Stryktipset idag 1/2 – analys, spelförslag & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

13 miljoner väntar på de som sätter 13 rätt denna vecka på Stryktipset – och det är sannerligen ingen lätt uppgift. Flera öppna matcher i såväl Premier League som The Championship väntar och vi finner även flera klart överspelade favoriter. Som så många gånger förr denna säsong lutar vi oss mot Liverpool i jakten på miljonerna. Motståndet är denna gång formstarkt men bör helt enkelt inte räcka till på Anfield. Omgångens roligaste spik bygger på att de andra röda giganterna i England får se sig besegrade av Wolves i jakten på Europaplatserna.

Spelstopp: 15.59

1. Liverpool – Southampton 1

Det börjar bli svårt att hitta nya sätt att hylla Liverpool på denna säsong. Tills Klopps gäng förlorar är det dock svårt att motivera någonting annat än spik – speciellt hemma på Anfield. Här tar de emot ett av ligans formstarkaste lag. Southampton har ryckt upp sig rejält efter sin svaga säsongsinledning och flyger uppåt i Premier League-tabellen. Dessutom kommer The Saints från sin bästa bortainsats för säsongen. Räcker detta för att rubba de suveräna serieledarna? Nej, sannolikt inte. Pool har 19 raka på hemmaplan och nummer 20 lär komma här. Cirka 80 procent på ettan i skrivande stund är helt i paritet med vinstchansen.

2. Manchester United – Wolverhampton 2

United kommer från två raka cupsegrar som vi inte ger något större värde. 6-0 i helgen ser såklart imponerande ut men det kom mot ett League One-motstånd som gav upp efter en kvart. 1-0 borta mot Manchester City i onsdags ser ännu mer imponerande ut men City hade 3-1 i försprång inför det mötet. Dessutom matchade Solskjaer i princip sin starkaste elva så matchen kan slita på en redan skadedrabbad trupp. Trots förlust senast har Wolves imponerat mer på slutet. Att pressa Liverpool och åka dit med uddamålet är inget att skämmas över och veckan innan bortabesegrades formstarka Southampton. Nuno har haft över en vecka på sig att vila och träna laget och för dagen ses Wolves som minst lika starka som United – vilket även tabellen återspeglar. Till dryga 20 procent är tvåan en klart intressant spik att gå på.

3. Bournemouth – Aston Villa 1

Ett mycket viktigt möte i striden om nedflyttningsplatserna väntar. Vid seger på lördag klättrar hemmalaget förbi såväl nedflyttningsstrecket som gästerna. Bournemouth har länge dragits med svåra skadebekymmer men situationen ser allt bättre ut. Dessutom tog The Cherries vid segern mot Brighton förra veckan sin första trepoängare sedan mitten av december – det blåser positiva vindar runt Eddie Howes lag. Aston Villa slog så sent som i tisdags ut Leicester ur ligacupen och har därmed två segrar och ett kryss på sina tre senaste. Skadelistan ser inte jätterolig ut för Villa men jämfört med lördagens motstånd kan de knappast klaga. Bournemouth blir favoriter i kraft av hemmaplan, men matchen är öppen.

4. Crystal Palace – Sheffield United 2

Två av säsongsinledningens stora succélag ska göra upp. Även om formen börjat dala lite är de båda lagen alltjämt bara fyra respektive en poäng från Europaplatserna. Båda lagen har stått upp bra mot starkt motstånd på slutet, men Palaces 0-2 förlust på Selhurst Park mot Southampton senast var ett steg tillbaka. Roy Hodgsons trupp har dragits med en del skadebekymmer och de hoppas få tillbaka spelare här. Det kan behövas då Örnarna ställs inför ett av ligans starkaste bortalag. Samtidigt ligger Crystal Palace endast på 15:e plats i hemmatabellen. Sheffield borde vara favoriter här och så länge de inte är det spikas tvåan.

