Stryktipset idag 22/2 – analys, tips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Efter ett märkligt vinteruppehåll i Premier League samt en fullmatad Europavecka väntar nu en finfin stryktipskupong med bidrag från de två högsta divisionerna i England. Raden inleds med fem tighta kamper i Premier Leauge och kompletteras med åtta bidrag från The Championship. Nu jobbar vi för 13!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Leicester – Manchester City 2

Kupongen inleds med slaget om andraplatsen där PL-tabelltvåan från Manchester gästar King Power Stadium i den sena matchen på lördagskvällen. Brendan Rodgers mannskap har tappat den fina form där segrar radades upp i säsongsinledningen men har nu två spelmässigt starka insatser i ryggen mot Wolverhampton respektive Chelsea. Gästerna störs av domen som innebär uteslutande från Champions League kommande två år och motivationen kan ha fått sig en rejält törn gällande ligaspelet. På onsdag väntar en Champions League-åttondel mot Real Madrid för “The Citizens” och frågan är inte om utan hur mycket Guardiola roterar laget här. Etta-tvåa duger fint i ett förväntat öppet möte!

2. Southampton – Aston Villa X

Aston Villa förtjänade minst en poäng i den senaste matchen mot Tottenham men ett misstag av mittbacken Engels gav Son möjligheten att sätta avgörandet sent på stopptid. Lagkapten Jack Grealish är Birminghamklubbens stora hopp i jakten på nytt kontrakt och ligger bakom det mesta i offensiven. Nu åker Villa och möter ligans sämsta hemmalag Southampton som endast vunnit tre hemmamatcher på 13 försök. Hassenhüttls gäng har ligans just nu hetaste forward Danny Ings i sitt livs form men dras i övrigt med skador på flera offensiva spelare, bland annat Nathan Redmond. Vi hoppar över ettan.

3. Burnley – Bournemouth 1

Efter ett prekärt läge för bara en månad sedan har Burnley rest sig och plockat tio poäng av de senaste tolv möjliga. Detta trots ett tufft spelschema och “The Clarets” har inför matchen med Bournemouth hela tio poäng ned till strecket. Även gästerna har ryckt upp sig på sistone och tagit trepoängare i två av sina tre senaste matcher. “The Cherries” trivs dock sämre på bortaplan och ett formstarkt Burnley skall ha fin vinstchans åter. Chris Wood och Ashley Barnes är tveksamma till spel för hemmalaget men skulle de missa matchen finns ersättare i Rodriguez och Vydra. Ettan spikas!

4. Crystal Palace – Newcastle X

Ligans två målsnålaste lag drabbar samman på Selhurst Park när Hodgsons mannar gästas av Steve Bruce “Skator”. Båda lagen snittar under ett mål per match i offensiv riktning och det är ingen vild gissning att detta blir ett ställningskrig. Palace har inte vunnit sedan annandagen och har väldigt svårt med kreativiteten i offensiven, där Zaha allt för ofta blir isolerad på en kant. Gästerna åkte på första förlusten på över en månad senast när Arsenal spelade ut hela sitt register och gjorde fyra mål i den andra halvleken. Vi tror Newcastle kan studsa tillbaka här men streckar på hela vägen på stora systemet.

5. Sheffield United – Brighton 1

Succélaget Sheffield United fortsätter vara Englands kelgrisar och tränare Wilder är solklart årets tränare efter Liverpools Jürgen Klopp. “The Blades” kommer från två raka segrar i Premier League och är faktiskt bara två poäng bakom Chelsea, som innehar den sista Champions League-platsen. I Brighton är tongångarna annorlunda. “The Seagulls” är i stort poängbehov efter sex raka ligamatcher utan vinst. Vi håller Sheffield som stark favorit hemma i stålstaden men plockar med tvåan som ser ut att bli väl lågt streckad.

6. Birmingham – Sheffield Wednesday 1

Möte i mitten av Championship-tabellen mellan två poängmässigt helt jämna lag väntar på St Andrew’s i Birmingham när formsvaga Wednesday gästar formstarka “Blånäsor”. Bortalagets form är rent ut sagt usel och trots ett på pappret lätt spelschema har Garry Monks lag inte vunnit sedan knallen borta mot Leeds i mitten av januari. Hos värdarna är läget det motsatta och laget har inte förlorat sedan nyårsdagen. Vi tror inte på trendbrott här och spikar ettan.

7. Bristol City – West Bromwich 2

En tuff uppgift väntar för serieledarna West Bromwich som gästar Niklas Eliassons Bristol City på lördagen. Den tidigare IFK Norrköping- och AIK-spelaren har fått sitt stora genombrott den här säsongen och toppar assistligan i The Championship tillsammans med Matheus Pereira, som håller till hos gästande WBA. Gästerna är ligans bästa bortalag och har endast förlorat två av 17 fighter på resande fot. Vi tror dock att Bristol med Eliasson i spetsen kan störa tabellettan och den som har råd streckar på hela vägen.

8. Leeds – Reading 1

Leeds var tillbaka på vinnarspåret senast efter tre raka matcher utan seger och “The Peacocks” placerar sig som tvåa i tabellen vilket innebär direktplats upp till finrummet Premier League. Bielsas gäng har darrat på våren tidigare säsonger och segern mot Bristol City ger en rejäl boost i jakten på uppflyttning. Gästerna Reading gör det helt okej i mitten av tabellen och har god marginal nedåt men för långt upp till playoff-platserna. Superläge för Leeds att ta andra raka hemma på Elland Road och ettan lämnas ensam.

