Stryktipset 7/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Ny helg och ny möjlighet till jackpot på Stryktipset. Den här veckan blir vi bortskämda med hela sex matcher från Premier League som kompletteras med sju fighter från den engelska andradivisionen. Vi hittar en fin spik på den engelska sydkusten och skrällvarnar i London. Mot 13 och jackpot!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Arsenal – West Ham 2

West Ham tog en blytung seger senast och imponerade i 3-1 vinsten mot Southampton i Premier League. Även insatsen borta på Anfield dessförinnan var bra och David Moyes manskap verkar ha vind i seglen inför en säsongsavslutning med streckstrid. Mycket går att säga om Arsenals säsong där kräftgången fortsätter. Förvisso vinst senast i FA-cupen men det skuggar inte över det pinsamma uttåget ur Europa League, där Artetas gäng föll mot Olympiakos. “The Gunners” ligger på en tiondeplats och har nästan lika nära till nedflyttningsstrecket som till en topp fyra-placering. Vi tror att “The Irons” har fin skrällchans på bortaplan och börjar från höger.

2. Crystal Palace – Watford X

Watford blev laget att bryta Liverpools förlustfria svit den här säsongen, och som “The Hornets” gjorde det. 3-0 var smickrande siffror för Klopps gäng och senegalesen Ismaïl Sarr hade stor show med två mål och en assist. Vinsten var enormt viktig för de gulsvarta som inte hade vunnit sedan mitten av januari. Nu väntar Palace på bortaplan som också kommer från seger senast i rivalmötet med Brighton. Det är lätt att fascineras av Hodgsons gäng som sällan imponerar spelmässigt men likväl klamrar sig kvar i Premier League. Gästerna är fortsatt i stort poängbehov och stärkta av segern senast undviker Watford förlust här. X2!

3. Sheffield United – Norwich 1

Sheffield Uniteds succésäsong fortsätter och “The Blades” har häng på Champions League-plats när den sista fjärdedelen av säsongen ska spelas. Laget från stålstaden är fem poäng från fyran Chelsea men de rödvitrandiga har en match i handen. Formen är god och i veckan avancerade United till kvartsfinal i FA-cupen. Gästerna från Norwich tog en sällsynt men ack så stark och viktig seger senast hemma mot Leicester. Läget är fortfarande prekärt för “The Canaries” och en rejäl slutspurt krävs från jumbon för att nå nytt kontrakt. De gröngula är usla på bortaplan och har endast en seger på 14 försök. Ettan är givet första tecken men krysset kan plockas med som en fin radrensare.

4. Southampton – Newcastle 1

På sydkusten väntar ett möte i mitten av tabellen mellan två lag med helt olika spelstilar. Southampton spelar en anfallsinriktad fotboll under tränare Hassenüttl medan Newcastle står för en mer primitiv och i ärlighetens namn ganska tråkig fotboll ledda av Steve Bruce. “The Toon” ställde upp med en stark elva i veckans FA-cupmatch och tog sig vidare till kvartsfinal, men fick bränna en del krut i bortamatchen mot West Bromwich. “The Saints” å andra sidan kommer utvilade sedan förlusten föregående helg och har en revanschsugen Danny Ings som började matchen mot West Ham på bänken. Ettan ser ut att kunna plockas till kalasvärde och är en bra spik under 60 procent.

5. Wolverhampton – Brighton 1

“Vargarna” från Birmingham har varvat upp rejält den senaste tiden och kommer från två raka ligasegrar samt Europa League-avancemang inför mötet med Brighton. Framåt har Diogo Jota hittat storformen och uppbackad av den hårt jobbande och sylvasse Raul Jiménez är “Wolves” svårstoppade. Raka motsatsen råder hos gästerna som nu har krisstämpel över sig. Förlust senast mot Crystal Palace och “The Seagulls” har åtta raka matcher i Premier League utan seger. Bara en poäng skiljer Brighton från nedflyttning och vi tror det är stor risk att laget är under strecket efter helgen. Wolverhampton jagar Champions League och tar tre nya poäng här.