5. Newcastle – Norwich 2

Newcastle är inne i en fin period för tillfället och har inte förlorat sedan nyårsdagen. Poängen i de två senaste ligamatcherna mot Everton och Chelsea har dock inte varit välförtjänta spelmässigt och får ses som något turliga då samtliga Newcastles tre mål i dessa matcher kommit på tilläggstid. Norwich har också gått bra på slutet. Efter den mycket viktiga segern mot Bournemouth stod kanariefåglarna upp bra mot Tottenham och slog sedan ut Burnley ur cupen. Newcastle fick å sin sida bara kryss mot Oxford trots en stark startelva. Till 60 procent i skrivande stund är ettan klart överspelad och måste garderas – den modige chansar bort den helt. Skatornas formrad ser bättre ut än den är och Norwich har ställt till det mot bra motstånd på bortaplan tidigare.

6. Watford – Everton 1

Efter att ha visat gryende form åkte Watford på två raka förluster. Den senaste i cupen då en luftad elva åkte dit mot Tranmere – som sedan blev fullständigt utklassade av Manchester United. Den mycket viktiga segern mot Bournemouth för tre veckor sedan innebär dock att bålgetingarna har bra läge att ta sig över nedflyttningsstrecket – om de bara börjar prestera i närheten av sin potential. Everton har alltjämt häng på Europaspel och måste sikta uppåt men då måste poängen bevaras bättre än senast. Segern var helt klar mot Newcastle då de blå slarvade in två mål på tilläggstid. Everton är det starkare laget här, men också klart mycket bättre hemma på Goodison Park. Ettan får tipsnicken efter viss tvekan och gardering är ett måste.

7. West Ham – Brighton

Här bjuds vi på ett otroligt viktigt möte i striden kring nedflyttningsstrecket. Inget av lagen har visat någon vidare form på slutet och matchen är svår att räkna på. Brighton har ligans näst sämsta bortafacit denna säsong, men å andra sidan har West Ham ligans näst sämsta hemmastatistik. The Hammers har flera viktiga namn på skadelistan och framförallt är frånvaron av Felipe Anderson märkbar. Som strecken ligger finns minst värde i den överspelade ettan. Det kan vara värt att chansa bort den i detta ovissa möte – om man har nog med nerver.

8. Middlesbrough – Blackburn 1

Efter att ha visat kanonform med fyra raka segrar kring jul och nyår har Middlesbrough tappat farten en aning i Championship. Två kryss och en förlust är dock ingen katastrof och Boro är totalt sett på uppgång. Samma sak kan sägas om lördagens gäster som efter två raka förluster i ligan nu står med sju poäng på de tre senaste. I utskåpningen av Sheffield Wednesday fick Blackburn stor hjälp av att spela en man mer i 70 minuter. Mowbrays trupp dras med en del skador och saknar framförallt målfarlige mittfältaren Bradley Dack. Middlesbrough är starka hemma på Riverside Stadium där vi får gå tillbaka till oktober för att hitta senaste förlusten. Med tanke på det och form är ettan en rimlig utgång och ett bra spikförslag i omgången.

9. Birmingham – Nottingham 1

Efter en svag inledning på vintern har Nottingham spelat upp sig och är förste utmanare om direktplatserna till PL. I andra änden av tabellen finner vi lördagens hemmalag som dock skapat sig åtta poängs marginal till nedflyttningsstrecket efter en fin inledning på 2020 – Birmingham är obesegrade sedan nyårsdagen. Senast var Clotets gäng mycket nära en trepoängare då de hade ett avgörande mål i nät som blev bortdömt – den spanske tränaren var allt annat än nöjd med det domslutet. Birmingham har kvalitéer för att avancera i tabellen och kan mycket väl hota gästerna här. Nottingham spelas som favoriter men ettan borde vara förstastrecket.

10. Fulham – Huddersfield 1

Fulham har gått mycket starkt på slutet och innehar för närvarande en fjärdeplats i tabellen – endast fyra poäng från direktplatserna. Där uppe trodde många att även lördagens gäster skulle vara med och slåss men Huddersfield har varit en besvikelse denna säsong. The Terriers har nu genom fyra poäng på de två senaste matcherna åtminstone skapat sig lite utrymme till nedflyttningsstrecket. I segern mot Hull fick förstekeepern Grabara utgå skadad vilket såklart är ett avbräck för tränare Cowley. Å andra sidan dras även Fulham med skadebekymmer på flera viktiga pjäser. Fulham har bra förutsättningar här men drygt 75 procent känns iskallt. Huddersfield har kapaciteten att överraska och utgångsettan måste garderas.

