Sverige – Ukraina i U21-EM kvalet

I dag möter Sveriges U21-landslag Ukraina i kvalet till U21-EM 2013 i en bortamatch på Obolon Stadium i Kiev. En viktig match för Sverige som behöver varje poäng som de kan få för att klara kvalet. Oddsen från Paf ger dock hemmalaget Ukraina en viss fördel.

Matchstart: 19:30
TV: Tv4 Sport

Sverige har spelat fem matcher i U21-kvalet till Fotbolls-EM 2013 och är än så länge obesegrade. Just nu ligger de på en andra plats i grupp 2 med lika många poäng som Slovenien i toppen, dock med en match mindre spelad. De innebär att Sverige kan ta hand om förstaplatsen vid poäng i kväll. I kvalet så kommer gruppvinnarn i respektive grupp att ta sig vidare till mästerskapet samt de fyra bästa tvåorna.

När Sverige möter Ukraina i kvällens möte i Kiev på Obolon Stadium har de en möjlighet att sätta en vinnarprägel på det stundande Fotbolls-EM i just Ukraina och Kiev som Sveriges A-lag kommer att delta i. Dock är är Ukraina en knapp favorit att vinna U21-mötet där Paf ger 2,55 om de vinner mötet och 2,60 om Sverige vinner.

I kvalet har Sverige sex matcher kvar att spela efter kvällens möte vilket innebär att mycket kan hända i gruppen. Bland annat så möter Sverige Malta den 6:e juni och Finland den 13:e juni i år.