6. Burnley – Tottenham 1

Burnley har rest sig på fyra sedan mitten av januari och “The Clarets” kommer från sex raka ligamatcher utan förlust. Detta trots möten med förväntade topplag i Leicester, Chelsea, Man United och Arsenal. Nu väntar ytterligare en Champions League-kandidat och faktum är att endast två poäng skiljer Sean Dyches gäng från Mourinhos mannar. “Spurs” åker till svårspelade Turf Moor med två raka ligaförluster samt respass ur FA-cupen, och redan på tisdag väntar en avgörande match mot Leipzig i Champions League. Gästerna ser inte alls bra ut för tillfället där saknaden av skadade Kane och Son är uppenbart stor. Vi backar Burnley och 1X räcker långt.

7. Charlton – Middlesbrough 2

Middlesbrough såg ut att ta jakt på Championship-playoff när fyra raka segrar bärgades från slutet av december fram till nyårsdagen, men sen kom raset. “Boro” är för tillfället inne i en tolv matcher lång vinstfri svit och faller som en fura i tabellen. Insatsen senast var dock ett steg i rätt riktning när en poäng plockades mot Nottingham. Nu väntar en extremt viktig match mot ett av lagen som behöver passeras för att nå nytt kontrakt. Inte heller Charlton är inne i någon rolig period och värdarna kommer från två raka bortaförluster, där 4-0 mot Huddersfield senast var direkt pinsamt. Vi tar siktet på värdet här och “Boro” skall i grunden vara någon nivå bättre än Charlton. Någon spik är det dock inte att tala om och den som har råd streckar på hela vägen.

8. Swansea – West Bromwich 2

Chockförlust i ligan senast och respass ur FA-cupen för serieledande WBA. Formdipp? Tveksamt. “The Baggies” har varit stabila under hela säsongen och enskilda förluster dyker alltid upp. I cupförlusten mot Newcastle luftade dessutom Slaven Bilic nästan hela ordinarie startelvan och fokuset är tydligt riktat mot uppflyttning. Swansea står för motstånd härnäst och Walesklubben har tappat mark i tabellen. “Svanarna” har en seger på de senaste åtta ligamatcherna och tabellnian måste gå för seger här om playoff ska finnas kvar inom räckhåll. Det bör passa gästerna bra som dessutom är seriens bästa bortalag. Trevlig tvåa!

9. Leeds – Huddersfield 1

Leeds såg ut att börja darra återigen vilket de vitklädda har gjort senaste åren. Snacka om svar på tal från Bielsas mannar som nu radat upp fyra raka segrar där motståndet nollats fyra gånger om. Nu väntar Huddersfield hemma på Elland Road. Gästerna kommer från två viktiga segrar vilket har gett lite andrum ned till nedflyttningsstrecket. “The Terriers” trivs dock klart bättre på hemmaplan och har endast fyra segrar på 17 spelade bortamatcher. Leeds är en rättmätig favorit och till priser runt 70 procent är ettan en fullgod spik.

10. Birmingham – Reading 1

Oavgjort har blivit resultatet att förknippa Birmingham med den senaste tiden. Hela sju av lagets tio senaste ligamatcher har slutat med delad pott och “Blånäsorna” är obesegrade i The Championship sedan förlusten mot Wigan på nyårsdagen. Anfallaren Lukas Jutkiewicz leder hemmalagets anfallsspel och har endast två mål upp till 14 vilket i så fall tangerar engelsmannens bästa notering i Birminghamtröjan. Gästerna Reading blandar högt och lågt. “The Royals” gick en hård fight i FA-cupen i tisdagskväll när Sheffield United blev för tuffa i förlängningen, men dessförinnan besegrade Mark Bowens gäng Barnsley i ligan. Vi inleder från vänster men ser helst alla tecken på större rader.

