Topptipset 13/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Champions League rullar vidare under torsdagen med en kvartsfinal mellan RB Leipzig och Atlético Madrid där Emil Forsberg hoppas kunna spela en huvudroll. Förutom fajten i Lissabon är det Allsvenskan och Superettan för hela slanten på Topptipset. Åtta rätt är som vanligt målet, precis som måndagen bjöd på, och här är vägen dit.

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. RB Leipzig – Atlético Madrid 1

RB Leipzig har redan tappat sin superstjärna Timo Werner till Chelsea under sommaren och nu ska det bli spännande att se hur Tjurarna klarar av att prestera utan den tyska landslagsmannen. Patrik Schick, vars lånekontrakt sträcker sig över mästarturneringen, lär starta på topp. I övrigt finns det många alternativ i offensiven då Dani Olmo, Yussuf Poulsen, Christopher Nkunku och Emil Forsberg alla håller hög klass. Med Sabitzer på skadelistan kommer annars stort ansvar läggas på Konrad Laimer som stundtals varit briljant under säsongen. Atlético Madrid är alltid tunga att möta och Diego Simeone kommer som vanligt få sitt lag att arbeta hårt. Spanjorerna har dock haft corona i laget och både Vrsaljko och Correa får stanna hemma. Frågan är hur det har påverkat truppen. Den lågt streckade ettan känns mest intressant, men alla tecken smakar bäst. 

2. IFK Norrköping – Hammarby 1

Det vill sig inte för IFK Norrköping som åkte på andra raka bortaförlusten i och med 2-3 mot Helsingborg. Insatsen går dock inte att klaga på, IFK skapade mängder av målchanser och hade bara Nyman haft skärpan inställd hade anfallaren hittat nätet flera gånger om. Med Wahlqvist och Hallenius som nyförvärv känns truppen bredare än på länge. Hammarby tog en viktig derbyseger mot Djurgården men ska inte sväva iväg för det. Säsongen har inte varit bra hittills och nu är frågan vem som egentligen ska stå i mål. Både Ousted och Blazevic har varit slapphänta mot slutet. Norrköping har ännu inte förlorat på Östgötaporten under 2020 och Hammarby har inte vunnit en bortamatch mot Kamraterna sedan 2001. Ettan spikas.

3. AIK – Östersund X

Bottenstriden i Allsvenskan är oerhört tät. Det skiljer bara två poäng mellan elvan IFK Göteborg och jumbon Östersund inför den 15:e omgången. Däremellan hittas AIK som bara har en poäng ner till ÖFK. Norling har fått ge vika för Grzelak och den spelmässiga revolutionen är skrotad. Det har dock inte gett utslag i poängmätaren då Gnaget närmast kommer från två raka förluster. Sebastian Larsson saknades mot Mjällby på grund av en skada och om inte landslagsmittfältaren kan delta här är det ett hårt slag. Östersund har varit betydligt bättre på resande fot än hemma på Jämtkraft Arena under säsongen och har spelat oavgjort på Friends tre år i rad. Ovisst bottenmöte där alla tecken behövs.

4. Kalmar FF – IFK Göteborg 2

Kalmar FF är ett svåranalyserat lag. Efter den katastrofala insatsen hemma på Guldfågeln där de blev överkörda av Örebro tog de revansch på sig själva när Häcken slogs tillbaka med 2-0, en match där KFF var riktigt bra. Nanne Bergstrands mannar är tunga att möta, speciellt på fasta situationer, och det är något som hemmalaget lär satsa hårt på mot Göteborgs ganska kortvuxna lag. Blåvitt har gjort många bra prestationer under året men helt enkelt varit för svaga i de båda straffområdena. Spelare för spelare är gästerna snäppet vassare och kan IFK bara skärpa till effektiviteten ska de hållas något högre. Alla tecken är dock säkrast.

