Stryktipset idag 25/1 – spelförslag, analyser & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Lördagens stryktipskupong domineras av matcher från FA-cupen där lag från olika ligor stöter på varandra vilket alltid gör matcherna roliga att analysera. Som vanligt när det är cupspel bör man försöka vänta in startelvor innan kupongen lämnas in då det kan roteras rejält i vissa lag. Det brukar alltid skrälla någonstans i FA-cupen och det finns det stora möjligheter till även denna lördag. Dessutom bjuds vi på matcher från The Championship och League One där vi har några rejält överstreckade favoriter. Läge för skrällar och bra utdelning. Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Southampton – Tottenham 2

Efter två besvikelser förra helgen lyckades dessa båda lag knipa varsin seger i veckan. Southampton är ett av Premier Leagues allra starkaste lag och har flugit upp till en niondeplats i tabellen – endast tre poäng bakom lördagens FA-cupmotståndare. Mourinhos smekmånad som Tottenhamtränare är över och resultaten har svajat en hel del på slutet. De liljevita är dock i högsta grad inblandade i striden om Europaplatser, vilket gör det svårt att förutse hur hårt Mou kommer matcha sin främsta elva här. Oavsett är Tottenham alltjämt ett vassare lag än lördagens motstånd och borde vara favoriter, vilket de inte ser ut att bli. Utgång på tvåan och tänkbar spelvärd spik.

2. Hull – Chelsea 2

Det har inte varit en rolig vecka för Frank Lampard och hans Chelsea. Först förlorade de mot Newcastle efter att ha släppt in mål i 94:e minuten och sedan tappade de poäng i derbyt mot Arsenal – trots numerärt överläge och ledning genom straff i minut 28. Kapacitetsmässigt är de kungsblå självklart överlägsna tigrarna från Hull, vilka huserar i mitten av Championship-tabellen, men är det någonting Chelsea visat på slutet så är det att de har svårt att avgöra matcher mot lågt stående, sämre lag. Även stryktipsspelarna verkar vara med på det tåget och Chelsea ser därför inte ut att bli gigantiska favoriter vilket annars varit givet. Till dryga 60 procent i skrivande stund är tvåan en rimlig spik.

3. Newcastle – Oxford United 1

Premier League mot League One, och detta borde väl bara kunna sluta på ett sätt? Ja, sannolikt. Newcastle har spelat upp sig på slutet och lagt en relativt trygg mark mellan sig och nedflyttningsstrecket. Detta gör att skatorna borde kunna lägga fullt fokus på helgens FA-cup. Oxford har inte visat någon strålande form på slutet och har endast två poäng på de fyra senaste i ligan – mot förhållandevis hårt motstånd ska sägas. Det går dock naturligtvis inte att jämföra med ett Newcastle som, om än något turligt, tagit fyra poäng mot Chelsea och Everton inom loppet av fyra dagar. Skadeläget blir allt bättre hos The Magpies och så länge inte Steve Bruce ställer ut ett rent b-lag här är det svårt att se dem förlora. Drygt 75 procent i skrivande stund är i överkant, men det är en sund spik.

4. Coventry – Birmingham 2

Serieblandning och derby – FA-cupen när den är som bäst! Coventry kämpar för att utmana om avancemang till den brittiska andradivisionen, där Birmingham för närvarande svävar lite i ingenmansland. Formmässigt ser det bra ut för Coventry som inte förlorat sedan den 14:e december. Även Birmingham har gått bra de senaste veckorna med fem poäng på tre matcher och såklart mot mycket bättre motstånd än lördagens. Att Coventry blir favoriter här kan endast tillskrivas hemmaplansfördelen, men den fördelen är en sanning med stor modifikation. Coventry var tvungna att lämna Ricoh Arena inför denna säsong och spelar numer sina matcher på St Andrews – Briminghams hemmaplan. Den fördelen kan vi alltså stryka och Birmingham borde vara klara favoriter. 33 procent på tvåan i skrivande stund tackar vi för och spikar.

