalt United vi börjat se? Så känns det onekligen. Solskjaer har fått bukt på sitt stjärnspäckade manskap som agerat med betydligt mer stabilitet men även finess under en period. “De röda djävlarna” har inte förlorat sedan januari och bjöd på propaganda-fotboll under långa stunder i veckans 3-0-viktoria mot Sheffield United. Norwich har det desto kämpigare och ser inte ut som något annat än ett lag för The Championship. Att “Kanariefåglarna” gått mållösa mot såväl Southampton som Everton här hemma på Carrow Road oroar. I FA-cupen skrällde de sig vidare mot Tottenham i senaste rundan. Att något liknande sker denna lördag känns långsökt. United till semifinal!

2. Birmingham – Hull 1

Hull är ett lag som har det extremt tufft i de nedre regionerna av The Championship. Förlusten i bottenmötet mot Charlton senast, den femte raka, innebar att “Tigrarna” trillade ner under nedflyttningsstrecket. Mycket talar just nu för att det kan bli degradering till League One för första gången sedan 2005. Birmingham kan ännu inte ropa hej helt och hållet till ett nytt kontrakt, men “Blånäsorna” agerar med en pondus som gör att de inte lär bli indragna i bottenstriden. 0-0 borta mot serieledande WBA var något turligt, men samtidigt väldigt starkt. Ettan kommer bli överstreckad på St. Andrew’s. Känslan är ändå att övriga tecken är rent slöseri med garderingar.

3. Leeds – Fulham 2

Under fredagen gjorde Brentford och West Bromwich upp. Redan dagen efter är det dags för ännu en härlig batalj från The Championships toppskikt. Leeds har flera gånger om tappat en biljett till Premier League i slutskedet av säsongerna. Den mardrömmen dök säkerligen upp på näthinnan hos alla supportrar när de föll i omstarten mot Cardiff (0-2). Förlust här och det kan bli en obehaglig sommar för Marcelo Bielsas mannar. Någon lätt uppgift väntar inte när Fulham, med skytteligaledaren Mitrovic i spetsen, kommer på besök till Elland Road. Londongänget vann lagens möte strax före jul och har sju raka inbördes utan torsk mot Leeds. Säkra upp denna match och håll tummarna för skrällen till höger.

4. Stoke – Middlesbrough X

Dessa klubbar har gjort otaliga säsonger i Premier League men nu stångas de för kontraktet i divisionen under. Det är med knapp marginal de befinner sig över ytan, Stoke har två poäng tillgodo på Hull under strecket och för Middlesbroughs del är det endast målskillnad som skiljer. Stokes 1-1 mot Reading innebar femte raka matchen utan nederlag men samtidigt var insatsen inget vidare från The Potters sida. Matchens dignitet gör detta till en förmodat krampaktig historia. Boro bjuder sällan på mycket även om de var direkt usla i omstarten mot Swansea (0-3). Nu har de fått in nytt friskt blod på tränarbänken i form av rutinerade Neil Warnock. Det räcker till en betydelsefull poäng. Spikkryss!

5. Wigan – Blackburn 2

Både Wigan och Blackburn vann övertygande i omstarten. För Wigan hölls femte (!) raka nollan när Huddersfield besegrades på bortagräs. En gedigen insats där det dock ska sägas att det var ett väldigt blekt Hudds som inte satte Wigans backlinje på några större prov. Tuffare lär det bli nu när ett playoff-jagande Blackburn gästar DW Stadium. Rovers tog en fin 3-1-viktoria mot Bristol City där comebackande Corry Evans visade vägen med ett mål och en assist. Även Lewis Holtby var tillbaka efter lång frånvaro. Ett förbättrat och hungrigt Blackburn får ses som knappa favoriter trots bortagräs. Tvåan först.

6. Sheffield United – Arsenal 2

Arsenal tog lite av sista chansen till att hänga på i kampen om CL-biljetterna när de segrade med 2-0 mot Southampton under torsdagen. Ynglingarna Nketiah och Willock, båda födda 1999, visade vägen med målen. Insatsen i sig var dock inte speciellt märkvärdig och skadelistan är fortsatt full för de mesta FA-cupmästarna. I denna kvartsfinal möter de Sheffield United i rätt läge för de rödvita från stålstaden har inte alls visat samma nivå som innan uppehållet. Att The Blades kan stå upp mot storlagen har de ändå visat vid flertalet tillfällen. Tvåan som utgång men läge att blicka brett på Bramall Lane.

7. Leicester – Chelsea 2

Det var längesen Leicester såg riktigt bra ut och nu är Chelsea bara en poäng bakom de tredjeplacerade “Rävarna” i Premier League. Insatsen i veckans 0-0-match mot Brighton var inte mycket att hänga i granen och faktum är att Jamie Vardy och company bara har två vinster på nio tävlingsmatcher sedan slutet av januari. I denna kvartsfinal i FA-cupen är känslan att det blir tufft. Chelsea kommer boostade till King Power Stadium efter att ha knäppt självaste Manchester City på näsan. Londongänget har ett fyndigt anfallsspel som ska kunna såra värdarna. Utgångstvåa där krysset får agera stödhjul.

