Stryktipset 4/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Stryktipset ser riktigt mysigt ut denna helg trots utebliven jackpot. Sex matcher från Premier League kombineras med sju fighter från The Championship på kupongen som avslutas under söndagen. Det finns en hel del värde att tälja på sina håll. Här chansar vi både bort favoriter och hittar spännande spikar. Jakten mot 13 rätt har börjat!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Leicester – Crystal Palace X

Leicesters tidigare cementerade CL-plats är nu i högsta grad i fara. I veckan kom ännu en förlust mot Everton vilket gör att femman Man United och sexan Wolverhampton kryper allt närmare. Endast tre poäng skiljer ner till denna formstarka duo. Med tanke på den form “Rävarna” visat upp kan de knappast räkna hem en trea i sin Corona-drabbade hemstad denna lördag heller. Palace är luriga att tas med samtidigt som värdarna saknar Pereira. Med tanke på hur strecken sitter inleder X2 till fint värde.

2. Manchester United – Bournemouth 1

Bournemouth är på väg ur Premier League. Så känns det onekligen. Visserligen skiljer bara en poäng upp till Watford på säker mark men med tanke på hur “Körsbären” spelar just nu ser läget minst sagt dystert ut. I onsdags blev det förlust med hela 1-4 hemma mot Newcastle efter en undermålig prestation. Nu väntar en betydligt tuffare uppgift. Manchester United är i toppslag där namn som Greenwood, Martial och inte minst Bruno Fernandes levererar. Det skulle förvåna om Solskjaers gäng inte löser en topp 4-placering. Given etta.

3. Wolverhampton – Arsenal 1

Wolverhampton har gått som tåget sedan omstarten med tre raka och Rui Patrícios nolla intakt. “Vargarna” agerar oerhört stabilt där laget får sägas vara grymt bra sammansatt. Detsamma kan inte sägas om Arsenal som spretar åt alla håll och kanter. 4-0 mot ligans sämsta lag, Norwich, säger inte så mycket. Här kommer The Gunners inte få alls samma ytor och straffas betydligt mer för sina misstag, som allt som oftast är för många. Raúl Jiménez skjuter Wolves till fjärde raka!

4. Chelsea – Watford 1

Chelsea kom ner rejält på jorden i veckan när det blev en neslig förlust (2-3) i derbyt mot West Ham. The Blues dominerade matchbilden totalt men släppte återigen alldeles för enkla mål. Att de släppt in cirka 14 mål fler än expected goals-statistiken säger talar sitt tydliga språk. Kepa har dessutom Premier Leagues sämsta räddningsprocent, spanjoren har inte i närheten av levt upp till sina 800 miljoner. Watford krigar för sin existens men har det motigt med endast en poäng på tre matcher sedan återstarten. Här har ändå The Hornets kapacitet att störa med namn som Doucouré, Pereyra och Sarr. Garderingspennan bör löpa fritt.

5. Blackburn – Leeds 2

Leeds fick bara 1-1 mot jumbon Luton trots att det var spel mot ett mål i mer eller mindre samtliga 90 minuter. Det gör att avståndet nu är sex poäng ner till formstarka Brentford på tredjeplatsen. Oerhört viktig match här således för Bielsas boys när de besöker klassiska Ewood Park. Blackburn kommer från två raka förluster och ser inget vidare ut för stunden. En playoff-plats känns nu ytterst långsökt. Bradley Dack är saknad och hade behövts för Rovers i detta möte. Nu känns tvåan klart gångbar, åtminstone så länge den inte stiger upp över 60 procent.

6. Bristol City – Cardiff 2

Cardiff har vaknat till liv efter en tung period kring årsskiftet. Walesarna kommer från fem raka utan förlust vilket tagit dem upp på den så viktiga sjätteplatsen i tabellen. På bortagräs har dessutom “Blåfåglarna” sett fina ut med fyra vinster på de fem senaste resorna. Bristol City ser allt annat än fina ut. Niclas Eliasson och hans lagkamrater har skrapat ihop två poäng på åtta matcher och fått se sig passerade av en hel drös lag. Det kommer med största säkerhet inte bli något playoff för The Robins. Här saknas meriterade walesiska mittbacken Ashley Williams som såg rött i 0-1-förlusten mot Nottingham. Ett starkare och mer motiverat Cardiff löser tre poäng på Ashton Gate.

7. Fulham – Birmingham X

Fulham lyckades knipa en skön trepoängare i derbyt mot QPR trots att Mitrovic var avstängd då. Det är även den väldige serben här efter hans armbåge mot Leeds. Ett par poäng behöver spelas in ytterligare för att säkra playoff-platsen. Samma läge har Birmingham fast längre ner i tabellen, “Blånäsorna” behöver någon pinne till för att känna sig helt säkra på kontraktet. Speciellt bra har gästerna inte sett ut efter uppehållet, men på bortaplan har de inte förlorat i ligaspelet sedan innan jul. Detta är verkligen ingen säker etta på ett oförutsägbart Fulham. Gardera helst hela vägen.

8. Huddersfield – Preston 1

På John Smith’s Stadium står viktiga poäng på spel i olika delar av tabellen. Huddersfield har bara tre poäng ner till Hull under strecket medan Preston alltjämt kan lösa en playoff-biljett, fyra pinnar skiljer till Cardiff på sjätteplatsen. Hudds studsade tillbaka senast och det med besked när Birmingham lades på rygg med 3-0. Ahearne-Grant, Campbell och Kachunga var föga förvånande målskyttar på St. Andrew’s. Där har The Terriers flera vassa hot. Preston återfinns alltså en bra bit upp i tabellen men har bara skrapat ihop en poäng på de sex senaste matcherna. Värdarna är hetare för stunden och ska ses med bäst chans. Ettan först.

