Stryktipset idag 15/2 – analys, spelförslag & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Godispåsen denna Stryktipset-lördag har störst fokus på The Championship då hela tio kamper spelas i andradivisionen. Två går en trappa ner i League One, samt en i finrummet med rekordjagande Liverpool. Jackpotten är uppe på iögonfallande 14 miljoner riksdaler. Mot alla rätt!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Norwich – Liverpool 2

Först ut är Premier League-tillställningen som enligt all logik bara kan sluta på ett sätt. Den avsågade tabelljumbon heter Norwich vars form på sin höjd är medioker. Coach Daniel Farke har förvisso bara Timm Klose frånvarande, men truppmässigt är det enorm skillnad mellan dessa ligakollegor. Pools ordinarie spelare har fått välbehövlig vila då FA-cupmötet i Shrewsbury (1-0) spelades av ungdomarna. Med två veckor paus efter den intensiva vintern är The Reds laddade till tusen, och en mer given spik på Carrow Road får man leta efter!

2. Leeds – Bristol City 1

Hissen går ner en våning till The Championship och ett besökande lag vars form kanske börjat dala. När Bristols Jamie Paterson satte sin tredje säsongsbalja för The Robins redan i den första matchminuten trodde de flesta att de rödvita gick mot sin femte raka fullpoängare. Så blev icke fallet då Birmingham vände till seger 3-1, och Daniel Bentleys fina nolla är ett minne blott. På onsdagskvällen hemmavann gästerna förvisso, men 3-2 mot Derby visar ändå på att det är skakigt. Utvilade Leeds är fortsatt tvåa och klarade 1-1 borta mot Brentford efter mittbacken Liam Coopers första balja innevarande säsong. En värdespräckad etta på Elland Road bör man alltid spika!

3. Sheffield Wednesday – Reading 1

Deppigt för Wednesday som åkte på en genant förlust mot Luton på onsdagskvällen (0-1). Kontraktet är inte på något vis i akut fara, och nu när en period med flera hemmakamper stundar kommer The Owls att plocka fler poäng. Införskaffandet av John Windass lönar sig på sikt. Även Reading genomgår en mindre trevlig formdipp och har lite mer att riskera då avståndet ner till strecket är nio poäng. The Royals tog ledningen mot serieledarna West Brom, men föll till slut med 1-2. Ettan runt 50 procent står sig stark.

4. Birmingham – Brentford 2

Surt som ättika för ambitiösa Brentford att “bara” få 1-1 mot Leeds, men det ska ses i ljuset av att LUFC för tillfället är mycket formsvaga. Nu ska The Bees resa till Englands andra stad där elvan, fortsatt påverkad av skadorna, torde bli densamma som mot Leeds. Under matchens gång är det inte osannolikt att duon Baptiste och Fosu får göra ett längre inhopp än senast. Nio poäng av nio för Birmingham som saknar Kerim Mrabti. Med det sagt ser ändå tvåan bäst ut. Krysset är medlöpare på stora systemet.

5. Preston – Millwall 2

Inte mindre än fyra blessyrer för starka Preston gör bänken lite tunnare än vanligt. Tom Barkhuizen gör mål på i princip allt just nu, men det finns en fara i att förlita sig helt på en spelare, och The Lilywhites har förlorat inför sina hemmafans tre gånger på sju framträdanden på Deepdale i vinter. Grymt starkt av Millwall att sno en derbypinne mot Fulham (1-1) trots den tveksamma formen. Kanske ryter The Lions ifrån nu och formen vänder uppåt? Utdelningen är det inget fel på, och eftersom ettan är så gravt översteckad slopas den helt. Framåt, lejon!

6. Charlton – Blackburn 2

På en månads tid har Blackburn slagit sig in i kampen om playoff-platserna och saknar nu enkom sex poäng gentemot ligasexan Preston. Mot Hull hade The Rovers sju magiska minuter i slutet på andra halvlek när bland annat spännande mittfältaren Adam Armstrong satte tvåan. 1-0 på City Ground mot självaste Forest gav eko i serien för Charlton, men frågan är om det var en engångsföreteelse. The Addicks ser fortsatt svajiga ut med sina sex skador, men är ok hemma på The Valley och får således den sista garderingen.

7. Cardiff – Wigan 2

Ett mellanspel i Wales och Cardiff City Stadium. Värdarna har stått utan Isaac Vassell och Joe Ralls en tid nu. Trots det har poängen kommit vilket är lite märkligt. Ännu märkligare är att de blå fåglarna på senare tid varit mer distinkta på bortaplan där matcherna oftare vunnits under vintern. Fyra fina insatser för Wigan vars näsa snart är ovanför vattenytan. Fortsätter The Tics så här lär degraderingen med marginal undvikas. Lee Evans, som sänkte Cardiff i premiären, kan göra comeback, och detta heltaggade bortagäng kan chocka hemmalaget som saknar topplagens självklara grundspel. The Bluebirds hemmastyrka tvingar dock fram fler tecken än enbart utgångstvåan.

