Stryktipset idag 8/2 – analys, spelförslag & tips

Stryktipset idag 22/2 - speltips, analyser & spelförslag

Flera av Premier League-lagen får en liten paus denna helg vilket innebär att vi endast har en match från den engelska högstaligan på lördagens Stryktipset-kupong. Vi vänder istället blickarna mot Championship och League One. Mindre kända lag innebär att den som gräver lite kan hitta riktigt intressanta fynd – och visst har vi gjort det! Veckans bästa spik finner vi i Stoke som har börjat hitta formen och borde lämna bottenstriden i andraligan bakom sig snart. Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

Spela på Stryktipset hos Svenska Spel

Brighton – Watford 1

Två lag med skakigt självförtroende inleder veckans stryktipskupong i Premier League. Brighton har stått för många fina insatser denna säsong men prestationerna på slutet har lämnat en del i övrigt att önska. Ingen seger under 2020 och Potters gäng är nu på allvar inblandade i nedflyttningsstriden. Där befinner sig sedan länge även lördagens gäster som inte lyckats följa upp fjolårets succé. Från jul och framåt har dock bålgetingarna spelat upp sig rejält och visat lite av kapaciteten som finns i truppen. Endast tre poäng skiljer nu lagen åt och att Brighton då streckas till klara favoriter måste ifrågasättas. Den överspelade ettan garderas.

Nottingham – Leeds 2

Toppmöte i Championship och om Nottingham lyckas gå segrande ur detta möte är man endast en poäng bakom Leeds i kampen om direktplatserna till Premier League. Leeds form är inte vad vi är vana vid med endast en seger på de fem senaste ligamatcherna. Senast var Bielsas gäng hopplöst ineffektiva mot ett svagt Wigan och föll till slut på ett självmål. Föll senast gjorde även Forest efter att bland annat missat en straff mot Birmingham. Detta var dock första förlusten i ligan sedan 21:e december så formen är det inget fel på. Det som oroar är de rödvitas hemmafacit som är ligans tolfte bästa. Samtidigt har gästerna flera gånger visat att de är ett av ligans absolut starkaste bortalag. Leeds borde vara favoriter och är ett spelvärt singelstreck till under 40 procent.

Blackburn – Fulham 2

Trots stora skadebekymmer håller Blackburn fortsatt fin form med åtta poäng på de fyra senaste. Skadelistan ställer fortfarande till problem för tränare Mowbray som får klara sig utan offensiva hotet Bradley Dack resten av säsongen. Sist storspelade Walton och räddade en poäng åt de blåvita. Gästerna från huvudstaden då? Jo de kommer även de med fin form, har inte förlorat i ligan sedan nyårsdagen och slåss nu på allvar om direktplatserna till PL. Senast gjorde målfarlige Aleksandar Mitrovic comeback för Fulham och nätade direkt. Matchen ser ut att bli relativt jämnspelad och då är det alltid intressant att ta ställning och här är ett Fulham på uppgång det givna förstastrecket.

Brentford – Middlesbrough 1

Brentford kommer från en 5-1-seger på bortaplan mot Hull, vilket borde återupprättat självförtroendet efter att The Bees dessförinnan åkt på 2020:s första förlust i ligan. Kapten Janssons lag har länge varit formstarkast i Championship och har nu kopplat greppet om en av playoff-platserna. Middlesbroughs sjuka form kring jul och nyår – vilken gav dem fyra raka segrar – har nu lagt sig men de röda presterar ändå på en godkänd nivå för dagen och har skaffat sig marginal till nedflyttningsstrecket. Upp till lördagens hemmalag är det dock 14 poäng och det speglar ganska väl styrkeförhållandet mellan lagen. Dessutom har Boro ingen rolig bortastatistik är luta sig mot. Ettan ser ut att bli överspelad men är ett sunt spikförslag.

