Stryktipset idag 29/2 – analys, tips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

En supertight Stryktipset-kupong väntar till helgen när Svenska Spel Sport & Casino dukar upp finfina tolv miljoner i jackpot. Utöver rekordjagande Liverpool lyser storfavoriterna med sin frånvaro på en rad som innehåller fyra matcher från Premier League och nio matcher från The Championship. Mot full pott!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Bournemouth – Chelsea 1

Två lag i tveksam form drabbar samman vid den engelska sydkusten på lördagseftermiddagen i Premier League. Eddie Howes Bournemouth föll tungt och klart mot Burnley men hade två riktigt tunga VAR-beslut emot sig som avgjorde tillställningen i den andra halvleken. Spelmässigt såg det inte alls så illa ut som siffrorna 3-0 indikerar för “The Cherries”. Gästernas form är också tveksam. Förvisso vann “The Blues” derbyt mot Tottenham senaste i Premier League men åkte därefter på en rejäl stjärnsmäll i Champions League. Här får Lampard klara sig utan viktige Kanté återigen och vi litar inte alls på Chelsea som har varit väldigt ojämna de senaste månaderna. Värdarna får utgångstipset men alla tecken plockas med på större system.

2. Watford – Liverpool 2

Klopps vinstmaskin fortsätter rada upp trepoängare och senast mot West Ham vann Liverpool sin 18:e raka ligamatch. Vinst mot Watford skulle innebära nytt rekord i Premier League och gästerna kan säkra ligatiteln redan i mitten av mars. Watford har efter en fin period när Nigel Pearson tog över tappat rejält i prestationer och poängskörd. “The Hornets” har endast två poäng på de senaste fem i ligan och de gulklädda har inte vunnit sedan mitten av januari. Watford är Mohamed Salahs favoritmotstånd där egyptiern gjort hela åtta mål på fem matcher. Ett rekordjagande Liverpool vinner här och ettan spikas.

3. Newcastle – Burnley

Sean Dyches Burnley har verkligen ryckt upp sig och 3-0 segern mot Bournemouth senast var den fjärde på de fem senaste ligamatcherna i Championship. “The Clarets” är endast tre poäng ifrån 40 poäng vilket historiskt sett brukar innebära säkrat kontrakt. I anfallarna Wood och Barnes skadefrånvaro har ersättarna Vydra och Rodriguez glänst och båda hamnade i målprotokollet senast. Newcastles formkurva pekar i motsatt riktning och i de senaste förlustmatcherna mot Crystal Palace och Arsenal har Steve Bruce manskap varit chanslösa. Ett defensivt starkt och uppumpat Burnley har toppchans att fortsätta sin vinstsvit och är en högintressant spik.

4. West Ham – Southampton 2

West Ham såg ut att bli laget som skulle bryta Liverpools långa vinstsvit men räckte inte till de sista 25 minuterna när Klopps mannar växlade upp. Insatsen var dock ett rejält steg i rätt riktning och något för “The Hammers” att bygga vidare på efter en tung period. Londonklubben har inte vunnit sedan tränare Moyes första match på nyårsdagen och ligger för tillfället på nedflyttningsplats. Gästerna hittar vi tio poäng upp i tabellen på mer säker mark och “The Saints” vände en negativ spiral senast när Aston Villa besegrades på hemmaplan. Det här känns på förhand som en väldigt öppen match med två lag som går för seger. Värdet ligger på gästerna och vi börjar därför med tvåan.

5. Blackburn – Swansea 1

Viktigt möte om playoff-platserna väntar när Swansea gästar klassiska Ewood Park. “Svanarna” är inne i en tung period med endast två vinster på de senaste nio försöken i ligaspelet. I onsdags föll Coopers mannar tungt när Fulhams Mitrovic avgjorde sent på stopptid och walesarna har inte vunnit borta sedan den 21:a december. Värdarna kommer från två raka kryss där Rovers senast inte lyckades få in bollen mot Stoke trots en hel del målchanser. Formen är totalt sett riktigt fin hos de vitblå som endast inkasserat en hemmaförlust på de senaste tretton matcherna. Hemmafördelen väger tungt här och Blackburn kan singlas på en svårspikad kupong.

6. Fulham – Preston 1

Fulham blandar och ger i både prestation och resultat men hänger med i jakten på en återkomst i det engelska finrummet till nästa säsong. I onsdags kväll brände Mitrovic straff i slutminuterna men tog revansch sent in på stopptiden och avgjorde hemmamötet med Swansea. Oerhört tunga poäng och nu väntar ny hemmamatch när toppjagande Preston kommer på besök. Gästerna hade inte mycket att säga till om i förlustmatchen mot serieledande West Bromwich senast men dessförinnan har de liljevita en fin svit med tre raka bortavinster och sex raka utan förlust på resande fot. Scott Parkers Fulham får utgångstecknet men vi streckar helst på hela vägen.

7. Cardiff – Brentford X

Efter en längre tids positiva resultat har Brentford fått lite grus i maskineriet och “The Bees” har efter förlusten mot jumbon Luton fyra raka matcher utan seger. De rödvitrandiga har dock anfallare Ollie Watkins i dunderform som jagar Fulhams Mitrovic i skytteligatoppen. Även Cardiff har tappat mark efter två raka förluster och mötet med Brentford är mer eller mindre en måstematch om “The Bluebirds” vill fortsätta ha häng på playoff-platserna. Neil Harris manskap trivs väldigt bra hemma i Wales och har endast förlorat två av 17 matcher hemma på Cardiff City Stadium den här säsongen. Vi utgår från kryss men den som har råd målar på både med ettan och tvåan.

