Topptipset 16/7 – speltips, analyser, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Allsvenskan och Premier League utgör den magiska kombon på torsdagens Topptips. Här är det bara att njuta av högoktanig underhållning, förhoppningsvis med åtta rätt och skaplig utdelning som följd!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. IFK Norrköping – Örebro 1

Peking visade återigen styrka när de genom 18-årige inhopparen Pontus Almqvist lyckades lösa en pinne i en välspelad match mot Malmö. Jens Gustafssons manskap ska hyllas för sin härliga inledning men här blir de väl stora favoriter mot ett Örebro som inte ska underskattas. Närkingarna segrade mot Varberg och har sett solida ut bakåt under säsongsupptakten. Seger borta mot Djurgården (2-1) och poäng i Knalleland mot Elfsborg (1-1) imponerar. ÖSK kan inte räknas bort på Östgötaporten till rådande procent. Alla tecken!

2. Häcken – Elfsborg X

Gulsvart möte mellan två lag som möttes här på Bravida Arena så sent som för tre veckor sedan. Då gick Elfsborg segrande ur Svenska Cupen-kvarten. Västgötarna har sedan dess fått respass ur cupen men är alltjämt obesegrade i Allsvenskan efter vändningen mot Kalmar i måndags. Det finns ett helt annat go i Jimmy Thelins lag än tidigare upplagor. Att det ska räcka till seger mot ett revanschsuget Häcken som alltid är bra hemma på ön känns dock tveksamt. “Getingarna” krossade Hammarby senast det begav sig på denna arena och har här ett bra truppläge. 1X bör räcka på Hisingen.

3. Östersund – Malmö FF 2

Östersund brottade till sig en oerhört viktig trepoängare borta mot Falkenberg i Ian Burchnalls sista match som ansvarig för klubben. Ny tränare är oprövade Amir Azrafshan, tidigare i Division 4-laget Djursholm. 32-åringen har en minst sagt tuff uppgift framför sig då han inte har någon vidare trupp att laborera med. Motsatsen stavas Jon Dahl Tomasson i Malmö FF som har en hel drös med toppspelare. Han har inte fått ut max av sitt manskap än så länge men mot Norrköping (1-1) var skåningarna riktigt bra. Samma insats här och detta springer iväg till en komfortabel seger. Tvåan sitter på Jämtkraft Arena.

4. Kalmar FF – Hammarby 2

Guldfågeln Arena bjuder på ett möte med krisstämpel. Fyra raka förluster har fört Kalmar ner till Allsvenskans bottenskikt och topptippade Hammarby återfinns endast två poäng framför. Mest häpnadsväckande är att Bajen bara mäktat med sex mål framåt på sju matcher, samma lag som snittade fler än tre baljor framåt per match de avslutande åtta omgångarna i fjol. Här väntar ändå en förhållandevis tacksam uppgift för stockholmarna. Kalmar har seriens mest givmilda försvar så här långt och i de främre leden saknas viktiga Fröling. Intressant är dessutom att smålänningarna inte vunnit på denna arena på över 14 månader. Trolig tvåa.

5. Varberg – Mjällby 2

Vilken start på säsongen dessa nykomlingar stått för! Både Varberg och Mjällby återfinns topp 6 efter sju spelade omgångar, positioner de förtjänat. Gästerna från Blekinge slog nytt klubbrekord då de tog fjärde raka segern i Allsvenskan när Häcken betvingades hemma på Strandvallen. Underskattade Sabovic inledde målskyttet innan nyförvärvet Moro spädde på med två fullträffar. Varberg kammade däremot noll senast uppe i Örebro men insatsen var det inget fel på. Glädjande för hallänningarna var att kaptenen Selmani fick 20 minuter efter att ha missat samtliga matcher sedan den succéfyllda premiären. Värdarna väntas ändå få det tufft här. X2 torde räcka på Påskbergsvallen.

6. Crystal Palace – Manchester United 2

United åkte på ett mål som kan komma att bli ytterst kostsamt i slutskedet mot Southampton. 2-2 släpptes in i den 96:e minuten och gör att Solskjaers gäng återfinns på en femteplats istället för en tredje. Offensivt sprudlar det ändå om “De röda djävlarna” sedan norrmannen hittat rätt konstellation. Ett Crystal Palace som checkat ut för säsongen lär få känna på detta. Fem raka nederlag och 13 insläppta är inte värdigt Roy Hodgsons normalt snålt spelande gäng, men när semestern hägrar för Zaha, Sakho och company levererar de ingen vidare fotboll. Det skulle förvåna stort om United inte kniper samtliga poäng i London denna torsdagskväll.

7. Leicester – Sheffield United 2

Vad hände med Leicester i söndags? “Rävarna” föll ihop som ett korthus mot svaga Bournemouth när Schmeichel släppte fyra bollar förbi sig i den andra halvleken. Den tidigare säkra CL-platsen ser nu ut att gå upp i rök. Leicester innehar förvisso fjärdeplatsen men med Tottenham, Man United och detta Sheffield United kvar på schemat ser läget tufft ut. Det är tydligt att Brendan Rodgers lag inte är detsamma utan Pereira, Maddison och Chilwell. De två sistnämnda kan möjligen delta här men det bör ändå bli tufft mot sensationen Sheffield United. Nykomlingarna från stålstaden har stor chans att ta sig ut i Europa för första gången i klubbens historia. Räkna med att de kommer sälja sig dyrt på King Power Stadium. X2 lockar främst!

8. Everton – Aston Villa 2

Aston Villa tog sista chansen till nytt kontrakt när de slog tillbaka Palace med 2-0 hemma i Birmingham. Inför avslutningen skiljer tre poäng upp till Watford och West Ham på rätt sida strecket, två lag som ställs mot varandra under fredagen och ett West Ham som för övrigt väntar i den sista omgången. Spännande är bara förnamnet och kan “Lejonen” få med sig poäng från Goodison Park ser det trots allt inte så illa ut. Everton har inte nämnvärt mycket att spela för men är ett betydligt bättre lag i grunden. Dessutom är de normalt solida hemma i Merseyside. Frågan är om motivation slår klass? Ytterst svårsiat och samtliga tecken bör leta sig in illa kvickt.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Malmö FF

Det ska skilja mil mellan Östersund och Malmö. Så är det sällan i Allsvenskan men här är vi övertygade om att skåningarna löser en stabil seger. Tre poäng till “Di Blåe”!

Kupongens luring! – Örebro

Någon slagpåse är inte Örebro och det skulle inte förvåna om det kommer en reaktion hos Norrköping förr eller senare. När tvåan streckas under tio procent på Östgötaporten är det ett måstetecken!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Norrköping – Örebro 12
  2. Häcken – Elfsborg 1x
  3. Östersund – Malmö 2
  4. Kalmar – Hammarby 2
  5. Varberg – Mjällby x2
  6. Crystal P – Man United 2
  7. Leicester – Sheffield U x2
  8. Everton – Aston Villa 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Norrköping – Örebro 1×2
  2. Häcken – Elfsborg 1x
  3. Östersund – Malmö 2
  4. Kalmar – Hammarby x2
  5. Varberg – Mjällby x2
  6. Crystal P – Man United 2
  7. Leicester – Sheffield U 1×2
  8. Everton – Aston Villa 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 15 juli, 2020