8. QPR – Stoke 2

Fem poäng skiljer dessa lag till värdarnas fördel, och Stoke är väsentligt mer pressade nere i botten, men trots detta är stämningen mer uppåt hos The Potters. De rödvita har tagit en rad segrar och är äntligen på rätt sida strecket. Dessutom har Nick Powell och Tyrese Campbell vuxit ut till stabila ledare som gör målen i rätt lägen. Mållöst i Swansea var ett litet fall framåt för QPR, men det är sorgligt att senaste målet i rätt kasse kom för åtta halvlekar sedan. 6-4-6 lyder hemmaraden och då kan mesta inträffa på Loftus Road. Högerhanden håller i pennan som långsamt glider vänsterut.

9. Fulham – Barnsley 1

Med ett klart säsongsmål, och ett gott utförande ser 2019/20 att bli en bra säsong för Fulham. 4-2-0 den senaste månaden, andraplatsen är bara en fråga om målskillnad och Harrison Reed kanske kan göra ett par minuter efter sin vadskada. “Bra vibrationer” för att citera Kikki Danielsson. Barnsley är jumbo och må har ryckt upp sig lite i de två senaste kamperna, men utanför hemmafortet Oakwell Stadium blir det inte många poäng för The Tykes. Krysset är mest till för att kompensera för den tunga streckningen på The Cottagers.

10. Derby – Huddersfield 2

Att Derby saknar sina tre centrala mittfältare George Evans, Krystian Bielik och Tom Huddlestone har synts i februari-resultaten; 3-2 mot Swansea och 2-3 i Bristol tyder på stora hål i laget som kan härledas till flera ankare ligger på land. Poängbehovet för Huddersfield är trängande, men inte superakut. Positivt är stabile Jon Gorenc Stankovic åter kan komma till spel och styra upp defensiven som hade problem mot Cardiff (0-3). På turné har The Terriers emellanåt bitit ifrån mot svåra lag som Stoke (1-0) och Brentford (1-0) och ska inte underskattas. Utdelning på tvåan och där börjar pennas dras.

11. Middlesbrough – Luton 1

Lewis Wing var namnet som skanderades mest på bortaläktaren i Boros kamp i Wigan (2-2). Yttern med det passande namnet har nu satt tre bollar på två omgångar, och kommer även hans kamrater igång kan avståndet ner till strecket utökas ytterligare. Lutons 1-0 på Sheffield Wednesday skänker naturligtvis lite hopp åt det luttrade bortalaget, men elva raka bortatorskar i seriespelet snackar man inte bort i en handvändning. Solklar etta på Riverside Stadium.

12. Oxford United – Sunderland 2

League One får äran att avsluta vårt tips med två kamper med start i universitetsstaden Oxford. Matt Taylor fick hjälterollen för sitt Oxford i tisdags då strikern med sitt sjunde mål på 20 ligamatcher räddade 2-2 mot Burton i den 91:a matchminuten. En seger på sju omgångar visar ändå på att The Yellows inte är i den form de skulle önska. Gästerna från norra England har 4-0 på två kamper. Amerikanen Lynden Gooch slängde in två strutar mot Rochdale (3-0) i jakten på uppflyttning för The Black Cats som gått riktigt bra under 2020. Hakan sticks ut en liten bit i detta jämna möte och tvåan smackas in!

13. Fleetwood – Peterborough 1

En formstark avslutning ramar in helgens Stryktips. Efter en längre period utan hemmasegrar (eller hemmanederlag för den delen) kom den förlösande trean; Australiens landslagsförsvarare Harry Souttar satte 2-0 för Fleetwood mot Rochdale (2-1). Med endast två poäng upp till den sista playoff-platsen saknas inte hungern i de rödvita leden. Att säga att Peterborough inte är i bra slag är ett inkorrekt påstående, men totalt under säsongen har The Posh kanske inte rosat marknaden avseende bortamatcherna. Kan värdarna få stopp på Ivan Toney torde The Cod Army knipa minst en pinne. 1X på Highbury Stadium!

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Liverpool – Klopps mannar är fullständigt outstanding, men det har väl inte undgått någon. Värdarna är i underläge redan innan kampen ens börjat, och med risk för att bli tjatig – tre friska pinnar till LFC!

Kupongens luring!

Wigan – Genom att titta på videoinspelningen av Wigans premierseger i somras (3-2) pumpas gästernas ådror fulla av energi. Cardiff är beroende av en fin start för att klara matcherna – håll snortätt och segra, Wigan!

Speltips & spelförslag på 128 rader

 1. Norwich – Liverpool 2
 2. Leeds – Bristol City 1
 3. Sheffield W – Reading 1
 4. Birmingham – Brentford 2
 5. Preston – Millwall x2
 6. Charlton – Blackburn x2
 7. Cardiff – Wigan x2
 8. QPR – Stoke x2
 9. Fulham – Barnsley 1x
 10. Derby – Huddersfield x2
 11. Mboro – Luton 1
 12. Oxford – Sunderland 2
 13. Fleetwood – Peterbor. 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

 1. Norwich – Liverpool 2
 2. Leeds – Bristol City 1
 3. Sheffield W – Reading 1
 4. Birmingham – Brentford x2
 5. Preston – Millwall x2
 6. Charlton – Blackburn 1×2
 7. Cardiff – Wigan 1×2
 8. QPR – Stoke 1×2
 9. Fulham – Barnsley 1x
 10. Derby – Huddersfield 1×2
 11. Mboro – Luton 1
 12. Oxford – Sunderland 2
 13. Fleetwood – Peterbor. 1x

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 februari, 2020