Stryktipset idag 14/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Londonderby i The Championship och Brendan Rodgers rävar mot Kanariefåglarna i Premier League är två av godbitarna på Stryktipset. Det finns 12 miljoner anledningar att älska den här kupongen, det är nämligen så många kronor i jackpot denna lördag!

Spelstopp: 15:59

1. Burnley – Newcastle X

Värdarna på Turf Moor har varit ett fränt gäng denna säsong men de två senaste insatserna har varit oroväckande för Sean Dyche. Burnley följde upp 1-4-torsken mot Man City på Turf Moor med att åka bananbåt så det stod härliga till på Tottenham Hotspur Stadium. Att förlora med 0-5 mot Mister Mourinhos svängdörrar är inget att hänga i den vinröda julgranen. Newcastle som bottentippades inför säsongen har gått motsatt väg och ligger fyra pinnar ovanför The Clarets efter 16 omgångar. Steve Bruce har köpt sig lite förtroendekapital trots sitt svaga rykte, grågubben har lotsat Skatorna till tre raka poängplock, bland annat mot regerande mästarna. Newcastle vann dessutom båda inbördes förra säsongen. Streckningen lockar oss västerut men hela säkerhetsbältet ska spännas fast i kupongens första match.

2. Chelsea – Bournemouth 1

Efter att ha överraskat alla genom att koppla ett grepp inom toppkvartetten i Premier League är Chelsea nu även klara för slutspelet i Champions League. Tammy Abraham visade återigen vägen i veckans avgörande match mot Lille och i ligaliret ligger 22-åringen tvåa i skytteligan. Bournemouths forwardsfirma Wilson/Wilson har tillsammans gjort lika många baljor som Abraham och gnetar på hos The Cherries som inkasserat 16 pinnar på lika många omgångar. Körsbären har goda minnen från vårmötet mot Chelsea, 4-0 på hemmaplan den gången lär dock knappast repriseras på Stamford Bridge när Lampard fogat samman en mörkblå maskin. Vi petar med krysset för att öppna upp för lite gallring men därmed räcker det.

3. Leicester – Norwich 1

Premier Leagues osannolika segrare från 2016 har återigen slagit till med en smärre chock. 16 omgångar kan tyckas kort men den som hade tippat att Leicester skulle ligga tvåa vid det här laget fick väldigt bra betalt. Särskilt om man fört in i ekvationen att marginalen ner till de regerande mästarna skulle vara sex poäng. Norwich har däremot presterat i linje med profetiorna, även om den finska målmaskinen Pukki varit en injektion hos förra säsongens vinnare av The Championship. The Canaries agerar nästjumbo men kan sprattla till titt som tätt, tidigare i december löste gästerna poäng mot Arsenal och segern mot City är fortsatt en marsipanros i den gröngula torsktårtan. Ettan är stenhårt streckad så vi tycker in ett kryss i hopp om att bli av med folk på vägen mot jackpotten!

4. Sheffield United – Aston Villa 1

Nykomlingsmöte är vad som väntar när Chris Wilder ska skaka tass med Dean Smith. Wilders Sheffield United drog längsta strået förra säsongen, både vad gäller inbördes möten och den slutgiltiga tabellen. Aston Villa hade en krokig väg till Englands finrum och snittar mindre än en pinne per runda i den betydligt tuffare miljön. Hemmalaget är Premier Leagues utropstecken tillsammans med Liverpool och Leicester. The Blades ligger på den övre halvan efter att senast ha slagit en annan nykomling, Norwich, på Carrow Road. På Bramall Lane ska Wilders vildar vinna, det gjorde de med 4-1 när Lejonen från Birmingham kom hit förra säsongen. Spikat och klart.

5. Southampton – West Ham 2

The Saints och The Hammers ligger båda och skvalpar i bottenträsket när säsongen strax nått halvvägs. Southampton har 15 pinnar på kontot och ligger på fel sida av det ödesdigra strecket medan gästernas extrapinne innebär att de har huvudet ovanför vattenytan. West Ham är i grunden för bra för att riskera nedflyttning, det visades inte minst då de i månadsskiftet lade Chelsea på rygg på Stamford Bridge. Den gode härföraren Mark Noble erbjuder en trygg famn att luta sig emot och Sébastien Haller kommer förr eller senare explodera i hammardräkten. Nobles armé har vunnit tre raka inbördes och Southampton som kommer från ett nederlag mot Newcastle övervärderas nu av bolagen. Tvåan singlas efter eget huvud.

6. Brentford – Fulham 1

The Championship inleder med det rykande Londonderby som flaggades i ingressen. Pontus Jansson har gjort sig hemmastadd i västra London, i onsdags vann Ponnes Brentford mot Cardiff här på Griffin Park. The Bees placerar sig en poäng från playoff-gänget när 21 omgångar finns under bältet. Fulham som topptippades inför säsongen har presterat godkänt men inte levt upp till förväntningarna fullt ut. The Cottagers har elva pinnar upp till de två åtråvärda PL-biljetterna. Gästerna har två raka förluster i sin ryggsäck, Brentford vann senaste motsvarande möte med 3-1. Strecken sitter sunt, ettan står sig.

7. Bristol City – Blackburn 2

Den blåvita armén från Lancashire kommer till Ashton Gate med flygande form. Senaste månaden har Blackburn håvat in 13 av 15 möjliga poäng och därmed klättrat upp på rätt halva av The Championship. Bristol City ligger på samma planhalva som gästerna trots att värdlaget har en svagare formkurva. Särskilt trevlig höst har Niclas Eliasson haft som utvecklats till en assistkung hos The Robins, åtta framspelningar på 17 framträdanden är starka papper från hallänningen. Bristol fick på näbben här hemma mot Millwall tidigare i veckan och den understreckade tvåan lockar klart mest. Garderingspennan bör göra skäl för namnet, Eliasson och grabbarna vann båda inbördes förra säsongen.

