Topptipset 14/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Måndagens Topptips ser verkligen fint ut med matcher från Premier League och Allsvenskan. Chelsea och Häcken blir för stora favoriter medan Wolverhampton och IFK Norrköping är två lag att lita på. Belgien, Danmark och Turkiet rundar sedan av kupongen. Dags för åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Brighton – Chelsea X

Chelsea har öppnat den stora plånboken under sommaren och bland annat hämtat in de tyska landslagsmännen Kai Havertz och Timo Werner. Två spelare som kommer spetsa till offensiven rejält. Ziyech är en annan spelare som det ska bli intressant att se vad han kan uträtta i Premier League, han är dock tveksam till spel här i premiären. Bakåt ser Lampards mannar tunnare ut, speciellt då det verkar som att Silva får svårt att komma till spel här. Något som Brighton kan utnyttja. Värdarna har Maupay, Trossard och Connolly som alternativ längst fram, spelare som absolut kan störa The Blues. Dessa två lag spelade 1-1 i en träningsmatch för ett par veckor sedan och här blir tvåan alldeles för högt streckad. Plocka med alla tecken.

2. Sheffield United – Wolverhampton 2

Sheffield United var den stora överraskningen i Premier League i fjol. Trots ett ganska trubbigt spelarmaterial löste The Blades en plats på den övre halvan. Starka papper från de rödvita. Nu väntar den svåra andrasäsongen för United som ersatt fantastiska Dean Henderson med Aaron Ramsdale i målet. Det får sägas vara en försämring. Wolverhampton har plockat in Marcal och Fábio Silva vilket spetsat till truppen ytterligare. Vargarna har en komplett trupp och lär utmana om Europaplatserna ännu en gång. Här ska de hållas högre. Trolig tvåa!

3. Häcken – Sirius 2

Pontus Dahlberg har kommit in i Häcken-målet och spikat igen. Två raka nollor trots svårt motstånd är starka papper. Framåt löste Daleho Irandust biffen mot AIK när han satte dit matchens enda mål. Det lär bli en öppnare matchbild nu men hemmalaget från Hisingen ska inte känna sig säkra på tre poäng. Sirius har stundtals spelat fantastisk fotboll under säsongen och framförallt är det firma Sugita/Vecchia som imponerat. Understödda av spelare som Björnström och Andersson är de blåsvarta svåra att stoppa. Det första mötet mellan lagen slutade 2-2 och det blir jämnt igen. Plocka med alla tecken och jobba in bortaskrällen.

4. Kalmar FF – IFK Norrköping 2

IFK Norrköping är tömda på självförtroende för tillfället. Hemma mot Östersund tappade Peking 2-0 till 2-2 och Jens Gustafsson är än mer ifrågasatt på tränarbänken. Kvalitén i truppen är dock odiskutabel och här lär Pontus Almqvist, som vilades senast, vara tillbaka. En mycket intressant spelare som hade lekstuga med Italiens U21-landslag förra veckan. Kalmar är seriens näst sämsta hemmalag och det börjar osa katt för Nanne Bergstrands gäng. Med tre poäng upp till säker mark skulle KFF behöver en framgång här, men de får verkligen slå ur underläge. IFK är bättre och vinner detta.

5. Östersund – Örebro 1

En sevärd match är att vänta på Jämtkraft Arena. Det är nämligen två formstarka gäng som möts. Örebro kommer närmast från två fantastiska insatser som inneburit segrar mot Malmö FF och IFK Norrköping. Sju mål framåt mot dessa två lag är imponerande siffror. Mehmeti, Seger, Larsson, Hümmet och Besara bildar en hyperintressant kvintett. Det läcker dock bakåt och på resande fot är Örebro seriens näst sämsta gäng. Östersund står på fyra segrar på de fem senaste omgångarna och är som vanligt väldigt spelskickliga. På Jämtkraft ska de rödsvarta hållas som knappa favoriter mot ett något ihåligt ÖSK. Strecka från vänster.

6. Aarhus – Vejle X

Aarhus slutade trea i den danska ligan i fjol och belönades med en plats i Europa League-kvalet. Där har Honka besegrats med 5-2 i den första kvalomgången. Framåt ser AGF verkligen bra ut. Patrick Mortensen, som kom tvåa i skytteligan i fjol, har konserverat formen och dunkade in två baljor mot Honka. Här övervärderas dock värdarna ganska rejält. Vejle är nykomlingar och har värvat smart. Bland annat har svenska Alexander Milosevic kommit till klubben för att stadga upp försvaret. Aarhus ska hållas snäppet högre, men då detta är en premiär lockar inte den höga streckningen på ettan speciellt mycket. Plocka med alla tecken.

7. Beerschot – Genk 2

Vilken start på säsongen nykomlingen Beerschot fick. Tre raka segrar där 1-0 borta mot regerande mästarna Club Brügge verkligen var ett styrkebesked. I den senaste omgången mot Standard Liège var det dock slut på det roliga, 0-3 i baken var ord och inga visor. Inte blir det enklare när Genk kommer på besök. Gästerna misslyckades i fjol men har en spännande trupp där Ito, Bongonda och Daehli sticker ut. Dessutom har Benjamin Nygren fått en del speltid under säsongsupptakten. I grund och botten är Genk ett bättre lag och landar tvåan under 45 procent är det en given utgång. 

8. Hatayspor – Istanbul Basaksehir 2

Den turkiska ligan har dragit igång i helgen och här ska vi titta till de regerande mästarna. Ja Basaksehir vann Süper Lig förra säsongen och är en av favoriterna återigen. Elia, Robinho, Inler och Clichy har lämnat klubben men det är inga större avbräck. På plussidan finns Chadli och Rafael som värvats in. Med Visca, Crivelli och Demba Ba tillgängliga i offensiven kommer Basaksehir vara målglada. Hatayspor är nykomlingar i serien och ska inte hålla samma höga klass som gästerna. Hamnar tvåan under 55 procent är det bara att spika.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Istanbul Basaksehir

Istanbul Basaksehir är regerande mästare i Turkiet och har en trupp fylld till bredden av kvalité. Visca och Crivelli är två ruggigt fina spelare. Hatayspor är nykomlingar och bör få svårt att hävda sig.

Kupongens luring! – Sirius

När Sugita och Vecchia är på humör är det svårt för vilket lag som helst att utmana klubben från Uppsala. Häcken blir för övervärderade här och tvåan är ett måstetecken.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Brighton – Chelsea 1x
  2. Sheffield U – Wolves 2
  3. Häcken – Sirius x2
  4. Kalmar – Norrköping 2
  5. Östersund – Örebro 1x
  6. Aarhus – Vejle 1x
  7. Beerschot – Genk x2
  8. Hatayspor – Basaksehir 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Brighton – Chelsea 1×2
  2. Sheffield U – Wolves x2
  3. Häcken – Sirius 1×2
  4. Kalmar – Norrköping 2
  5. Östersund – Örebro 1x
  6. Aarhus – Vejle 1×2
  7. Beerschot – Genk x2
  8. Hatayspor – Basaksehir 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 14 september, 2020