9. Nottingham – QPR 1

Nottingham gör en fin säsong vilket hittills ger en kvalplats till Premier League, men faktum är att “Forest” endast har fyra poäng upp till direktuppflyttning. Formen är positiv där de rödvita kvitterade sent borta mot West Bromwich senast och för ett par veckor sedan besegrade Leeds hemma på City Ground. Queens Park Rangers vann förvisso senast hemma mot Stoke men är väldigt ojämna och släpper in för mycket mål. Läge för hemmalagets Lewis Grabban att fortsätta jaga i toppen av skytteligan och här slösas det inte med garderingar. Etta!

10. Preston – Hull 1

Prestons fina streak i ligaspelet sprack senast när Millwall gästade Deepdale och avgjorde sent. Innan dess hade de liljevita inte förlorat sedan nyårsdagen och Alex Neils gäng kommer vara med och slåss för uppflyttning hela vägen in. Tonerna är inte lika positiva hos gästerna som förvisso kvitterade sent på stopptid senast i en galen 4-4 match mot Swansea. Dessförinnan hade “Tigrarna” endast en poäng på sex spelade matcher. Försäljningen av lagets skyttekung Jarrod Bowen till West Ham som skedde precis innan transferfönstret stängde igen har redan visat sig påverka negativt. Bra chans för Preston att studsa tillbaka efter förlusten senast och ettan kan spikas.

11. Stoke – Cardiff 2

Cardiff har vaknat till liv på sistone och hakar på i jakten om playoff-platserna. Laget från Wales är ett av ligans formstarkaste lag även om poängtappet hemma mot Wigan senast var en plump i protokollet. På resande fot har dock “The Bluebirds” starka resultat i ryggen och åker till Bet365 Stadium med gott självförtroende. Den forna Premier League-klubben Stoke får det inte att stämma den här säsongen och är skrämmande tre poäng från nedflyttningsplats. “The Potters” kommer från två raka förluster men hade innan det en stark hemmaform med sex obesegrade matcher. Gästerna får utgångstipset men vi ser helst alla tecken med på kupongen.

12. Swansea – Huddersfield 1

Liverpool-lånet Rhian Brewster såg ut att ha avgjort ett galet möte med Hull senast med sitt mål i slutet av matchen, men “Svanarna” släppte in kvitteringen på stopptid. Målet var Brewsters tredje kasse på sju matcher och han skall ha goda chanser att utöka den skörden när bottenlaget Huddersfield kommer till Liberty Stadium. Gästande “The Terriers” placerar sig på en tjugondeplats i tabellen och kommer sannolikt få kämpa för nytt kontrakt hela vägen in i de sista omgångarna. Swansea har inte vunnit på sina fem senaste försök där det stora problemet har varit att omvandla oavgjort till seger. Mycket bättre läge till trendbrott får inte Brewster och company och ettan är en trevlig spik.

13. Wigan – Millwall X

Wigan har från en hopplös sits väckt rejält liv i säsongen och visar en stark ambition att klättra uppåt i tabellen. Åtta poäng på de senaste fem matcherna som inkluderar endast en förlust är ett klart fall framåt för “The Latics”. Hemma på DW Stadium blandar de vitblåa högt och lågt med raden 5-5-6 på 16 spelade matcher. Gästerna från London kommer med en meriterande trepoängare i ryggen som plockades borta mot topplaget Preston. I bortaspelet har “The Lions” varit rejält målsnåla både framåt och bakåt den senaste tiden och vi tror på en tight historia här. Alltid kryss i match 13!

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Preston – Preston gör en kanonsäsong och jagar uppflyttning till Premier League. Förlusten senast lär vara tändvätska för de liljevita och ett formsvagt Hull är en passande uppgift för att börja en ny vinstsvit.

Kupongens luring!

Brighton – Gästerna från sydkusten har en usel formkurva och visst är Sheffield United i grunden ett betydligt bättre och mer välmående lag för tillfället. Potters gäng har dock alla möjligheter i världen att störa och till procent under 20 är tvåan given att plocka med.

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Leicester – Man City 1 2
  2. Southampton – Aston V x2
  3. Burnley – Bournemouth 1
  4. Crystal P – Newcastle x2
  5. Sheff U – Brighton 1 2
  6. Birmingham – Sheff W 1
  7. Bristol C – West Brom x2
  8. Leeds – Reading 1
  9. Nottingham – QPR 1
  10. Preston – Hull 1
  11. Stoke – Cardiff 1 2
  12. Swansea – Huddersf. 1
  13. Wigan – Millwall 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Leicester – Man City 1 2
  2. Southampton – Aston V x2
  3. Burnley – Bournemouth 1
  4. Crystal P – Newcastle 1×2
  5. Sheff U – Brighton 1 2
  6. Birmingham – Sheff W 1
  7. Bristol C – West Brom 1×2
  8. Leeds – Reading 1x
  9. Nottingham – QPR 1
  10. Preston – Hull 1
  11. Stoke – Cardiff 1×2
  12. Swansea – Huddersf. 1
  13. Wigan – Millwall 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 februari, 2020