5. West Ham – West Bromwich X

Två lag med svag form gör upp på Olympiastadion. Detta får sägas vara mer anmärkningsvärt för West Broms del som alltjämt leder Championship, trots att de inte vunnit i ligan sedan 14:e december. För West Hams del handlar allt just nu om att hålla sig över nedflyttningsstrecket i PL. Båda lagen har med andra ord mycket viktiga matcher i ligan framför sig och deras fokus på detta möte är därmed ett frågetecken. Normalt sett borde det gynna West Ham som har en bredare trupp, men å andra sidan har knappt någon i truppen presterat som förväntat i år. Strecken ser ut att hamna där de ska och gardering rekommenderas.

6. Burnley – Norwich 1

Vilken vecka Burnley har haft! Seger mot såväl Leicester som Manchester United inom loppet av fyra dagar är stort för vilken klubb som helst. I ärlighetens namn ska dock sägas att Uniteds insats i onsdags var direkt pinsam. Norwich kämpar i nedflyttningsstriden och vann det mycket viktiga bottenmötet mot Bournemouth förra helgen. I veckan åkte de dock på stryk mot Tottenham. Kanariefåglarna har knappast råd att offra en enda poäng om de vill spela i högstaligan även nästa år och främsta fokus bör såklart ligga där – inte på cupspelet. Burley har sju poäng till nedflyttningsstrecken och är dessutom ett mycket bättre lag än Norwich. Detta plus hemmaplan gör dem till klara favoriter här – lite väl klara favoriter. Ettan är ett rimligt förstastreck men måste garderas när den hamnar så högt.

7. Reading – Cardiff 2

Två poäng och två placeringar skiljer dessa lag i Championshiptabellen, till walesarnas fördel. Båda lagen har gott om poäng till båda strecken och fullt fokus borde därmed riktas mot denna match. Cardiff har gått stabilt på slutet men har haft svårt att avgöra matcher vilket resulterat i sex oavgjorda på lagets nio senaste. Reading har visat än bättre form med endast en förlust sedan den 7:e december – därutöver fem oavgjorda och lika många vinster. Detta plus hemmaplan talar såklart för The Royals men de blir väl stora favoriter. Lagen är i grunden jämna och det borde synas tydligare i strecken. Dessutom är Reading hemmastatistik i år inget att skryta med. Gardera!

8. Millwall – Sheffield United 2

Millwall går som tåget för dagen och har fem segrar och två oavgjorda på sina åtta senaste matcher i Championship. Tack vare detta har på allvar drömmen om Premier League-avancemang tänts hos lejonen. Den drömmen förverkligades som bekant för Sheffield United förra året och vilken succé de gjort sedan dess! Trots låg poängskörd på slutet är The Blades just nu endast en poäng från Europaspel. De få poängen de senaste veckorna får främst tillskrivas tufft motstånd då Sheffield de fem senaste ligamatcherna mött Manchester City två gånger om såväl som Liverpool och Arsenal. Sheffield har imponerat så mycket i år att tvåan utgör förstastrecket utan någon tvekan.

9. Portsmouth – Barnsley 2

Portsmouth flyger fram med sällan skådad form och har fem raka segrar på kontot. Två av dessa har dock tagits i cuper mot League Two-lag så hemmalagets prestationer ska inte överskattas. Nu stöter Pompey på sitt svåraste motstånd på länge då Championshiplaget Barnsley kommer på besök. Barnsley har inte imponerat i ligaspelet i år och kämpar för att inte göra Portsmouth sällskap i League One nästa år. The Tykes har dock sedan tränare Struber tillträdde förbättrat sig rejält och visat att de platsar i den engelska andraligan. Portsmouth har fin hemmastatistik men blir på tok för högt streckade mot ett bättre lag.

10. Stoke – Swansea 1

Även en Championshipmatch bjuder denna kupong på. Medan alla gått och väntat på att Stoke ska komma igång på riktigt har Swansea sprungit iväg till en sjundeplats och är närmaste hotet bakom playoff-platserna. Nu ser det dock faktiskt ut som att Stokes formkurva pekar uppåt, även om prestationerna är ojämna. Att The Potters lyckades bortaslå serieledarna West Brom senast visar på kapaciteten i truppen. Den stora skillnaden mellan lagen i tabellen gör att matchen blir mer jämnspelad än den borde. Stoke har vunnit fyra och kryssat två av sina åtta senaste hemmamatcher och vann på bortaplan då lagen möttes i oktober. Till under 50 procent är ettan rimlig att gå på.