5. Elfsborg – Falkenberg 2

På Borås Arena har det svenska folket tappat huvudet helt. Det ser ut som att Elfsborg kommer streckas upp mot galna 80 procent! Visst har Thelins gäng sett bra ut under sommaren och utmanar topplagen i Allsvenskan, men det är inga övermänniskor som Falkenberg ska ställas mot. Gästerna har dessutom varit stabila på resande fot med poäng i fyra av de fem senaste bortafajterna. Detta trots att de mött lag som Hammarby, AIK och IFK Göteborg. Enda plumpen kom mot Djurgården där Blåränderna tryckte in matchens enda mål i den 93:e minuten. Det är inget snack om saken, X2 som rensar brutalt måste med i Borås.

6. Varberg – Häcken 2

En lurig match väntar i Varberg. Häcken har fått in Pontus Dahlberg på lån från Watford och mycket tyder på att den 21-årige, före detta IFK Göteborg-spelaren, går rakt in i startelvan. Det är en målvakt med väldigt hög potential. Häcken behöver studsa tillbaka från den usla insatsen mot Kalmar, men har faktiskt ännu inte vunnit på resande fot. Två förluster och fyra oavgjorda är facit hittills. Varberg har slutat vinna matcher men har åtminstone tagit poäng i tre av de fyra senaste omgångarna. Selmani visade klassen mot Sirius med två mål och är en lirare att hålla ögonen på. Svårtippat helt klart där X2 är av högsta prioritet.

7. Sirius – Helsingborg 1

Olof Mellberg var mycket nöjd med sitt Helsingborg och tyckte segern mot IFK Norrköping var fullt rättvis. Det är svårt att hålla med den forne storbacken med tanke på att Peking då hade 10-3 i hörnor, 20-12 i skott och nästan 60-40 i bollinnehav. HIF fick två väldigt billiga straffar som avgjorde den matchen. Nu saknas Martin Olsson och Anthony van den Hurk som båda är avstängda, två ordentliga avbräck. Sirius vräker in mål framåt och Stefano Vecchia är för tillfället en av seriens bästa spelare. Mot ett Helsingborgs-försvar utan Olsson kommer det bli åka av. Ettan sticker iväg lite streckmässigt men spikas av ändå.

8. Umeå FC – Örgryte 2

Örgryte har plockat två raka segrar i Superettan och distanserar sig därmed från den absoluta botten. Nu gäller det att ta poäng på bortaplan också, en pinne på de fyra senaste resorna imponerar inte. Med Aílton och Ackermann i fint slag finns det dock hyfsade chanser att ta en skalp i Umeå. Värdarna ligger trea från slutet efter elva spelade omgångar och har svårt att vinna matcher. Stefan Lindmark är dessutom avstängd här och det är ett hårt slag för hemmalaget. Strecka från höger på Umeå Energi Arena.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Sirius

Helsingborg får klara sig utan både Martin Olsson och Anthony van den Hurk och det är två extremt viktiga pjäser. Sirius öser in mål och sätter dit två-tre bollar igen. Ettan spikas.

Kupongens luring! – Falkenberg

Falkenberg har varit stabila på bortaplan och faller sällan ur ramen. Calle Johansson, Edi Sylisufaj och John Chibuike är stabila pjäser som kan göra livet surt för Elfsborg. Den lågt streckade tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. RB Leipzig – A.Madrid 1x
  2. Norrköping – Hammarby 1
  3. AIK – Östersund x2
  4. Kalmar – Göteborg x2
  5. Elfsborg – Falkenberg x2
  6. Varberg – Häcken 2
  7. Sirius – Helsingborg 1
  8. Umeå FC – Örgryte x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. RB Leipzig – A.Madrid 1x
  2. Norrköping – Hammarby 1
  3. AIK – Östersund 1×2
  4. Kalmar – Göteborg 1×2
  5. Elfsborg – Falkenberg 1×2
  6. Varberg – Häcken x2
  7. Sirius – Helsingborg 1
  8. Umeå FC – Örgryte x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 12 augusti, 2020