8. Nottingham – Sheffield Wednesday 2

Rolle Nilsson, Klas Ingesson och Nicke Alexandersson finns inte längre kvar hos klassiska Sheffield Wednesday men det går ganska bra ändå. Onsdagsugglorna har en poäng upp till lördagens kombattant efter ha slagit både Charlton och Brentford senaste tiden. Nottingham har gjort det bra under hösten, i synnerhet på resande fot. Forest tillhör den udda kategori klubbar som trivs bäst på bortagräs. 14 pinnar på City Ground är att jämföra med 20 stycken på andra arenor. Tvåan är en spännande chansspik.

9. Leeds – Cardiff 1

Det var på vippen att Cardiff skulle lyckas klamra sig kvar i Premier League förra säsongen. När det väl blev degradering har The Bluebirds smält in på ett naturligt sätt i The Championship, här lär de stanna framöver. Leeds nöjer sig definitivt inte med mellanmjölk, Påfåglarna har bröstat upp sig som rena tupparna den här hösten. På tal om att vara på vippen så skulle Leeds med normal utdelning ha uppgraderats till ett PL-lag efter förra säsongen, den här gången kommer inte Marcelo Bielsa lämna något åt slumpen. Cardiff har bortaraden 1-5-5 och Leeds är stenhårda på Elland Road. Bergetta.

10. Derby – Millwall 2

Stryktipsets andra lejonflock reser till Pride Park med trygga ryggar. Sex raka poängplock är imponerande av Millwall som slagit både Swansea i Wales och Bristol City på Ashton Gate. Vad gäller värdföreningen så ligger de några hack bakom Millwall. Derby fick med sig en sen pinne i onsdagens kamp då Sheffield Wednesday var här på besök. Lejonen vann båda inbördes förra säsongen. Bradshaw och Wallace sänker The Rams. Streckningen är vänstervriden och högertecknet kan singlas utan skam.

11. Stoke – Reading 1

Tittar man på den trupp Stoke har så borde de ligga på den övre halvan i The Championship. Gareth Owen lyckades inte få fason på den brokiga skaran utan fick kicken i slutet av november. Nu är det Michael O’Neill som drar i trådarna hos The Potters och 50-åringen börjar få koll på grejerna. Senast segrade Stoke med 3-0 mot Luton när Joe Allen signerade två av strutarna. Reading lirade 1-1 borta mot Barnsley i onsdags och har med sina fem pinnars övertag gentemot värdarna sitt på det torra för tillfället, vad gäller nedflyttningsspöket. Stoke har 5-0-8 sett till sina senaste 13 framträdanden. Reading tillhör också de minst kryssbenägna gängen den här säsongen. Mittentecknet kan skippas med väl underbyggda argument. Gaffeln (etta-tvåa) smakar fågel på Bet365 Stadium.

12. Swansea – Middlesbrough 1

Från The Potters till Graham Potters gamla vardagsrum. Trollkarlen från Östersund var chef på Liberty Stadium förra säsongen men flög vidare till större uppdrag i somras. Med Steve Cooper som coach har Swansea uppträtt stabilt, något resultatraden 8-7-6 påvisar. Närmast kommer Steves svanar från 1-1 sedan Blackburns besök här i onsdags, en synnerligen stökig match där Tom Carroll fick syna det röda kortet. Middlesbrough kommer också från en 1-1-batalj, i gästernas fall var det Nottingham som gällde på City Ground. Boro har därmed fyra poäng ner till de allra mest kritiska platserna under strecket. Motsvarande möte slutade 3-1 förra säsongen men med tanke på att gästerna har uppåtgående form bör ettan icke agera ensam. Strecka generöst om plånkan tillåter.

13. Wigan – Huddersfield 2

Ibland händer det att klubbar åker rutschkana genom divisionerna. Efter att Huddersfield skämde ut sig som dunderjumbo i Premier League undrar man nu om de ska rasa raka spåret genom The Championship. Matty Daly svarar nej på den frågan. 18-åringen hoppade in sista kvarten på The Valley i tisdags och på stopptid fixade påläggskalven 1-0 till Hudds mot Charlton. Därmed tog gästerna ett kliv upp från det träsk där Wigan ligger kvar. The Tics har bara vunnit fyra av 21 matcher i ligan den här säsongen, senast blev det visserligen en hedrande pinne mot serieledande West Brom. Hudds har två raka 1-0-segrar på DW Stadium. Den östra halvgarderingen är ett prydligt sätt att rama in den här kupongen!

Till Stryktipset

Bästa spiken! Leeds

Att bara ha vunnit en enda bortamatch är inte någon trivsam ingång i Marcelo Bielsas ovälkomnande hemmaborg. Serieledarna kommer demolera Cardiff.

Kupongens luring! Blackburn

Den blåvita armén är mer än bara Bradley Dack. Bristol fick på näbben hemma mot Millwall i veckan samtidigt som Blackburn har den finfina formen 4-1-0. Hugg tvåan på Ashton Gate om det ska bli jackpot!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Burnley – Newcastle 1×2
  2. Chelsea – Bournem. 1x
  3. Leicester – Norwich 1x
  4. Sheff U – Aston Villa 1
  5. Southamp. – West Ham 2
  6. Brentford – Fulham 1
  7. Bristol C – Blackburn 1×2
  8. Nottingham – Sheff W 2
  9. Leeds – Cardiff 1
  10. Derby – Millwall 2
  11. Stoke – Reading 12
  12. Swansea – Mboro 1×2
  13. Wigan – Huddersfield x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 december, 2019