11. Blackpool – Tranmere 1

Mot League One och den engelska västkusten! Efter en svag period återfinner vi nu de forna FA-cupvinnarna Blackpool på 15:e plats i tabellen. Det är dock mycket jämnt i skiktet ovanför dem så chansen till playoff-spel lever fortfarande. Det gör den knappast för lördagens gäster som istället får rikta allt sitt fokus på att undvika League Two. Då Tranmere inte vunnit sedan den 21:e december återfinns nu laget på nedflyttningsplats. Med tanke på hemmaplan är det såklart stor fördel för Blackpool i detta möte, som ju dessutom är det bättre laget. Svajig form gör dock att västkustarna inte är helt att lita på och den överstreckade ettan garderas på stora kupongen.

12. Bristol Rovers – Fleetwood 2

En mycket märkligt streckad match där Bristol spelas till klara favoriter trots att de kommer med fyra förluster och inte har vunnit sedan mitten av december. Tränarbytet har inte gett någon effekt, Rovers åker för närvarande hiss ner genom tabellen. Det gör att de nu befinner sig en poäng och två placeringar bakom lördagens gäster, som dessutom har en match mindre spelad. Fleetwood sprudlar inte heller de av form men går stabilt i ligan. De har dock svårt att avgöra matcher så tvåan vågas inte lämnas ensam på kupongen. X2!

13. Ipswich – Lincoln 2

Ipswich spelas till klara favoriter då de har såväl hemmaplan som ett väl igenkänt namn i svenska tipslördag-hjärtan. Här gör dock spelarna det lite väl enkelt för sig. Ipswich krigar i toppen av League One men poängskörden på slutet har varit skral. Sedan den 20:e november har The Tractor Boys endast tagit två segrar och det mot bottenlagen Tranmere och Accrington. Lincoln visar å sin sida fin form och är de senaste 10 omgångarna ligans fjärde bästa lag – Ipswich återfinns som nummer 17 på den listan. Dessa båda lag möttes i ligan så sent som den 29:e december vilket slutade i en 5-3 seger för Lincoln. Trots alla dessa faktorer streckas ettan till knappa 70 procent i skrivande stund. Så kan vi inte ha det. Den modige plockar bort ettan helt.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Birmingham – Det är svårt att hitta något riktigt säkert singelstreck denna omgång (förra helgen bevisade väl att sådana inte ens finns) men till dryga 30 procent är Birmingham en kanonspik! De är ett bättre lag som är vana att möta bättre motstånd och som har hemmaplansfördel trots att de står som tvåa på kupongen. Dessutom bör blånäsorna, till skillnad mot lördagens motstånd, lägga fullt fokus på cupen. Hur Birmingham inte kan vara favoritstreckade är en gåta.

Kupongens luring!

Lincoln – Tabelläge, hemmaplansfördel och ett känt namn gör Ipswich till en av kupongens största favoriter. Bättre form, fördel i inbördes möten och 13 procent gör Lincoln till kupongens roligaste skräll.

Speltips & spelförslag på 128 rader

 1. Southamp. – Tottenham 2
 2. Hull – Chelsea 2
 3. Newcastle – Oxford 1
 4. Coventry – Birmingham 2
 5. West Ham – West Brom 1X
 6. Burnley – Norwich 1X
 7. Reading – Cardiff 1X
 8. Millwall – Sheffield U X2
 9. Portsmouth – Barnsley X2
 10. Stoke – Swansea 1
 11. Blackpool – Tranmere 1
 12. Bristol R – Fleetwood X2
 13. Ipswich – Lincoln X2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

 1. Southamp. – Tottenham 2
 2. Hull – Chelsea 2
 3. Newcastle – Oxford 1
 4. Coventry – Birmingham 2
 5. West Ham – West Brom 1X2
 6. Burnley – Norwich 1X2
 7. Reading – Cardiff 1X2
 8. Millwall – Sheffield U X2
 9. Portsmouth – Barnsley X2
 10. Stoke – Swansea 1
 11. Blackpool – Tranmere 1X
 12. Bristol R – Fleetwood X2
 13. Ipswich – Lincoln 1X2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 23 januari, 2020