Topptipset 11/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fyra matcher från Superettan ska analyseras på fredagens Topptips som i övrigt bjuder på premiärer i England, Danmark och Turkiet. En match från franska Ligue 1 ska vi också titta till där Lyon får bära favoritskapet mot Bordeaux. Mot ännu en åttling!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Watford – Middlesbrough 1

Watford trillade ur Premier League och har sedan dess tappar Doucouré till Everton. De har dock fått behålla större delen av truppen och dessutom lånat in Glenn Murray från Brighton. Räkna med att Watford ska utmana om tätpositionerna i The Championship. Här har de dock halva laget på skadelistan vilket såklart påverkar. Middlesbrough har gjort sig av med en del dödkött i truppen och har ett småtrevligt lag med Fletcher och Assombalonga på topp. I fjol tog Boro faktiskt poäng i över hälften av bortamatcherna och ska inte räknas bort här heller. Strecka från vänster, men gardera tidigt.

2. Bordeaux – Lyon 2

Lyon har visat strålande form under sommaren. I Champions League besegrades självaste Manchester City och dessutom pressade OL Bayern München. Ligue 1 inleddes med en klar 4-1-seger mot Dijon där Memphis Depay (som ryktas till Barcelona) stod för ett hattrick. Aouar lär inte delta här men Lyon har ett ruggigt fint lag ändå. Bordeaux, med Koscielny som försvarsjätte, har inte släppt in mål på sina två inledande ligamatcher men har torskat sina två senaste hemmamöten mot Lyon. Hamnar tvåan under 50 procent är det ett utmärkt tecken.

3. Akropolis – Öster 2

Akropolis åkte på säsongens blott andra förlust när de gästade Ljungskile för en vecka sedan. 1-2 i baken var inte mycket att snacka om, LSK var det bättre laget. Nicklas Maripuu blev utvisad mot slutet och är därmed avstängd här. Nu väntar ännu en tuff uppgift för stockholmarna mot ett grymt formstarkt Öster. Växjö-laget plockade sin fjärde raka seger när GIF Sundsvall betvingades med totalt 2-1. Petar Petrovic noterades för båda målen och ser stekhet ut. James Keene är avstängd men det känns inte lika jobbigt när Petrovic presterar på den nivån. Strecka från höger.

4. Dalkurd – Umeå FC 1

I Uppsala ska en mycket viktig streckmatch ta plats. Umeå ligger på negativ kvalplats efter 16 spelade omgångar men formkurvan pekar åt rätt håll. I dubbelmötet med Brage plockade Umeå överraskande nog fyra poäng. Nu lär det dock bli tufft för nykomlingarna. Dalkurd har fått in Liridon Selmani från Karlstad och han har gjort tre mål på tre matcher för klubben. Med Finndell och Offia vid sin sida kommer Dalkurd skapa komma till många målchanser här och det lär bli tufft för Umeå att stå emot. Ettan spikas.

5. Trelleborg – Brage 1

Brage hoppades utmana om de ädla platserna i Superettan, precis som i fjol då de kvala mot Allsvenskan, men klubben från Dalarna har haft en jobbig månad. Endast en vinst på sex omgångar är såklart inte bra nog och nu är dessutom Antonsson avstängd. Trelleborg har Herman Hallberg på botbänken och kommer närmast från två raka förluster. Hemma på Vångavallen är dock de blåklädda alltid svårspelade och duon Fatawu/Camara-Jönsson har alltid mål i sig. Knapp fördel skåningarna här. Strecka från vänster.

6. Örgryte – Ljungskile 2

På Gamla Ullevi streckas Örgryte upp enormt hårt och det känns inte helt rätt. ÖIS är ett lag som blandar och ger en hel del och det rödblå sällskapet är fortfarande ganska skadedrabbade. Ljungskile ligger näst sist men tog en mycket fin seger hemma mot Akropolis i den senaste omgången. Jesper Westermark satte dit två baljor i den matchen och då han har ett förflutet i GAIS är detta säkerligen en match Westermark ser fram emot. Tipparna verkar tro att Örgryte är Bayern München och streckar ettan en bra bit över 60 procent. Då måste alla tecken beredas plats. 

7. Sönderjyske – Midtjylland X

Midtjylland körde över allt motstånd i Danmark förra säsongen och plockade hem ligatiteln utan några som helst problem. Nu ska den nya säsongen ta sin början och de rödklädda är stora favoriter i premiären. För stora. Visst har FCM en urstark trupp men de har ett Champions League-kval att fokusera på framöver. Möjligen kan fokus redan ligga där. Sönderjyske är ett habilt lag med lirare som Mads Albaek och Christian Jakobsen och i en premiär på hemmaplan lär de sälja sig dyrt. Plocka med alla tecken och jobba in superskrällen.

8. Rizespor – Fenerbahce 2

Den turkiska ligan ska köra igång och det är ett revanschsuget Fenerbahce som kliver upp i ringen här. De två senaste säsongerna har Fener slutat sexa och sjua i tabellen, alldeles för dåligt för ett storlag från Istanbul. Enner Valencia, med förflutet i Everton och West Ham, är ny i klubben och är en spelare som kommer tillföra mycket. Rizespor hoppas mycket på den tjeckiska anfallaren Milan Skoda som stod för tio mål på 17 matcher i fjol. I övrigt ser faktiskt truppen ganska svag ut och Rizespor har torskat tio av de tolv senaste mot Fenerbahce. Spika tvåan!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Fenerbahce

Tio segrar på de tolv senaste inbördes visar på styrkeförhållandena mellan dessa två klubbarna. Fenerbahce är klart bättre och vinner här också.

Kupongens luring! – Ljungskile

Jesper Westermark är glödhet och här blir Örgryte alldeles för övervärderade. Ljungskile ska absolut inte räknas bort. Den lågt streckade tvåan är ett måstetecken.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Watford – Mboro 1x
  2. Bordeaux – Lyon 2
  3. Akropolis – Öster x2
  4. Dalkurd – Umeå FC 1
  5. Trelleborg – Brage 1x
  6. Örgryte – Ljungskile x2
  7. Sönderjyske – Midtjylland 1x
  8. Rizespor – Fenerbahce 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Watford – Mboro 1x
  2. Bordeaux – Lyon x2
  3. Akropolis – Öster 1×2
  4. Dalkurd – Umeå FC 1
  5. Trelleborg – Brage 1x
  6. Örgryte – Ljungskile 1×2
  7. Sönderjyske – Midtjylland 1×2
  8. Rizespor – Fenerbahce 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 september, 2020