Topptipset 18/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är en tvådagarskupong vi ska titta till där semifinalerna från Champions League inleder bongen. Det ska även spelas kval till nästa säsongs Champions League där Djurgården ska ta sig an Ferencvaros. I övrigt tar seriefotboll från Sverige, Norge och Ryssland oss i hamn. Nu kör vi!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. RB Leipzig – PSG 2

RB Leipzig är i sin första semifinal i Champions League efter att ha besegrat Atlético Madrid med 2-1. Det var en strålande insats från Nagelsmanns mannar där Sabitzer, Laimer, Kampl och Upamecano alla glänste. Nu är dock känslan att det blir än svårare för tyskarna. PSG krånglade sig vidare på något sätt efter en väldigt sen vändning mot Atalanta. Neymar såg stundtals fantastisk ut då och är brassen lika bra nu är det klar fördel PSG. När Mbappé dessutom ser ut att starta lär det bli åka av. Strecka från höger.

2. Lyon – Bayern München 1

Vilken otrolig urladdning Bayern München stod för i kvartsfinalen mot Barcelona. Katalanerna pulveriserades fullständigt och tyskarna vann med klara 8-2. Lewandowski och Müller glänste som vanligt och dessutom såg Coutinho riktigt fin ut i sitt inhopp. Bayern är nu stora favoriter till att ta hem hela turneringen, men det är svårt att köpa en streckning en bra bit över 80 procent i en semifinal på neutral mark. Lyon har slagit ut både Juventus och Manchester City, två giganter inom den europeiska fotbollen. Visst får fransmännen slå ur underläge men det kan passa OL ganska bra. Måla på med alla tecken fortast möjligt där ettan rensar magiskt.

3. Örgryte – Jönköpings Södra 2

Örgryte har en väldigt tung skadelista där bland annat Daniel Paulson tagit plats. Senaste personen där är Bubacarr Jobe som inte kunde delta mot Umeå. Samtidigt finns det klass i lirare som Aílton, Adan och vänsterbacken Andreasson som leder hela seriens assistliga. Jönköpings Södra är dock ännu bättre spelare för spelare där Omondi och Hamidovic är två av seriens allra vassaste anfallare i sina bästa stunder. Med Kozica och Al Ammari i andra offensiva positioner är smålänningarna sylvassa framåt och de lär få hål på göteborgarna. Utgå från tvåan och gardera efter storleken på plånboken.

4. KFUM Oslo – Kongsvinger 1

I den norska huvudstaden ska vi titta till KFUM Oslo som tar emot Kongsvinger i OBOS-ligaen. KFUM har stundtals sett intressanta ut men närmast kommer de från två raka förluster. Hemmaspelet har ändå sett bra ut med tio poäng på fem försök där derbytorsken mot Lilleström är enda plumpen i protokollet. Kongsvinger har bara tagit en poäng på sina fyra senaste på resande fot och släpper in alldeles för mycket mål. Två i snitt per match är inte bra nog. Värdarna vann motsvarande möte i fjol med 2-0 och ska hållas snäppet högre igen. Börja med ettan.

5. Ferencváros – Djurgården 1

De svenska mästarna Djurgården kliver in i den första kvalomgången mot Champions League och ställs mot ungerska Ferencvaros. En bra lottning för svenskarna men tyvärr blir det bortaplan för Blåränderna. Då det endast kommer spelas enkelmöten genom hela kvalet är det såklart en rejäl nackdel. Ferencvaros krossade allt motstånd i den inhemska ligan i fjol och har skickliga spelare som norrmannen Tokmac Nguen som nätade åtta gånger i ligaspelet förra säsongen. Ungrarna imponerade i Europaspelet när de tog sig hela vägen till gruppspel i Europa League där det endast blev en förlust mot Espanyol, Ludogorets och CSKA Moskva. Djurgården får det tufft. Trolig etta.

6. Molde – KuPS 1

KuPS vann den finska ligan för första gången på 43 år när de plockade hem serien 2019. En stor framgång för laget från Kuopio som därmed får kvala mot Champions League. Brassen Rangel är tillbaka från skada och dunkade in två mål i senaste ligamatchen. En spelare Molde får hålla koll på. Norrmännen har torskat tre av sina fyra senaste i ligaspelet och det bör därmed finnas lite nervositet i laget. Samtidigt är Molde ett ruggigt bra hemmalag och med klasspelare som Eikrem, Aursnes och James i truppen ska de hållas betydligt högre än KuPS. Ettan spikas.

7. Krasnodar – Arsenal Tula X

Svensklaget nummer ett i Ryssland är Krasnodar, även om Andreas Granqvist inte har spelat där på länge. Marcus Berg, Kristoffer Olsson och Viktor Claesson finns alla i klubben även om den sistnämnda återfinns på skadelistan. De grönsvarta har inlett med en seger och en förlust och blir nu jättefavoriter mot Arsenal Tula. Gästerna torskade mot Ufa med 2-3 efter att båda de zambiska bröderna Kangwa blivit utvisade. Nu är den duon avstängd. Hoppet ställs till Lutsenko som nätade mot Ufa och faktiskt var med i toppen av skytteligan i fjol. Arsenal Tula är ett lag för den undre halvan men här blir de för lågt streckade. X2 är av högsta prioritet även om alla tecken är bäst.

8. Zenit – CSKA Moskva 1

Zenit dominerar den ryska fotbollen. Laget från St. Petersburg vann ligan klart i fjol och har inlett med två raka 2-0-segrar nu. Artem Dzyuba är seriens bästa anfallare och här får han bra uppbackning av lirare som Driussi och Azmoun. En mycket skicklig trio. CSKA Moskva får klara sig utan sin storstjärna Dzagoev som är skadad och på den här arenan har inte huvudstadslaget haft någon större lycka på senare år. CSKA har faktiskt inte vunnit borta mot Zenit sedan 2011 och det ändras inte nu. Spika ettan.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Molde

Molde är ett ruggigt bra hemmalag normalt sätt och det ska skilja en del mellan den norska och finska ligan. På Aker Stadion ska det vara klasskillnad.

Kupongens luring! – Arsenal Tula

Krasnodar håller högre klass i grunden men med Lutsenko på topp är Arsenal inte chanslösa. Tvåan till väldigt låg procent måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. RB Leipzig – PSG x2
  2. Lyon – Bayern München 12
  3. Örgryte – Jönköpings Södra x2
  4. KFUM Oslo – Kongsvinger 1x
  5. Ferencváros – Djurgården 1
  6. Molde – KuPS 1
  7. Krasnodar – Arsenal Tula x2
  8. Zenit – CSKA Moskva 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. RB Leipzig – PSG x2
  2. Lyon – Bayern München 1×2
  3. Örgryte – Jönköpings Södra 1×2
  4. KFUM Oslo – Kongsvinger 1x
  5. Ferencváros – Djurgården 1x
  6. Molde – KuPS 1
  7. Krasnodar – Arsenal Tula 1×2
  8. Zenit – CSKA Moskva 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 augusti, 2020