Topptipset 10/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Måndagen är äntligen här och med den hittas ett finfint Topptips med matcher från bland annat Europa League och Allsvenskan. Därefter följer fajter från Belgien, Norge och Italien. Notera att de två inledande matcher ska spelas på neutral plan i Tyskland. Häng med!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Manchester United – FC Köpenhamn 1

Jesse Lingard verkar ha fått en lidnersk knäpp mot slutet av säsongen. I den sista omgången av Premier League stod engelsmannen för sin första poäng i slutminuterna genom att trycka dit 2-0 och mot LASK Linz satte den offensiva mittfältaren dit en balja till av bara farten. Lingard lär ändå inte starta här när Solskjaer förväntas ställa en mer ordinarie elva på benen. Det bör innebära Martial, Rashford, Greenwood och Fernandes i offensiven. En kvartett FC Köpenhamn inte kommer kunna stå emot. Danskarna gjorde det bra mot Basaksehir men är helt enkelt numret för litet. Ettan spikas utan några större åthävor i Köln där matchen spelas.

2. Inter – Bayer Leverkusen 2

Här står Bayer Leverkusen som bortalag, men det är knappast hela sanningen. Tyskarna har mindre än en timmes bussresa till Düsseldorf där matchen spelas och bör således komma utvilade. Demirbay och MItchell är nu tillbaka från avstängning, men Aranguiz saknas av samma anledning. Dessutom är Amiri sjuk och isolerad från laget. Trots avbräcken har Peter Bosz en extremt bred trupp att välja från och här ska inte tyskarna ge slaget förlorat. Inter slog ut Getafe efter 2-0 i enkelmötet i Gelsenkirchen, men det var ingen match där de blåsvarta körde över sina motståndare direkt. Istället var det en helt jämn fajt och helt jämnt kommer det bli även nu. Då lockar värdet till höger klart mest. Börja där.

3. Helsingborg – IFK Norrköping 2

När Malmö FF besegrade Falkenberg under söndagen tog de ett bastant grepp om förstaplatsen i Allsvenskan och Peking befinner sig nu sex poäng bakom, dock med en match mindre spelad. Kamraterna från Östergötland behöver verkligen en trepoängare om inte toppstriden ska rinna ur sanden och med tre raka poängtapp i bagaget bör det vara ett beslutsamt lag som gästar Olympia. I förlusten mot Häcken gjorde Linus Wahlqvist sin första match i tröjan efter sin comeback och det kommer bli en viktig pjäs under säsongen. Helsingborg föll klart mot Malmö FF även om skåningarna då gjorde en helt okej prestation. Spelare för spelare ska HIF vara betydligt sämre än måndagens kombattanter och känslan är att Helsingborg blir kvar som jumbo. Spika tvåan.

4. Sirius – Varberg 1

Två lag som har gått tillbaka på sistone möts på Studenternas i Uppsala. Sirius har stundtals spelat magisk fotboll, men de blåsvarta läcker betänkligt bakåt. Lukas Jonsson har inte hållit måttet mellan stolparna och tolv insläppta på de fem senaste är sämst av alla lag i serien. Varberg har fem raka omgångar utan vinst och möjligen är det mer kontinuitet i laguttagningarna som krävs för att de grönsvarta ska ta nästa kliv. Här ska hallänningarna dock ses med hyfsad chans att få med sig något. Selmani, Krezic och Norling är skickliga nog för att störa Sirius porösa försvar. Den lågt streckade tvåan måste med.

5. Molde – Brann 2

En match från Norge går av stapeln och det är de regerande mästarna Molde som tar emot Brann. Värdarna närmar sig Bodö/Glimt mer och mer i toppen av tabellen och nu skiljer det bara fyra poäng upp till serieledarna. 5-0 mot Start var ett styrkebesked och ytterligare ett bevis på hur bra Molde är på hemmaplan. Nu är streckningen dock uppe och snurrar runt 75 procent, och det är lite väl mycket. Brann har en dålig resultatrad bakom sig, men i Koomson, Barmen och Bamba finns det klass. Lagen möttes i en träningsmatch för två månader sedan som Molde vann med 3-2 efter en sen vändning. Det blir jämnare nu än streckningen antyder. Då är det skrällen till höger som är av högsta prioritet, även om alla tecken är att föredra.

6. OH Leuven – Eupen 1

Den första omgången av den belgiska högstaligan ska avslutas och här tittar vi till nykomlingen Leuven som tar sig an Eupen. Värdarna har samma ägare som Leicester City och har lånat in ghananen Kamal Sowah från den engelska toppklubben. Det har varit mycket osäkerhet kring hur den belgiska ligan ska se ut och för drygt en vecka sedan förlorade Leuven kvalet upp mot Beerschot. Båda lagen fick ändå plats i finrummet som utökats till 18 lag istället för 16 som i fjol. Eupen var ett bottenlag förra säsongen och plockade då bara fyra segrar på resande fot. Här ska hemmalaget hållas högt på ren inspiration. Strecka från vänster.

7. Oostende – Beerschot 2

Beerschot vann kvalet upp till den belgiska högstaligan klart mot OH Leuven och visade då fina takter. Det spelade i slutändan ingen roll, då båda lagen flyttades upp, men insatsen ska hyllas. Kameruanen Noubissi stod för ett av målen då och det var en spelare som avslutade fjolårssäsongen riktigt starkt. Oostende blev nästjumbo förra säsongen och Ari Skulasons gäng förväntas slåss i botten av tabellen återigen. Mot en inspirerad nykomling som redan har spelat en tävlingsmatch i augusti blir det inte helt enkelt. Tvåan, till fint värde, lockar, men det är läge att omgående rita med en etta då Oostende var ganska solida på hemmaplan i fjol. En gubbe (1/2) således.

8. Pescara – Perugia 1

Pescara och Perugia hamnade båda på 45 poäng i Serie B och nu ska de göra upp om vilket av lagen som får lämna den italienska andradivisionen. Det ska avgöras i ett dubbelmöte som inleder i badorten Pescara. Delfinerna, som hemmalaget kallas för, är svåra att tas med på Stadio Adriatico där de inte förlorat under hela sommaren. Hemmaraden 7-8-4 är stark. Perugia tog dock poäng här för exakt en månad sedan och har sex raka inbördes utan förlust. Här får de dock klara sig utan sin skyttekung Pietro Iemmello vars lånekontrakt gått ut. 1X räcker väldigt långt. 

Till Topptipset

Bästa spiken! – Manchester United

FC Köpenhamn har gjort det extremt bra som tagit sig till kvartsfinal i Europa League men nu tar det stopp. Manchester United kör över danskarna utan pardon. Given etta.

Kupongens luring! – Brann

Molde har inte förlorat hemma i seriesammanhang på två år, men Brann är ett lag som brukar passa ganska illa. Gästerna har kvalité hos bland andra Koomson och kommer göra match av detta. Den lågt streckade tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Man.United – FCK 1
  2. Inter – Leverkusen x2
  3. Helsingborg – Norrköping 2
  4. Sirius – Varberg 12
  5. Molde – Brann x2
  6. OH Leuven – Eupen 1x
  7. Oostende – Beerschot 12
  8. Pescara – Perugia 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Man.United – FCK 1
  2. Inter – Leverkusen 1×2
  3. Helsingborg – Norrköping 2
  4. Sirius – Varberg 1×2
  5. Molde – Brann 1×2
  6. OH Leuven – Eupen 1x
  7. Oostende – Beerschot 12
  8. Pescara – Perugia 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 10 augusti, 2020