Topptipset 17/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sevillas finalmotståndare ska väljas ut när Inter och Shakhtar Donetsk möts i Düsseldorf. Det är Topptipsets första match. Därefter följer fajter från Sverige, Belgien och Norge. Med fyra allsvenska tillställningar är det en spännande rad att sätta tänderna i och vi kör igång direkt.

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Inter – Shakhtar Donetsk 2

Sevilla tog sig till final i Europa League via en 2-1-seger mot Manchester United och nu ska det avgöras vilket lag som får möta spanjorerna senare i veckan. Inter har sett väldigt bra ut en längre period och med spelare som De Vrij, Skriniar, Bastoni och Godín har de blåsvarta en stabil defensiv. Här ställs de dock mot ett gäng som kan luckra upp de flesta försvaren. Shakhtar Donetsk slog ut Basel med 4-1 efter att Taison och den naturaliserade ukrainaren Júnior Moraes haft stor lekstuga. Får de igång sitt snurrande igen kan detta bli en jobbig kväll för Inter. Börja från de låga strecken till höger även om alla tecken är att föredra.

2. IFK Göteborg – IFK Norrköping 2

Ett Kamratmöte är alltid en stor händelse och nu möts två föreningar som verkligen inte visar bra form. IFK Norrköping har tappat rejält på täten efter tre raka förluster, även om det ska sägas att Peking förtjänade mer mot både Helsingborg och Hammarby. Truppen är urstark och här blir det också intressant att se Linus Hallenius mot den klubb som var ute efter anfallaren under sommaren. IFK Göteborg får tillbaka Aiesh och Farnerud från 1-1-matchen mot Kalmar men saknar fortfarande Kharaishvili. Samarbetet mellan Kouakou och Sana såg intressant ut i Småland och där finns det mer att hämta. Göteborg, som inte har vunnit sedan i början av juli, är bra nog för att inte trilla ur, men här får Blåvitt det tufft. Strecka från höger och gardera efter storleken på plånboken.

3. Häcken – Varberg 1

Häcken tog säsongens första bortaseger när de slog tillbaka Varberg med 3-1 på Påskbergsvallen i den förra omgången och nu möts lagen igen, denna gång på Bravida Arena. Här har Andreas Alms gäng stundtals varit seriens bästa lag. Visserligen blev det förlust i senaste hemmafajten mot Kalmar, men det var den första på hemmaplasten under sommaren. Varberg är Allsvenskans näst sämsta bortalag men har faktiskt dunkat in sex bollar på sina två senaste resor mot Sirius och Elfsborg. Med Astrit Selmani längst fram och Jocke Persson vid spakarna går det aldrig att räkna bort de grönsvarta helt, men visst är Häcken rättmätiga favoriter och ska få utgångstipset.

4. Helsingborg – Sirius 2

Sirius besegrade Helsingborg med 3-1 på Studenternas efter att Stefano Vecchia återigen hittat nätet. Anfallaren visar magisk form och hans högerfot kan vara seriens allra bästa. Netabay fyllde på med två fina mål då. Nu ska Sirius försöka göra om bedriften på Olympia och bortaspelet har varit en akilleshäl under den första halvan av säsongen. Endast två bortafajter har slutat med seger för de blåsvarta. Helsingborg får tillbaka Van den Hurk och Olsson från avstängning men har å andra sidan Brandur Hendriksson på botbänken. HIF har åtta poäng på de fyra senaste kamperna på Olympia och kanske kan Olof Mellberg dra lite styrka ur det. Spelare för spelare är det dock inget snack om att det är gästerna som håller högst kvalité. Börja med tvåan.

5. Östersund – Kalmar FF 2

Östersund imponerade när de slog tillbaka AIK med 1-0 på Friends Arena. Tyvärr tappade Noah Sonko Sundberg humöret i slutet av matchen och drog på sig ett rött kort, en utvisning som gör att försvararen är avstängd nu. Jobbigt läge då för ÖFK att försöka vända sin usla hemmatrend. På Jämtkraft har de rödsvarta nämligen ännu inte vunnit någon match under säsongen. Kalmar FF visade på Bravida Arena att de hanterar konstgräs när Häcken slogs tillbaka med 2-0. Därefter spelade KFF 1-1 med IFK Göteborg och smålänningarna ser tunga ut. Israelsson, Jansson och Magnusson är en intressant topptrio som lär skapa chanser mot ett Sundberg-löst hemmaförsvar. Trolig tvåa.

6. AFC Eskilstuna – Akropolis 2

AFC Eskilstuna är på väg att åka rätt igenom Superettan. Förra årets allsvenska gäng ligger sist i andradivisionen med åtta inspelade poäng på tolv matcher. Truppen är tunn och Özcan Melkemichel har inte lyckats uträtta några mirakel. Nu får värdarna återigen en tuff uppgift när sensationen Akropolis kommer på besök. Stockholmarna gick upp från ettan i fjol och har inte visat någon respekt för den nya omgivningen. Raden 4-7-1 gör att Akropolis ligger femma inför måndagens match. Vasic, Bouvin och de andra löser detta. Tvåan lämnas ensam.

7. Waasland Beveren – Standard Liège 2

I den belgiska högstadivisionen Jupiler League spelar denna säsong 18 lag istället för 16. Detta då det belgiska förbundet bröt den förra säsongen på grund av corona-pandemin och beslöt sig då för att inget lag skulle åka ur medan två gäng flyttades upp. Det var tur för Waasland Beveren det som låg sist i ligan när säsongen avbröst efter 29 omgångar. Nu har de fått en fin start med 3-1 mot luriga Kortrijk i premiären. Här lär det dock bli svårare. Standard Liège är ett lag som siktar högt och truppen ser väldigt spännande ut. Det verkar nu som att tvåan kommer få väldigt fint värde och då är det en självklarhet att spika av Standard.

8. Start – Vålerengen X

Start har fått en jobbig start på norska Eliteserien och ligger näst sist inför den 15:e omgången. Främst är det försvarsspelet som havererat. Åtta insläppta på de två senaste och i snitt nästan två i baken per match är inte bra nog. Hemma på Sör Arena har dock Start tagit poäng i fyra raka fajter, bland annat mot Stabaek och Rosenborg. Svenska Kevin Kabran och hans lagkamrater ska inte vara chanslösa mot Vålerengen. Visst har “Enga” hög kapacitet, men de imponerar sällan på resande tass. Tvåan streckas för högt här och då är det 1X som är av högsta prioritet.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Standard Liège

Waasland Beveren är i grunden ett av seriens sämsta lag medan Standard tippas tillhöra toppstriden. Det ska vara skillnad i kvalité här.

Kupongens luring! – Start

Start har plockat poäng i fyra raka hemmamatcher trots ganska svårt motstånd. Vålerengen blir alldeles för stora favoriter här och får helt klart passa sig.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Inter – Shakhtar Donetsk x2
  2. Göteborg – Norrköping x2
  3. Häcken – Varberg 1x
  4. Helsingborg – Sirius x2
  5. Östersund – Kalmar FF 2
  6. Eskilstuna – Akropolis 2
  7. W.Beveren – S.Liège 2
  8. Start – Vålerengen 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Inter – Shakhtar Donetsk 1×2
  2. Göteborg – Norrköping 1×2
  3. Häcken – Varberg 1x
  4. Helsingborg – Sirius x2
  5. Östersund – Kalmar FF x2
  6. Eskilstuna – Akropolis 2
  7. W.Beveren – S.Liège 2
  8. Start – Vålerengen 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 augusti, 2020