Huddersfield – QPR 2

Två lag som är svåra att lita på gör upp på John Smith’s Stadium. Hemmalaget har nu tre poäng ned till strecket och har i januari värvat för att ytterligare säkra det avståndet. Sex poäng framför finner vi lördagens gäster som i sin tur tappat skyttekungen Nahki Wells som lämnar ett stort hål efter sig. QPR har blandat högt och lågt på slutet. Efter att slagit Cardiff och Swansea med totalt 11-2 åkte The Hoops till Brentford och släppte in tre mål innan minut 35. Det speglar Londonklubbens säsong ganska väl. Huddersfield är ligans sämsta hemmalag men spelas ändå till ganska klara favoriter här. I en match där vad som helst kan hända känns det då intressant att ha den underspelade tvåan som utgång.

Luton – Cardiff X

Nykomlingarna Luton får längre och längre upp till strecket och med endast en seger på de nio senaste ligamatcherna börjar det lukta League One nästa år. En seger på de nio senaste ligamatcherna har faktiskt även lördagens gäster. Till skillnad från hemmalaget har däremot Cardiff endast en förlust under denna period och radade dessförinnan upp segrar. Det gör att walesarna fortfarande har viss möjlighet att hota om playoff-spel, men då måste de börja avgöra matcher. X2 borde räcka långt här. Cardiff är det bättre laget men vinner som sagt inte ihjäl sig.

Reading – Hull 2

Två jämna lag mitt i tabellen och endast en poäng skiljer dem åt. Hull är inne i en blytung period för tillfället och åkte senast på rejält med däng mot Brentford. Dessutom förlorade tigrarna under transferfönstret såväl skyttekungen Jarrod Bowen som Kamil Grosicki – mycket offensiv kraft har alltså försvunnit. Reading har å sin sida, efter en mycket stark period kring jul och nyår, tappat farten lite. Inget av lagen har jättemycket att spela för och det syns på planen. Reading blir favoriter på form och hemmaplan men resultaten på Madejski Stadium har inte varit imponerande i år. Möjligen kan lite jävlarannammma smyga sig in i de kvarvarande i Hulls trupp när nya hungriga tigrar får träda fram. Den underspelade tvåan blir utgång i en mycket öppen match. Gardera!

Stoke – Charlton 1

Stoke verkade äntligen vara på väg att gasa sig ur bottenstriden med tio poäng på fyra matcher, innan man åkte rätt in i väggen mot Derby senast. Att förlora borta på Pride Park är The Potters dock långt ifrån ensamma om denna säsong och formen pekar uppåt totalt sett. Två poäng framför i tabellen hittar vi lördagens gäster. Charlton tog en mycket viktig seger mot Barnsley senast och stod innan dess för en rad fina insatser mot tufft motstånd. Segraren här skaffar sig bra läge mot de andra i striden kring nedflyttningsstrecket och mycket talar för hemmaseger. Charlton är klart mycket bättre hemma på The Valley och Stoke är det i grunden starkare laget, vilket de också börjat visa allt oftare. Ettan är en sund spik till inte allt för hög procent.

Swansea – Derby 1

Swansea har tappat farten något men är alltjämt en utmanare om playoff-platserna. Poängen mot hemmastarka Preston senast var ett styrkebesked och att det nya Liverpool-lånet Rhian Brewster levererade åter var avgörande för walesarna. Derby fortsätter vara ett av ligans mest fascinerande lag då de är näst bäst i ligan på hemmaplan men tredje sämst på bortaplan. Wayne Rooney har varit en tillgång sedan han anslöt och visar att han fortfarande håller hög klass på denna nivån. Så, kan Derby bättra på sitt usla bortafacit denna lördag? Kapaciteten finns där men statistiken är svår att blunda för – dessutom saknas avstängde vänsterbacken Max Lowe. Till cirka 50 procent är ettan rimlig att gå på.

Sunderland – Ipswich 2

Vi vänder blickarna mot League One och hittar direkt två klassiska gäng för den svenska tipslördag-publiken. Sunderland befinner sig två poäng nedanför playoff-strecket men det är en mycket jämn tabell så chansen till direktavancemang är heller inte helt borta. I vägen för detta står Ipswich som i sin tur endast har två poäng upp till direktplatsen och tre poäng ned till lördagens motståndare. Det är alltså en mycket viktig match för båda lagen som väntar. Sunderlands rutinerade duo Joel Lynch och Charlie Wyke utgick båda skadade i förlustmatchen mot Portsmouth och deras medverkan här är tveksam. Ipswich är ligans bästa bortalag och faktiskt klart starkare borta än hemma. Till under 25 procent kan det vara en intressant spik, men två raka förluster oroar.