11. Preston – Swansea 1

Sida vid sida, jagandes playoff-platser, finner vi dessa lag. Preston är, sett över hela säsongen, ligans bästa hemmalag men på slutet har poängutdelningen varit skral på Deepdale. Senast gjorde de liljevita processen kort mot Barnsley på bortaplan och ledde med 3-0 innan paus – så formen generellt är det inget fel på. Swansea inledde starkt förra helgen men kunde inte stå emot ett bra Stoke i andra halvlek. Formen ser överlag lite svajig ut med endast två segrar på walesarnas sju senaste matcher. Ettan ser ut att bli väl hårt streckad men hemmafördelen väger tungt för Preston.

12. QPR – Bristol City 2

QPR har haft svårt att finna stabilitet och blandat starka insatser med riktiga bottennapp. Framförallt försvaret har svajat The Hopps har släppt in näst flest mål i årets Championship. Stabilare har det sett ut för lördagens gäster som efter en svag period i december åter spelat sig upp till playoff-plats. Bristol är ligans fjärde bästa bortalag och måste kriga för varje poäng medans hemmalaget svävar i ingenmansland. Samtidigt har QPR varit stabila på hemmaplan med endast två förluster under december och januari och kan därför inte förkastas helt. Utgå från tvåan och gardera så brett som möjligt.

13. Sheffield Wednesday – Millwall 1

Två poäng skiljer lagen åt och vinnaren här är en tidig utmanare om playoff-platserna. Sheffield har gått ojämnt på slutet men var mycket nära att ta poäng borta mot Wigan senast där förlustmålet släpptes in i 90:e minuten. Även lördagens gäster åkte på en uddamålsförlust på bortaplan senast, men mot betydligt mer kvalificerat motstånd. Millwall hade faktiskt en tidig 2-0 ledning mot Leeds men tappade sedan allt i andra halvlek. Lagen får ses som jämna för dagen och Sheffield blir favoriter i kraft av hemmalag. Millwall har dock spelat oavgjort i sju av säsongen 15 bortamatcher så krysset måste med.

Bästa spiken!

Liverpool – Liverpool har inte förlorat en Premier League-match på över ett år och jagar 20:e raka segern på Anfield – ett sanslöst facit! Vissa skador finns i truppen men det har inte bekymrat Klopps mannar hittills. Southampton går starkt för dagen men här stöter de på världens just nu bästa lag.

Kupongens luring!

Norwich – En seger på bortaplan i år imponerar inte men Norwich är klart på gång igen efter att nästan känts uppgivna ett tag. Newcastle har en lång skadelista och blir överspelade här. Matcherna mot Chelsea och Everton hade i normala fall slutat med två förluster men ser såklart bra ut på pappret. Nej, här finns skrälläge för kanariefåglarna vars finländske anfallsstjärna har hittat målformen igen. Time for the Pukki Party!

Speltips & spelförslag på 128 rader

 1. Liverpool – Southampton 1
 2. Man United – Wolves 2
 3. Bournemouth – Aston Villa 12
 4. Crystal P – Sheffield U 2
 5. Newcastle – Norwich X2
 6. Watford – Everton 12
 7. West Ham – Brighton X2
 8. Mboro – Blackburn 1
 9. Birmingham – Nottingham 1
 10. Fulham – Huddersfield 1X
 11. Preston – Swansea 1
 12. QPR – Bristol City 12
 13. Sheffield W – Millwall 1X

Speltips & spelförslag på 1296 rader

 1. Liverpool – Southampton 1
 2. Man United – Wolves 2
 3. Bournemouth – Aston Villa 12
 4. Crystal P – Sheffield U 2
 5. Newcastle – Norwich X2
 6. Watford – Everton 1X2
 7. West Ham – Brighton X2
 8. Mboro – Blackburn 1
 9. Birmingham – Nottingham 1X2
 10. Fulham – Huddersfield 1X2
 11. Preston – Swansea 1
 12. QPR – Bristol City 1X2
 13. Sheffield W – Millwall 1X

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 januari, 2020