Topptipset 13/3 – tips, analyser & spelförslag

Topptipset idag 13/3 - speltips, analys & spelförslag

I dessa osäkra tider kan det vara en tröst att ha ett litet Topptips att se fram emot, och på fredagen är det mestadels matcher på de brittiska öarna som gäller, närmare bestämt England och Skottland. Tyskland och Frankrike kompletterar raden medan kamperna i Spanien lottas. Kör på!

Spelstopp: 20:29

På grund av Coronaviruset så har Svenska Spel stoppat allt spel på denna kupong.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Real Madrid – Eibar LOTTAS

På grund av Coronaviruset har det spanska fotbollsförbundet beslutat att skjuta upp alla matcher i sina två högstaligor. Lottfördelning 12-2-2. Håll koll på spelrörelserna.

2. Lyon – Reims 2

Tomma läktare i Lyon i Ligue 1, men matchen spelas ändå. Värdarna har åkt på två mindre behagliga smällar på sistone. Först 1-5 mot PSG i Coupe de France (dessutom hemma på Groupama Stadium) och därefter 0-1 uppe i Lille. Memphis Depay är fortsatt borta, och tanken att vila ett par spelare inför den anhopning av matcher som kommer senare är inget märkligt. Reims senaste månad har varit en inspiration för stadens befolkning då poängskörden varit åtta poäng av tolv och en tajt defensiv. Tunga bortapinnar mot Monaco och St. Etienne lovar mer, och med endast Ghislain Konan (avstängd) som bekräftat avbräck har de rödvita fina chanser här. Pennan greppas med höger hand.

3. Fortuna Düsseldorf – Paderborn 1

Inga åskådare blir det heller i Tyskland och Bundesliga. Bottenmötet på Esprit Arena är dock inte mindre intressant för det. Fortuna har börjat röra på sig och är väl det bottenlag som har störst chans att hålla sig kvar. Med fem ihopskrapade poäng på tre omgångar och den ordinarie mittbacken André Hoffmann tillbaka efter avstängning är detta en ypperlig chans att få närkontakt med Mainz. Paderborn är en av de sämsta nykomlingarna i Bundesliga på länge och kommer att ryka. Skadorna är många och tunga, och då är den betydande streckningen på värdarna något att bortse ifrån. Dunka resolut in ettan!

4. Fulham – Brentford 2

Precis bakom The Championships toppduo West Brom och Leeds finns Fulham och Brentford som gör upp på Craven Cottage. Londonderbyt är mellan seriens bästa hemmalag och seriens vassaste offensiv. En match i matchen blir även duellen mellan skytteligaledaren Aleksandar Mitrovic och gästernas Ollie Watkins. Den sistnämnde kan få en del ytor då The Cottagers är utan defensivt starka pjäser som Maxime Le Marchand, Joe Bryan Terence Kongolo och Alfie Mawson är alla skadade. The Bees piskade upp Sheffield med 5-0 i lördags, och därmed går vi för tvåan först för att klämma ur lite värde av match 4.

5. Motherwell – Aberdeen 1

Skottland tar över stafettpinnen. Som ett säkert topp fyra-lag är Motherwell en av de svårare motståndarna att ställas inför i kiltarnas land. The Well har dessutom tagit död på den trista hemmasviten utan seger som sträckte sig från mitten av december till i förra veckan när Ross County bankades med 4-1. Med två mål och en assist var Allan Campbell matchens lirare, men dte blir en kamp mot klockan att hinna bli frisk. Ett sparkapital i strikern Sam Cosgrove har Aberdeen, men på bortagräset är det sedan ett par månader sällan The Dons får med sig mer än ett kryss. Spåkulan ger en liten övervikt i värdarnas favör – inledning från vänster.

6. Shelbourne – Waterford LOTTAS

Ej klart med lottfördelning i nuläget, håll koll på lotter och spelprocent närmare spelstopp.

7. Racing Santander – Lugo LOTTAS

Precis som i högstaligan är Segundas matcher uppskjutna och därmed lottas denna kamp. Lottfördelning 7-5-4. Håll koll på spelrörelserna.

8. Solihull Moors – Harrogate Town 1

National League och Damson Park rundar av kupongen. Sjuan Solihull är ett typiskt mittenlag som kan åstadkomma lite allt möjligt. Formen ger ett blandat intryck, men i augusti när lagen slogs i Harrogate blev Paul McCullums kvitteringsmål det som räddade en poäng åt The Moors. Därmed har värdarna vetskapen att de kan rå på den gästande serietvåan. En tre matcher lång segersvit fick ett abrupt slut när besökarna inte lyckades slå formsvaga Bromley (1-1). Oddsen är jämna och utdelningen går i värdarnas tecken – 1X således!

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Fortuna Dusseldorf – Rhen-laget är på gång och Uwe Rösler gör ett bra jobb i Fortuna som kan räcka till nytt kontrakt. För Paderborn ser det nattsvart och en omstart i 2. Bundesliga är väntad. Ein Fortuna-Sieg!

Kupongens luring!

Reims – Anrika Reims presterar långt över sin förmåga, och är det stora utropstecknet i Ligue 1. Olympique Lyonnais går igenom en svår period, och kan ha svårt med den mentala uppladdningen då resan till Turin är inställd. Skräll på gång!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Real Madrid – Eibar 1
 2. Lyon – Reims x2
 3. F.Düsseldorf – Paderborn 1
 4. Fulham – Brentford x2
 5. Motherwell – Aberdeen 1x
 6. Shelbourne – Waterford 1x
 7. Racing Santander – Lugo 1
 8. Solihull – Harrogate 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Real Madrid – Eibar 1
 2. Lyon – Reims 1×2
 3. F.Düsseldorf – Paderborn 1
 4. Fulham – Brentford 1×2
 5. Motherwell – Aberdeen 1×2
 6. Shelbourne – Waterford 1x
 7. Racing Santander – Lugo 1x
 8. Solihull – Harrogate 1x

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100