Stryktipset idag 7/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Det är brittisk fotboll för hela slanten som gäller på veckans Stryktips. Fyra matcher från Premier League inleder kupongen och The Championship tar oss i mål med nio sprakande fajter. Ett par riktiga godbitar kan skönjas. Eller vad sägs om derbyt City – United och toppmötet från andradivisionen, Fulham – Bristol! Analysen för 13 rätt är klar och vi kastar loss med gigantmötet på Etihad direkt!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Manchester City – Manchester United 1

Stormöte och tillika derbyt i Manchester inleder kupongen i Premier League. Bägge lagen löste segrar i veckans tidigare bataljer. För Uniteds del var det en genomgående fin prestation som kunde skönjas efter 2-1 mot Tottenham på drömmarnas teater. Marcus Rashford stod för två mål och 22-åringen är stekhet i den röda dressen just nu. Victor Lindelöf fick dessutom mycket goda vitsord efter sin insats. Guardiola och hans ljusblåa armé skördade framgång på Turf Moor. Burnley fick snällt lämna ifrån sig alla poängen efter 4-1-skalpen i tisdags. City spelar dock fortsatt med press på sig då Liverpool ångar på i toppen. En seger behövs här och värdarna ska såklart hållas som favoriter. Ettan är spikbar hela vägen upp till 70 procent.

2. Bournemouth – Liverpool 2

Snacka om styrkebesked från Liverpools sida i derbyt mot Everton i veckan. 5-2 var delvis en rejäl röddressad uppvisning med bland annat klassmål av Origi och Mané. Nu ska Klopp och hans lag bege sig till Bournemouth. Hemmalaget är rejält tilltufsade vad gäller skador. Kollar vi resultaten sett till de två senaste säsongerna är det heller ingen munter läsning för supportrar till hemmalaget. Gästerna har nämligen vunnit fyra raka matcher och öst in 14 mål framåt utan att släppt ett enda bakåt. Utgå från höger.

3. Tottenham – Burnley X

Burnley var chanslösa hemma mot Manchester City senast. 1-4-nederlaget blev därmed The Clarets andra raka förlust. Nu får dessutom gästerna en rejäl utmaning att försöka sätta tänderna i. Tottenham hemma i London är aldrig en enkel historia. Däremot känns Spurs en aning tveksamma överlag. Det är dessutom ingen hemlighet att The Lilywhites läcker ordentligt bakåt. Mourinho och hans manskap föll dessutom senast dessa bägge lag möttes. 2-1 till Burnley slutade matchen då på Turf Moor. Är tanken att ettan ska upp och snurra kring 75-80 procent är detta ett möte att därför gardera omgående.

4. Watford – Crystal Palace 1

Det blev åter förlust för Watford. 0-2-förlusten mot Leicester innebär att The Hornets fortsätter bottna Premier League-tabellen. Hemma på Vicarage Road har dessutom bara ett mål kommit från de gulsvarta på de fyra senaste matcherna. Nu ska laget dessutom ställas mot ett stabilt Crystal Palace. Hodgsons örnar har dubbla segrar med sig till lördagens drabbning. Dessutom ser gästerna välorganiserade ut defensivt. Här ser dock svenska folket ut att gå emot spelbolagen. Tvåan streckas nämligen hårdare än ettan vilket inte är korrekt. 1X löser därför biffen här!

5. Blackburn – Derby 1

Första stoppet på resan i andradivisionen sker i Blackburn. Hit kommer ett Derby med något tveksam form. Framförallt är det spelet på resande fot som inte klaffar. The Rams vann nämligen sin bortapremiär i september men därefter är det NOLL segrar på kontot utanför Pride Park. Det blir knappast enklare för gästerna nu. Rovers är stabila hemma där också fjolårets skyttekung Bradley Dack nu hittat nätet tre matcher i rad. Känslan är att denna kamp är i hamn med en halvgardering. 1X.

6. Cardiff – Barnsley 1

Efter 18 matcher kom så äntligen åter en seger för nykomlingen Barnsley. Hull var laget som fick se sig besegrade av The Tykes. Adam Murray har dock ett lag som kanske inte riktigt håller på denna nivå och nu får de rödvita en riktigt tuff nöt att knäcka. Cardiff hemma i Wales är ruskigt starka. Här har The Bluebirds bara torskat en gång. Defensiven hos hemmalaget var dessutom hundraprocentig med Nelson och Flint i mittlåset mot Nottingham senast. Ettan kommer dock överstreckas och då finns all anledning att åtminstone kolla på krysset.

7. Fulham – Bristol City 1

Toppmöte nu i London. Bristol reser till Craven Cottage med fint självförtroende i bagaget. Niclas Eliassons City tog nämligen en stor skalp då Huddersfield enkelt besegardes med 5-2 senast hemma på Ashton Gate. Nämnde svensk fick också kröna sin prestation på planen med ett mål! Fulham å sin tur har ångat på ordentligt på slutet. Fyra raka segrar har förflyttat de vitsvarta upp till en tredjeplats i tabellen. The Cottagers är ligans näst bästa hemmalag och ska anses som favoriter även nu. Med en etta under 60 procent är det en superspik på litet som stort system trots Citys sköna prestation senast.

