Topptipset 12/3 – tips, analyser & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Coronaviruset fortsätter att ställa till med problem i den europeiska fotbollen och på torsdagens Topptips kommer fyra fajter spelas utan publik medan en tillställning, Inter – Getafe, kanske inte blir av alls. Speciella förutsättningar således när vi ska försöka pricka in 8 gröna bockar!

Spelstopp: 18:54

Till Topptipset

1. LASK Linz – Manchester United 2

Europa Leagues största komet denna säsong är LASK Linz som överraskat stort. För alplandets serieledare blir detta dess största prövning. Marko Raguz är succémannen för Linz, och på åtta kamper har 21-åringen satt fem strutar. Jobbigare är dock att mittlåset Philipp Wiesinger och Petar Filipovic måste bytas ut på grund av avstängningar samt att matchen kommer spelas utan publik. United är med 16 lag kvar en av favoriterna att vinna titeln som man gjorde 2017. Utgå från tvåan, men då The Red Devils är så pass tungt streckade kan det vara en bra idé att plocka med krysset.

2. Sevilla – Roma 1

Vi fortsätter med Europa League i Sevilla hos mesta mästarna Sevilla FC. Så när som på Fernando är värdarna skadefria, och med en stigande formkurva kliver Los Rojiblancos in på sin tomma hemmaarena. Roma har inte spelat sedan 4-3-triumfen i Sardinien i början av månaden, och frågan är om det är bra eller dåligt. Klart i alla fall är att gästerna saknar avstängde Jordan Veretout samt ett gäng långtidsskadade lirare. Detta är typexemplet på en match de gulröda förlorar så spika spanjorerna och sov tryggt.

3. Istanbul Basaksehir – FC Köpenhamn 2

Av de kvarvarande lagen är troligtvis Basaksehir det lag som har minst folkligt stöd. Hemmaspelet är trots det ganska bra för den turkiska serieledaren (med en match mer spelad skall tilläggas). Strikern Fredrik Gulbrandsen har skadat sig, och in kommer Enzo Crivelli som var avstängd i den rafflande matchen mot Sporting. 3-1 i Glasgow mot Celtic är inte vilket resultat som helst, men FCK gjorde det och tog sig vidare på bekostnad av skottarna. Det vilades friskt i helgen mot Horsens (0-1) och vad som prioriteras är glasklart. Köpenhamnarna bjuder på intressant värde och sagan fortsätter när vi börjar med tvåan!

4. Eintracht Frankfurt – Basel X

Tyskspråkigt motstånd för Frankfurt igen. I sextondelen slogs Salzburg ut, och redan i hemmamötet kändes dubbelmötet stängt. Men i helgen hade Die Adler sämre lycka då Eintracht fick smaka på Leverkusens ilska; 0-4 på 55 minuter, och nu är tyskarna snart insyltade i bottenstriden. Basel å andra sidan är med uppe i toppfajten i den schweiziska ligan. Valentin Stocker och Arthur Mendonca Cabral gör sig mycket bra i Europaspelet, och om alla bitar faller på plats torde FCB kunna roffa åt sig ett kryss. Ettan klistras på.

5. Inter – Getafe 2

Lyckta dörrar även i Milano, och det med all rätt. Om det nu blir någon match alls, Getafe verkar inte alls sugna på att åka till smittade Lombardiet och i skrivande stund är det osäkert vad som händer med matchen. Inter hade behövt hemmapublikens stöd efter den förlorade toppmatchen mot Juve (0-2) där Scudetto-hoppet troligtvis dog. Lautaro Martínez har avtjänat sin avstängning och är tillbaka, men Getafe har visat gång på gång att de inte är ett dussinlag. Endast David Timor saknas för den spanska ligafyran som tog sig hit genom att slå ut Ajax efter två riktiga laginsatser. Med skrällen cashas det in – i österled påbörjas streckandet!

6. Rangers – Bayer Leverkusen 1

Över till två lag som hade god jaktlycka på den iberiska halvön för att nå hit. Rangers fixade sitt avancemang mot Braga genom en bra hemmaseger undertecknad Ianis Hagi samt en tung bortavinst i och med Ryan Kents mål. Samma Kent avgjorde borta mot Ross County och gav The Teddybears en bra uppladdning. 4-0 i helgen för Leverkusen, som slog ut Porto i sextondelen, men då och då går Die Werkself på minor. Utan Sven Bender som skadade sig i helgen ser tyskarna vekare ut. Skottarnas skyttekonung Morelos är tillbaka efter avstängning – håll tummen och sätt 1X först!

7. Olympiakos – Wolverhampton 2

Bragden i London mot Arsenal är ett av de största ögonblicken i Olympiakos historia, och visst kan det finns en liten fördel i att ånyo ställas mot engelskt motstånd. Faktum är dock att de grekiska serieledarna nu ska ta sig an detta Wolverhampton som vid ett flertal tillfällen i Europa League gjort bortaresorna till en fröjd för fansen. Grekerna kan inte ens hoppas på att hemmapubliken gör sitt då matchen spelas inför tomma läktare. Tvåan är helt rätt val och står sig utan hjälp.

8. Wolfsburg – Shakhtar Donetsk 1

Wolfsburg är sista anhalt för de internationella kamperna på denna rad, och i bilstaden är VfL favorit att vinna det första av två möten mot de ukrainska besökarna. Svetten lackade på Donetsk-spelarnas pannor i helgen. Júnior Moraes prickade in 4-3 mot mittenlaget Kolos Kovalivka, och det märktes att mittfältsankaret Taras Stepanenko saknades. “Die Wölfe” slog som bekant ut MFF utan att förta sig, och har en sund konkurrenssituation på högerbackspositionen då både Kevin Mbabu och Renato Steffen är tillgängliga. 0-0 mot trean Leipzig var strongt, och ettan på dryga 50 procent är en bra utgång.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Sevilla – Någon dunderspik är det inte tal om, men faktum är att Sevilla kliver in i Andalusien som klara favoriter. Roma saknar viktiga lirare som Pellegrini, Veretout och Zaniolo. Då räcker de inte till. Ettan spikas.

Kupongens luring!

FC Köpenhamn – Är detta våren då Köpenhamn tar steget upp till mittenskiktet vad gäller europeisk framgång? Europa League prioriteras, och mot ett i dessa sammanhang oerfaret Basaksehir kan en knall slinka igenom. Gör det för Norden, FCK!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. LASK Linz – Man United x2
 2. Sevilla – Roma 1
 3. Basaksehir – FC Köpenh. x2
 4. E.Frankfurt – Basel 1x
 5. Inter – Getafe x2
 6. Rangers – Leverkusen 1x
 7. Olympiakos – Wolves 2
 8. Wolfsburg – Shakhtar 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. LASK Linz – Man United x2
 2. Sevilla – Roma 1
 3. Basaksehir – FC Köpenh. 1×2
 4. E.Frankfurt – Basel 1x
 5. Inter – Getafe 1×2
 6. Rangers – Leverkusen 1×2
 7. Olympiakos – Wolves 2
 8. Wolfsburg – Shakhtar 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 mars, 2020