Tranmere – Portsmouth 2

Tranmere har sannerligen fått sin stund i rampljuset de senaste veckorna då de först slog ut Watford i FA-cupen, för att sedan förlora med 6-0 mot Manchester United. I ligan har det gått tungt för Rovers som i och med endast två poäng på de åtta senaste matcherna nu har sex poäng upp till nedflyttningsstrecket. Lördagens gäster innehar för närvarande den sista playoff-platsen. Cuper medräknat har Portsmouth nu åtta raka segrar så maskinen går på högvarv. I ligan har Pompey inte förlorat under 2020 och nu har man dessutom förlängt med skyttekungen Ronan Curtis. Tvåan är ett starkt utgångsstreck men det underspelade krysset ska med.

Peterborough – Oxford United 2

Peterborough imponerade stort senast då man enkelt besegrade toppkonkurrenten Ipswich på bortaplan. The Posh ståtar nu med fyra raka segrar och har på dessa 12-2 i målskillnad. Upplagt för en en femte raka här? Kanske, men lördagens motstånd blir ingen lätt nöt att knäcka. Oxford kommer toppmotiverade då de endast är tre poäng från playoff-platserna och har bara förlorat två av sina åtta senaste ligamatcher. Dessutom har laget från akademikerstaden varit starka på bortaplan med 16 poäng på de senaste tio matcherna. Peterborough imponerar men blir kraftigt överstreckade här. Till över 60 procent lockar det att plocka bort ettan helt.

AFC Wimbledon – Fleetwood 2

Tre oavgjorda och en seger på de fyra senaste gör att hoppet om playoff-spel alltjämt lever för Fleetwood. Ska Joey Bartons gäng haka på i den striden behöver denna typ av matcher vinnas. Bortaspelet har dock inte imponerat i år och Wimbledon har visat uppåtgående form på slutet. Detta har gjort att The Dons nu har sex poäng ned till nedflyttningsstrecket och detta främst tack vare bra spel på hemmaplan. Matchen blir jämnspelad och främsta spelvärdet ligger i tvåan – Fleetwood är det bättre laget. Tvåan garderas dock på stora lappen.

Spela på Stryktipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Stoke – Stoke såg klart uppåtgående ut innan den tunga förlusten senast, dessutom har The Potters varit starka hemma på bet365 Stadium på slutet. Motståndet dras med skadebekymmer samtidigt som de rödvita fått in intressanta nyförvärv i vinter. Stoke är för bra för av vara inblandade i nedflyttningsstriden och det är dags att visa det nu.

Kupongens luring!

Oxford United – Oxford har endast fem poäng upp till lördagens motståndare och är vid seger här på allvar inblandade i toppstriden. Ändå är de i skrivande stund streckade till 15 procent?! Peterborough är bra, mycket bra till och med, men det motiverar inte procentskillnaden. The U:s har flera gånger i år tagit tunga poäng på bortaplan och kan mycket väl göra det igen.

Speltips & spelförslag på 128 rader

 1. Brighton – Watford 12
 2. Nottingham – Leeds 2
 3. Blackburn – Fulham 2
 4. Brentford – Mboro 1
 5. Huddersfield – QPR 12
 6. Luton – Cardiff X2
 7. Reading – Hull 12
 8. Stoke – Charlton 1
 9. Swansea – Derby 1
 10. Sunderland – Ipswich 12
 11. Tranmere – Portsmouth X2
 12. Peterborough – Oxford X2
 13. AFC Wimble. – Fleetwood 2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

 1. Brighton – Watford 1X2
 2. Nottingham – Leeds 2
 3. Blackburn – Fulham 2
 4. Brentford – Mboro 1
 5. Huddersfield – QPR 1X2
 6. Luton – Cardiff X2
 7. Reading – Hull 1X2
 8. Stoke – Charlton 1
 9. Swansea – Derby 1
 10. Sunderland – Ipswich 12
 11. Tranmere – Portsmouth X2
 12. Peterborough – Oxford X2
 13. AFC Wimble. – Fleetwood 1X2

Spela på Stryktipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100