Sveriges första landskamper under Jon Dahl Tomasson och oddsen

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 1x, minsta odds 1.75
  • Läs mer om Betway
  • Trevliga oddsboostar.
  • Satsar stort på E-sport.
  • Stort utbud.
18+ | Stödlinjen.se | Endast nya kunder. Spela för värdet av din första insättning till lägsta odds 1,75 för att få gratisspelet (som högst 500 kr). Vi matchar då din insättning upp till 500 kr. Endast insättning med Trustly eller kort. Vinster från gratisspel har inga omsättningskrav.
Matcher och odds på Jon Dahl Tomassons första samling

På torsdag den 21 mars är det dags för den första matchen med Jon Dahl Tomasson som förbundskapten för det svenska landslaget. Det här är en av två träningslandskamper där det andra mötet är mot Albanien på hemmaplan. Så säger oddsen inför den första samlingen.

Jon Dahl-Tomasson har nu tagit ut sin först trupp, som består av en stor majoritet rutinerade spelare men även debutanter. Oavsett vilka namn vi ser i Blågult är det tuffa motstånd som väntar med tanke på att både Portugal och Albanien är klara för fotbolls-EM – något Sverige misslyckats med.

Kikar vi närmare på odds inför den första matchen mot Portugal är Ronaldo & Co solklar favorit. Portugiserna, som tagit sig till EM via ett imponerande matchfacit, ställer med stor sannolikhet upp med fulltalig trupp. Matchen är nämligen årets första vägvisare när det gäller EM-formen.

Spelschema för träningslandskamperna

Sverige kommer alltså att spela två träningslandskamper under mars månad. Den första vänskapliga duellen går av stapeln nu på torsdag den 21 mars med avspark klockan 20.45. Bara fyra dagar senare är det dags för den andra träningslandskampen som äger rum på Friends Arena i Stockholm den 25 mars. Då är det Albanien som står för motståndet.

20:45 21/3 Portugal – Sverige

16:00 25/3 Sverige – Albanien

Truppen inför JDT första samling

Jon Dahl Tomasson, Sveriges nya förbundskapten, presenterade truppen inför landskamperna för ett tag sedan. Det har spekulerats i flera spelare från U21 om att vara aktuella för A-lagsspel. Men det verkar som att Dahl Tomasson i nuläget väljer att vänta ett tag med att plocka upp alla yngre spelare. Lucas Bergvall är exempelvis en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare just nu, men han får istället spela med U21-landslaget under mars. Samma sak gäller Sebastian Nanasi och Yasin Ayari som får invänta eventuella A-lagsdebuter längre fram.

Jacob Ondrejka är dock ett namn som sticker ut bland mängden rutinerade spelare i Dahl Tomassons trupp. Blott 21 år gammal gör han stor succé i Antwerpen och kommer nu att få spela mot Portugal. En annan skräll är Simon Olsson som till vardags spelar i Heerenveen i den holländska ligan.

Robin Quaison och Viktor Claesson var två stående kort i Janne Anderssons lagbygge, men ingen av dessa verkar vara kallad till träningslandskamperna i mars. I övrigt består truppen av välkända spelare som exempelvis Robin Olsen, Emil Krafth, Ludwig Augustinsson, Emil Forsberg och Alexander Isak.

Odds på Blågult inför träningslandskamperna

Det ser inte ut som att Sverige har några goda chanser att vinna mot Portugal på torsdag. Portugal ska ju slipa på sin form inför sommarens EM, samtidigt är det första matchen i Sverige ombygge. Spelbolaget ger låga odds på portugiserna och vinner Blågult får du så mycket som 6.70 x pengarna hos Betway.

Odds inför Sverige – Albanien går inte att hitta i skrivande stund. Vi får istället invänta Portugal – Sverige och därefter ta del av färska odds på den andra landskampen som äger rum på måndag. Men vi kan vänta oss att Sverige är klara favoriter hemma mot Albanien. Och förväntningarna är att Sverige i alla fall ska vinna den matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 mars, 2024