9. Brentford – Wigan 1

Två klubbar som placerar sig i den absoluta toppen av formtabellen är det som ställs mot varandra på Griffin Park. Wigan har vunnit sex av sina sju senaste matcher där de hållit nollan i samtliga. Det gör att kontraktet är klart – om man inte är påläst. Faktum är att den ekonomiska situationen är bedrövlig och att The Latics därmed riskerar ett avdrag på tolv poäng, något som skulle innebära att de faller ner på jumbopositionen i The Championship. Räkna med taggade bortaspelare som reser till London således. Värdarna, med Pontus Jansson i mittlåset, ståtar med fyra raka vinster och har även dem nollan intakt på dessa tillställningar. Det gör att de fått upp vittring på toppduon. Ettan ritas ner först på ett skickligare hemmalag, men just nu går det inte att räkna bort Wigan. Alla tecken rekommenderas.

10. Luton – Reading 1

Trots sex raka matcher utan förlust återfinns Luton längst ner i The Championship. Avståndet upp till säker mark har dock minskats betänkligt och nykomlingarna från Londons utkanter har verkligen visat att de inte kommer lägga sig platt. I veckan togs en urstark poäng borta mot Leeds efter en kämpainsats. Mer beskedligt motstånd denna lördag när Reading, som huserar i ingenmansland, gästar Kenilworth Road. Ett desperat Luton, med vassa James Collins längst fram, ska ses med toppchans. Ettan är en tänkbar spik så länge den håller sig omkring 40 procent.

11. Stoke – Barnsley 2

Ett ångestladdat möte, även att benämnas som sexpoängsmatch, väntar i regniga Stoke-on-Trent. Endast två poäng skiljer dessa lag emellan, och båda återfinns under nedflyttningsstrecket efter Hulls seger i torsdags. Michael O’Neills Stoke stod för en bedrövlig insats i veckan mot Wigan (0-3) och läget får sägas vara minst sagt prekärt för värdarna, särskilt med tanke på att de två lagen bakom visar gryende form. Barnsley har exempelvis spelat in sju poäng på tre matcher efter uppehållet. 22-årige målvakten Jack Walton har fått förtroendet efter uppehållet och vet ännu inte hur det är att släppa någon boll i den engelska andradivisionen 2020. Den överstreckade ettan kan med gott samvete skippas.

12. Burnley – Sheffield United 2

Söndagsmatch på Turf Moor mellan två mittenlag som gjort det över förväntan. Burnley spelar sin vanliga fysiska fotboll vilket allt som oftast ger utdelning. Närmast kommer The Clarets från två 1-0-segrar där de spelmässigt inte varit mycket för världen. Offensiv kraft saknas då Barnes är skadad samtidigt som frågetecken sätts för Wood och Rodriguez. Sheffield United kommer stärkta efter en gedigen insats där Tottenham besegrades med 3-1. Truppläget är bättre hos gästerna och totalt sett känns de också aningen hetare. X2 bör stå sig.

13. Newcastle – West Ham X

Dessa två lag tog fina vinster i onsdags, framförallt West Ham som lyckades segra hemma mot Chelsea efter att inhopparen Yarmolenko avgjort med ett distinkt mål i slutskedet. Det gör att David Moyes gäng har fått lite andrum i nedflyttningsstriden med tre poäng tillgodo på Aston Villa under strecket. Fler poäng kommer dock krävas och här finns en ypperlig chans, även om Newcastle är inne i sin bästa period för säsongen. Frågan är dock hur stora växlar som ska tas av “Skatornas” seger mot Bournemouth, det var nämligen ett ytterst blekt sydkust-lag som stod för motståndet. Som strecken sitter är X2 den enda vettiga lösningen i denna på förhand öppna tillställning.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Wolverhampton – Arsenal har matchats betydligt hårdare den gångna veckan med tanke på FA-cupspelet. Arteta har inte kunnat rotera speciellt mycket heller med tanke på alla skador. Guldläge för ett stabilt Wolves som jagar Champions League-spel således. Detta bör Espírito Santos vargar lösa!

Kupongens luring!

Barnsley – Tvåan på Barnsley ser väldigt spännande ut mot ett Stoke som inte hänger ihop för stunden. Större press ligger på The Potters då en degradering hade inneburit en smärre katastrof för klubben. Det bör Barnsley kunna dra nytta av, så pass att tvåan i match 11 är en tänkbar chansspik till fin procent.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Leicester – Crystal P x2
  2. Man United – Bournem. 1
  3. Wolves – Arsenal 1
  4. Chelsea – Watford 1x
  5. Blackburn – Leeds 2
  6. Bristol City – Cardiff 2
  7. Fulham – Birmingham 1x
  8. Huddersfield – Preston 1x
  9. Brentford – Wigan 12
  10. Luton – Reading 1
  11. Stoke – Barnsley 2
  12. Burnley – Sheffield U x2
  13. Newcastle – West Ham x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Leicester – Crystal P 1×2
  2. Man United – Bournem. 1
  3. Wolves – Arsenal 1
  4. Chelsea – Watford 1×2
  5. Blackburn – Leeds 2
  6. Bristol City – Cardiff 2
  7. Fulham – Birmingham 1×2
  8. Huddersfield – Preston 1x
  9. Brentford – Wigan 1×2
  10. Luton – Reading 1
  11. Stoke – Barnsley x2
  12. Burnley – Sheffield U x2
  13. Newcastle – West Ham x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 juli, 2020