8. Hull – Stoke 2

Stoke får nog trots allt anses som ligans största frågetecken! Laget som säsongen 17/18 huserade i Premier League ligger i dagsläget på en nedflyttningsplats i The Championship. Med spelare som Butland, Clucas, Gregory och Vokes bland annat kan det förväntas mer än ynka fyra segrar på 19 matcher. Hull är motståndet som gäller för The Potters nu och de gulsvarta tigrarna rosar inte heller marknaden nämnvärt. Laget föll bland annat mot jumbon Barnsley senast (1-3). Svenska folket sätter dock full tilltro till Hull som skjuter iväg streckmässigt alldeles för högt här. Även om ettan bör få plats är det självklart att gardera detta möte sett ur ett värdemässigt perspektiv.

9. Luton – Wigan 1

Är sötebrödsdagarna över nu för Luton? 0-7-förnedringen mot Brentford var The Hatters femte raka förlust på bortagräs. Nu skiljer bara en poäng till jagande lag under strecket. Laget som i första hand är hack i häl på Luton är Wigan. Nu ställs klubbarna mot varandra på Kenilworth Road i en ångestladdad batalj. Gästerna är nämligen inte heller i särskilt gott slag. På resande fot kan Paul Cook och hans mannar visa upp den skämmiga raden om 0-3-7! 1X inleder och bör lösa biffen.

10. QPR – Preston 1

Queens Park Rangers tog en stabil poäng mot Derby borta senast. The Hoops har faktiskt, trots avsaknaden av segrar, sett ganska bra ut! Offensiven med Wells, Hugill och Eze är tillräckligt vass för att kunna störa vilket lag som helst i denna serie. Warburton bör dock tillsammans med klubbledningen stirra på minst ett par nya defensiva pjäser i ett kommande värvningsfönster. Dags för de blåvita att testa lyckan mot ett Preston med nedåtgående trend. Topplaget har faktiskt tre raka torsk och dessutom 0-6 i målskillnad på dessa. Dags för Londonlaget att åter fixa en seger nu kanske? Hamnar ettan omkring 40 procent kan det till och med anses som en spännande chansspik!

11. Reading – Birmingham 1x

Birmingham ska besöka Madejski Stadium för att bryta en fem matcher lång segerlös trend. Josep Clotet Ruiz och hans manskap har en 1-1-förbannelse över sig just nu. Gästerna har nämligen kryssat sig fram med detta resultat tre gånger om nu. Reading blir ingen enkel motståndare för The Blues. George Puscas hade stor show hos hemmalaget då rumänen målade tre gånger om under en fem minuters period mot Wigan senast. Snacka om äkta hattrick! Det finns dock risk att ettan kliver över 50 procent här. Vid ett sådant scenario är det självklart att åtminstone rita ner krysset i hopp om att besökarnas förbannelse ska fortsätta!

12. Sheffield Wednesday – Brentford 2

Brentford gjorde slarvsylta av stackars Luton senast. Ponne Jansson och hans lagkamrater var skoningslösa mot nykomlingen och vann med brutala 7-0 på Griffin Park. Coach Franck fick dessutom Joshua Da Silva måla tre gånger om och därmed fördubbla sin målskörd. The Bees ska dagen till ära besöka Sheffield. Ett hemmalag som vann komfortabelt mot ett vingklippt Charlton senast. Här blir det dock tuffare för ugglorna. När ettan ser ut att streckas en aning hårt känns det allra bäst att fatta pennan från höger.

13. Middlesbrough – Charlton 1

Charlton har efter en härlig ligastart mattats av. Inte så konstigt kanske med tanke på lagets just nu hemska skadelista. Lagets kanske viktigaste spelare Lyle Taylor är sedan länge borta och på slutet har också mittfältsmotorn Josh Cullen saknats. Detta är dock bara en bråkdel av manfallet för besökarna. Middlesbrough har varit allt annat än stabila i år. Endast tre segrar finns på kontot vilket knappast är speciellt smickrande. Här är dock ett perfekt läge för Boro att snygga till siffrorna och även lyfta ytterligare från botten. En etta som cirkulerar kring 50 procent är en bra spik!

Omgångens säkra: Fulham

Mitrovic gör mål på precis allting för tillfället och att Bristol City ska kunna stå emot den väldige serben är osannolikt. Hemma på Craven Cottage tar Fulham ännu en trea.

Omgångens skräll: Barnsley

Cardiff har gått ganska svagt totalt sett under hösten och har redan bytt tränare. Visst är Barnsley jumbo, men här blir de alldeles för nedstreckade. Skrälltvåan måste med i Wales.

Till Stryktipset

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Man City – Man United 1
  2. Bournem. – Liverpool x2
  3. Tottenham – Burnley 1×2
  4. Watford – Crystal P 1
  5. Blackburn – Derby 1x
  6. Cardiff – Barnsley 1×2
  7. Fulham – Bristol C 1
  8. Hull – Stoke 1×2
  9. Luton – Wigan 1x
  10. QPR – Preston 1
  11. Reading – Birmingham 1x
  12. Sheffield W – Brentford 2
  13. Mboro – Charlton 1

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 december, 2019