8. Newcastle – Manchester City 2

Att det inte blir någon ny Premier League-titel för Manchester City har varit klart sedan länge. I torsdags gick de ljusblå på ännu en mina när det blev förlust på Stamford Bridge trots Kevin de Bruynes magiska frisparksmål. Det finns dock god chans till tre titlar för Pep Guardiolas manskap denna säsong. Ligacupen har redan vunnits, ena foten är i kvartsfinal i Champions League och i FA-cupen får de gälla som favoriter till att försvara titeln från i fjol. Newcastle är faktiskt ett lag som vållat problem genom åren, särskilt här på St. James’ Park. Då har dock “Skatorna” haft sina passionerade supportrar i ryggen. Inför en ödslig arena blir det tuffare. City ska bara vinna detta. Solklar tvåa.

9. Watford – Southampton 1

Watford reste till Turf Moor med gott mod men det blev en neslig förlust när Burnley kunde avgöra i helt fel läge av matchen. Tungt för The Hornets som alltjämt återfinns i ett prekärt läge i tabellen. God chans till tre poäng finns ändå här när ett Southampton som inte imponerade mot Arsenal (0-2) väntar. Viktiga Jack Stephens såg dessutom rött där och är således avstängd på Vicarage Road. Ett mer motiverat Watford får utgångstecknet, men tvåan är inget dumt komplement om plånboken är tillräckligt tjock.

10. Bristol City – Sheffield Wednesday X

Bristol City agerade blekt innan uppehållet och inte såg det bättre ut när fotbollen var tillbaka. Niclas Eliasson och company tog ledningen borta mot Blackburn men föll likväl med 1-3, lagets sjätte match i följd utan seger. Endast två poäng skiljer alltjämt upp till en playoff-plats men att The Robins ska nå en sådan känns långsökt. Sheffield Wednesday tryckte in en moralhöjande kvittering sent mot Nottingham genom supertalangen som aldrig blev något, Connor Wickham. “Ugglorna” kan spela utan press på Ashton Gate och ska framförallt ses med betydligt större chans än vad de streckas till. Bra läge att skippa den överstreckade ettan.

11. Nottingham – Huddersfield 2

Huddersfield var inne i sin bästa period på ett bra tag innan uppehållet men tog ett rejält steg tillbaka i och med 0-2 hemma mot Wigan. Fjolårets Premier League-klubb hänger löst i andradivisionen med bara en poäng till giljotinen. Truppen är med det sagt alldeles för bra för att en degradering ska kännas trolig. Nottingham har ett lag som inte är mycket för världen men Forest ligger likväl på en playoff-plats. Trots att den klassiska klubben bara plockat en trepoängare på de sju senaste målas de upp till gigantiska favoriter på City Ground. Det är svårköpt i en på pappret helt öppen tillställning. Som strecken sitter blir X2 den givna lösningen.

12. AIK – Malmö FF 2

Det var inget snack när dessa lag möttes på Eleda Stadion i torsdagens kvartsfinal i Svenska Cupen. Paulos Abrahams fina ledningsmål för AIK hjälpte föga när Malmö satte fart. 4-1 lyste på tavlan efter 90 minuter och Anders Christiansen-show. Dansken var planens överlägset bästa spelare med ett hattrick. Kaptenen är dock avstängd här vilket såklart är ett tungt avbräck för skåningarna. Med det sagt ska de himmelsblå ändå vara det vassare laget och här kan möjligen Ola Toivonen göra debut. Håller sig tvåan omkring 40-45 procent är den fullt gångbar som spik.

13. Djurgården – Kalmar FF 2

På Tele2 Arena ska de regerande svenska mästarna försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Efter premiärvinsten mot Sirius har det blivit två raka nederlag för Djurgården. 0-3 mot IFK Norrköping senast var en rejäl käftsmäll även om den spelmässiga prestationer var skaplig. Kalmar har börjat på motsatt sätt, med en inledande förlust och två vinster därefter. Smålänningarna har sett småtrevliga ut där ynglingarna Nils Fröling och Isak Jansson tagit för sig. Precis som Djurgården har de haft spelledigt i veckan då de blev utslagna i gruppspelsfasen av Svenska Cupen. Kapaciteten finns definitivt för att störa Blåränderna som inte fått igång sitt maskineri. Alla tecken rekommenderas i södra Stockholm där tvåan rensar mycket fint.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Manchester United

Solskjaers lag streckas i högsta laget men det känns helt befogat. United spelar magisk fotboll nu med Martial i spetsen. Norwich är däremot på dekis och ska inte ha något att sätta emot det frejdiga storlaget. Given tvåa på Carrow Road.

Kupongens luring! – Huddersfield

Hudds ska kunna stå upp mot ett Nottingham som inte imponerat på ett bra tag. Trots det streckas ettan skyhögt på City Ground. Superläge då att gå emot vilket vi är snabba med att göra. X2 i match 11!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Norwich – Man United 2
  2. Birmingham – Hull 1
  3. Leeds – Fulham 12
  4. Stoke – Middlesbrough x
  5. Wigan – Blackburn x2
  6. Sheffield U – Arsenal x2
  7. Leicester – Chelsea x2
  8. Newcastle – Man City 2
  9. Watford – Southampton 1
  10. Bristol C – Sheffield W x2
  11. Nottingham – Huddersf. x2
  12. Djurgården – Kalmar 12

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Norwich – Man United 2
  2. Birmingham – Hull 1
  3. Leeds – Fulham 1×2
  4. Stoke – Middlesbrough x
  5. Wigan – Blackburn 1×2
  6. Sheffield U – Arsenal 1×2
  7. Leicester – Chelsea x2
  8. Newcastle – Man City 2
  9. Watford – Southampton 12
  10. Bristol C – Sheffield W x2
  11. Nottingham – Huddersf. x2
  12. AIK – Malmö FF 2
  13. Djurgården – Kalmar 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 26 juni, 2020