11. Brentford – Sheffield Wednesday 1

Brentfords jakt efter Premier League har avstannat den sista tiden och i Pontus Janssons skadefrånvaro har “The Bees” nu fem raka utan seger. Fyra av dessa har dock slutat oavgjort och i den senaste matchen slarvade de rödvitrandiga bort en tvåmålsledning. Chans till revansch på lördagen när ett formsvagt Sheffield Wednesday kommer på besök. Gary Monks manskap föll förvisso bara med uddamålet i veckans FA-cupförlust mot Manchester City men var i ärlighetens namn aldrig nära att störa på riktigt. “The Owls” har varit helt okej på bortaplan under säsongen men har nu fyra raka bortafighter utan vinst. Vi tycker Brentford har fin chans att närma sig Premier League här men garderar med krysset som rensar fint på kupongen.

12. Preston – QPR 1

Preston hade en jobbig vecka med dubbla förluster mot Fulham respektive WBA. Båda dessa var på bortaplan och där har de liljevita haft det ganska tufft under hela säsongen. Hemma på Deepdale har Alex Neils mannar gjort det extremt bra och bara Fulham har fler inspelade poäng i sin hemmaborg. Nu väntar ett Queens Park Rangers med mycket luft under vingarna efter fem raka matcher utan förlust. Det skiljer nio poäng lagen emellan och ska QPR ha någon som helst chans att hugga på playoff krävs seger här. Med andra ord räknar vi med två lag som går för seger och “gaffeln” etta-tvåa känns som en fin position.

13. Stoke – Hull 1

Kupongen avslutas på Britannia Stadium och det är en riktig ångestmacka som serveras. Hull har fallit hejdlöst sedan Jarrod Bowen lämnade i slutet av transferfönstret, efter det har “The Tigers” inte vunnit. Den vinstfria sviten har även innehållit rejäla bottennapp med storförluster gånger flera och de orangesvarta går en jobbig vår till mötes. Läget hos hemmalaget är inte mycket bättre tabellmässigt men en positiv trend går att tyda med tre vinster senaste fyra hemma på Britannia. I förra helgens 1-1-match med Luton släppte “The Potters” in en straff på stopptid och det är enda bollen som målvakten Butland fått hämta ur sitt nät på de tre senaste matcherna. Stoke seglar upp som ett fint spikalternativ och föreslås till priser under 65 procent.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Southampton – Tabellmässigt är Southampton och Newcastle jämna men spelmässigt är sydkustlaget ett par klasser bättre. Gästerna fick slita rejält i veckans FA-cup vilket bör märkas här. Ettan ser ut att bli rejält understreckad vilket vi gillar!

Kupongens luring!

West Ham – David Moyes har fått självförtroende in i truppen med två fina insatser senaste matcherna och kan laget störa Liverpool på Anfield är Arsenal borta ingen övermäktig uppgift. Tvåan bör inte lämnas på några kuponger!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – West Ham x2
  2. Crystal P – Watford 2
  3. Sheff U – Norwich 1x
  4. Southamp. – Newcastle 1
  5. Wolves – Brighton 1
  6. Burnley – Tottenham 1x
  7. Charlton – Mboro x2
  8. Swansea – West Brom 2
  9. Leeds – Huddersfield 1
  10. Birmingham – Reading 1x
  11. Brentford – Sheff W 1x
  12. Preston – QPR 12
  13. Stoke – Hull 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – West Ham 1×2
  2. Crystal P – Watford x2
  3. Sheff U – Norwich 1x
  4. Southamp. – Newcastle 1
  5. Wolves – Brighton 1
  6. Burnley – Tottenham 1x
  7. Charlton – Mboro 1×2
  8. Swansea – West Brom 2
  9. Leeds – Huddersfield 1
  10. Birmingham – Reading 1×2
  11. Brentford – Sheff W 1x
  12. Preston – QPR 1×2
  13. Stoke – Hull 1

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 mars, 2020