8. Sheffield Wednesday – Derby 1

Sheffield Wednesday hade inte vunnit sedan den elfte januari när inhoppande Steven Fletcher avgjorde mötet med Charlton i den 94:e minuten vilket orsakade stora glädjescener på Hillsborough Stadium. Matchvinnaren har smällt in 13 kassar den här säsongen och detta trots att han missat ett dussin matcher för de blåvitrandiga. Derby föll mot QPR i veckan och faktum är att “The Rams” anförda av Wayne Rooney endast mäktat med två bortasegrar den här säsongen, vilket är sämst av alla lag i The Championship. Här har Wednesday fin chans att ta andra raka för veckan och ettan är ett starkt spikförslag.

9. Millwall – Bristol City 1

Tätt möte att vänta mellan två lag som jagar playoff-platserna i tabellen när Bristol City gäster “Lejonen” i södra London. Bara för några veckor sedan hade gästerna från Bristol häng på direktplats till Premier League men tre raka förluster har tagit “The Robins” hela tolv poäng från andraplacerade Leeds. Millwall gör en stark säsong och det var inte många som förväntade sig att “The Lions” skulle ha häng på kvalplats uppåt så här sent på våren. Hemma på The New Den har Millwall endast förlorat tre matcher den här säsongen och 1X räcker mot formsvaga gäster.

10. QPR – Birmingham 2

Efter förlusten mot Wigan på nyårsdagen har Birmingham gått urstarkt i The Championship och på sina tio senaste ligamatcher är raden 5-5-0. Även spelet på bortaplan har varit starkt för de blåklädda och den senaste förlusten på resande fot var för över två månader sedan. Gästerna delar poängställning i ligan med lördagens motståndare QPR som också är inne i en bra trend med fyra raka utan nederlag. Värdet ser ut att hamna på gästerna så vi utgår därför från höger, men helst ska alla tecken med.

11. Reading – Barnsley 1

Barnsley har agerat slagpåse under årets upplaga av The Championship men något har hänt och “The Tykes” kommer till bortamötet mot Reading med tre raka segrar. Förutom full pott har de rödklädda haft en målvakt i Brad Collins som fullkomligt spikat igen med tre raka hållna nollor. Reading är i grunden ett bättre fotbollslag än Barnsley men har inte alls fått till det på sistone. Vi vågar inte lita helt på något av lagen och etta-tvåa känns som en bra position att ta sig an det ovissa mötet på Madejski Stadium.

12. Huddersfield – Charlton 1

Huddersfield tog en oerhört viktig seger i tisdagskväll när topplaget Bristol City besegrades med 2-1, siffror som kunde varit större. Ny viktig match väntar när bottenkonkurrenten Charlton kommer till John Smith’s Stadium. Gästerna har blandat vinster med förluster på sista tiden vilket raden 3-0-3 senaste sex bekräftar. För ett år sedan skiljde det två serier mellan lagen då Huddersfield höll till i Premier League och Charlton i League One. Nu ligger lagen på samma poäng i botten av The Championship men det skall ändå skilja några klasser då hemmalaget besitter en hel del rutin av spel i Premier League. Detta och hemmafördelen gör att vi tycker “The Terriers” är en bra spik trots att ettan är något högt streckad.

13. Luton – Stoke X

Kupongen avslutas i Luton när jumbon gästas av 20:e-placerade Stoke. När säsongen startade var målsättningen för Stoke betydligt högre än vad som har uppnåtts hittills och endast en poäng skiljer laget från nedflyttningsplats. “The Potters” har dock ryckt upp sig efter årsskiftet och truppen är helt klart för bra för att vara med i den bottenstrid de rödvitrandiga nu befinner sig i. Luton har sprattlat till på sistone och besegrade topplaget Brentford så sent som i tisdags. “The Hatters” stora problem under säsongen har varit defensiven där de orangeklädda snittar två insläppta per match. Stoke löser minst en poäng här och X2 är tillräckligt.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Sheffield Wednesday – En förlösande seger på stopptid i veckomatchen mot Charlton och ligans sämsta bortalag på besök till helgen. Sheffield tar andra raka hemma den här veckan!

Kupongens luring!

Preston – Endast fyra poäng skiljer Preston från lördagens motståndare Fulham och här har hemmalaget blivit för stor favorit. Jämn match att vänta och till priser runt 20 procent måste tvåan med.

Spelsförslag & speltips – 128 rader

  1. Bournem. – Chelsea 1 2
  2. Watford – Liverpool 2
  3. Newcastle – Burnley 2
  4. West Ham – Southamp. 1 2
  5. Blackburn – Swansea 1
  6. Fulham – Preston 1 2
  7. Cardiff – Brentford x2
  8. Sheffield W – Derby 1
  9. Millwall – Bristol City 1
  10. QPR – Birmingham x2
  11. Reading – Barnsley 1 2
  12. Huddersf.- Charlton 1
  13. Luton – Stoke x2

Spelsförslag & speltips – 1296 rader

  1. Bournem. – Chelsea 1×2
  2. Watford – Liverpool 2
  3. Newcastle – Burnley 2
  4. West Ham – Southamp. 1 2
  5. Blackburn – Swansea 1
  6. Fulham – Preston 1×2
  7. Cardiff – Brentford 1×2
  8. Sheffield W – Derby 1
  9. Millwall – Bristol City 1x
  10. QPR – Birmingham 1×2
  11. Reading – Barnsley 1 2
  12. Huddersf.- Charlton 1
  13. Luton – Stoke x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 februari, 2020