Topptipset 15/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Champions League-kvalet rullar vidare under tisdagen där tre spännande matcher tar plats på Topptipset. PAOK – Benfica ser ut att kunna bli en riktig höjdare där gästerna tar med sig sina nyförvärv Everton och Vertonghen till Grekland. I övrigt ska det spelas fotboll i Sverige, Frankrike och England. Mot åttlingen!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Öster – Trelleborg X

Öster stod för en usel säsong i fjol och var faktiskt tvungna att kvala för att hålla sig kvar i Superettan. Nu är det toppstrid som gäller istället och med 13 poäng på de fem senaste omgångarna har smålänningarna bara två pinnar upp till tredjeplatsen. Det har gjort att svenska folket ser ut att strecka upp ettan hårt här. Trelleborg är dock inga duvungar. Skåningarna får tillbaka Herman Hallberg från avstängning och det är en mittfältare av hög klass. Med Fatawu och Camara-Jönsson på topp skapas det dessutom alltid chanser. X2 är av högsta prioritet på Visma Arena, men visst passar en helgardering bäst.

2. Montpellier – Lyon 2

Montpellier har en fantastisk anfallsduo i Laborde och Delort. De två stod för sammanlagt tre poäng när Nice slogs tillbaka med 3-1 i helgen. Nu skruvas svårighetsgraden upp rejält när Champions League-semifinalisterna Lyon kommer på besök. OL fick bara en pinne borta mot Bordeaux men det var en bra prestation från Les Gones som skapade tillräckligt för att ta hem segern då. Med Kadewere och Aouar tillbaka i truppen har Garcia verkligen många offensiva alternativ. Gästerna har fått en dags längre vila till denna match och det kan ha betydelse. Tvåan känns klart bäst och är en given utgång.

3. Dynamo Kiev – AZ Alkmaar 2

AZ Alkmaar stod för en fantastisk säsong i fjol och när den nederländska ligan avbröts stod de på lika många poäng som Ajax. AZ var inte helt nöjda med att dömas som tvåa i den tabellen. Truppen ser spännande ut med namn som Vlaar och Clasie. Nu har dessutom Jesper Karlsson anslutit från Elfsborg. Dynamo Kiev slåss med Shakhtar Donetsk i Ukraina men huvudstadslaget håller inte lika hög klass som Europa League-semifinalisterna. Här blir ukrainarna för övervärderade och då är det X2 som ska ritas ned först.

4. PAOK – Benfica 2

PAOK slog ut Besiktas med 3-1 i den förra kvalomgången mot Champions League. Den fantastiska 18-åringen Christo Tzolis, som var med i Greklands trupp i det senaste landslagsuppehållet, stod för två mål då. Han är grekernas stora hopp här också för spelare för spelare är det inget snack om att Benfica ska hållas högre. Portugiserna slutade efter Porto i ligan i fjol och har sedan dess värvat starkt. Bland annat har Gremios brasilianska landslagsman Éverton och den tyska anfallaren Waldschmidt från Freiburg plockats in. En tvåa under 55 procent är bara att spika.

5. Gent – Rapid Wien 1

Taxiarchis Fountas var den stora hjälten för Rapid Wien i fjol när huvudstadslaget slutade tvåa i österrikiska Bundesliga. Greken visade gott gry i premiären mot Admira i helgen där strikern dunkade in två bollar. Förutom Fountas ser det gråare ut hos Rapid, speciellt sedan mittfältsklippan Stefan Schwab lämnat klubben. Gent har haft en jobbig start på Jupiler League och föll under fredagen borta mot lilla Eupen. De har dock betydligt många fler alternativ än Rapid Wien och på hemmamark ska De Buffalo’s gälla som solklara favoriter. Ettan singlas.

6. Newcastle – Blackburn 1

Newcastle fick en perfekt start på sin säsong när de bortaslog West Ham med 2-0. Extra skönt att nyförvärven Wilson och Hendrick båda målade. Skatorna är dock fortfarande hårt skadedrabbade och bland annat saknas Dúbravka någon månad till. Blackburn spelade jämnt med Bournemouth i sin premiär men föll med 2-3 efter ett sent avgörande. Insatsen lovade gott och kan Rovers fortsätta på den vägen ska de absolut inte vara chanslösa på St. James’ Park. Ettan, som trots allt får bli utgångstecken, behöver garderas.

7. Bournemouth – Crystal Palace X

Arnaut Groeneveld nätade inte en enda gång på de 14 framträdanden han gjorde för Bournemouth i Premier League efter att anfallaren köpts in från Club Brügge. Nu ser nederländaren dock sylvass ut. Baljor mot både Benfica och West Ham under försäsongen följdes upp av det avgörande 3-2-målet mot Blackburn i lördags. Han, Solanke och Stanislas är en trio som håller hög klass. Crystal Palace saknar ett helt koppel spelare men lyckades ändå besegra Southampton i sin premiär. Imponerande av Hodgson som verkligen har organiserat laget bra. Palace är dock inget lag som spelar ut sina motståndare, vilka de än må vara. Detta ska hållas som helt öppet och då ska helgarderingen ritas ned illa kvickt.

8. Burton – Aston Villa 1

Burton har hamnat i mitten av League One två säsonger i rad men har presterat bra i cuperna. För två säsonger sedan tog sig Albion hela vägen till semifinal i Ligacupen där Manchester City tog död på titeldrömmen. Då slog de ut Burnley och just Aston Villa på vägen. I fjol besegrades Bournemouth här på Pirelli Stadium så det är ett lag som förtjänar respekt. Aston Villa har inte inlett sin tävlingssäsong än så vissa frågetecken finns kring statusen på laget. Det ska dock bli mycket spännande att se nye Ollie Watkins som hämtats in från Brentford. Visst ska Aston Villa gälla som klara favoriter mot ett lag från League One, men med Burtons facit i Ligacupen på senare år lockar verkligen skrällen. Plocka med alla tecken om börsen tillåter.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Benfica

Benfica har en betydligt starkare trupp än i fjol och kommer de upp i normal nivå kommer detta bli svårt för PAOK. Trolig tvåa.

Kupongens luring! – Burton

Burton besegrade Aston Villa i samma turnering för två år sedan. Visst får League One-gänget slå ur underläge, men den lågt streckade ettan måste ges plats.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Öster – Trelleborg x2
  2. Montpellier – Lyon 2
  3. Dynamo Kiev – AZ x2
  4. PAOK – Benfica 2
  5. Gent – Rapid Wien 1
  6. Newcastle – Blackburn 1x
  7. Bournem. – Crystal P x2
  8. Burton – Aston Villa 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Öster – Trelleborg 1×2
  2. Montpellier – Lyon x2
  3. Dynamo Kiev – AZ x2
  4. PAOK – Benfica 2
  5. Gent – Rapid Wien 1
  6. Newcastle – Blackburn 1x
  7. Bournem. – Crystal P 1×2
  8. Burton – Aston Villa 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 14 september, 2020