bet365

Topptipset 2/9 – spelförslag, analyser & speltips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är Division 1 för hela slanten på onsdagens Topptips där vi ska titta till fyra matcher var från Söderettan och Norrettan. Klassiska lag som Landskrona BoIS, Brommapojkarna och Gefle ska tittas till. Dessutom bjuds vi på en äkta seriefinal i Norrköping. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. IF Sylvia – Vasalund X

Vilket fantastiskt möte det är vi ska hugga tänderna i från Östgötaporten i Norrköping. Tvåan IF Sylvia tar emot serieledarna Vasalund och det är ett hemmalag med fin form. Sju poäng på de tre senaste omgångarna imponerar. Historiskt sett har östgötarna dock ingen vidare statistik mot gästerna. Vasalund lever mycket på sin fantastiska topptrio Traore, Bulut och Nikolic som tillsammans stått för mer än 75 procent av lagets målskörd. Vasalund har vunnit fem av de sex senaste inbördes mötena mot Sylvia, men har under sommaren gått på ett par minor på resande fot. Oerhört ovisst och alla tecken smakar bäst.

2. Brommapojkarna – IFK Berga 1

IFK Berga från Kalmar är tveklöst den stora slagpåsen i Division 1 Norra. Efter 14 spelade matcher har de bara mäktat med fyra ynka poäng. Samtliga sju bortafajter har slutat med förlust och endast fyra gjorda mål framåt. Nu väntar en av säsongens allra tuffaste uppgifter för smålänningarna när det klassiska storlaget Brommapojkarna kommer på besök. BP åkte ur Superettan i fjol och har fortfarande en ganska meriterad spelargrupp. Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Haglund och Simon Helg har alla många allsvenska matcher på sitt CV. Ettan på Grimsta är odiskutabel. Spika!

3. IFK Luleå – IK Frej 2

Frej åkte ur Superettan i fjol efter ett misslyckat kval mot Umeå FC och har inte lyckats hålla klassen i Ettan. Med 17 inspelade poäng på 14 omgångar tillhör Täby-klubben den undre halvan av tabellen. Närmast kommer de från en 1-2-förlust mot Karlstad där Alfred Ajdarevic, bror till Astrit, nätade. Han är tillsammans med Mörfelt (sju mål hittills) de stora offensiva hoten för Frej. IFK Luleå ligger placeringen över och gör det helt okej. Dock har Kamraterna bara plockat en pinne på de tre senaste omgångarna och inte gjort mål på dessa fajter. Strecka från höger.

4. Sandviken – Gefle 2

Det ska spelas ett intressant länsderby på Jernvallen när Sandviken tar emot Gefle. De två lagen har flera beröringspunkter, bland annat tränas Sandviken av Pelle Olsson och i laget finns Emil Bellander med förflutet i Gefle. Då det dessutom endast skiljer två mil mellan orterna är detta ett stort rivalmöte. Här får SIF klara sig utan Mukunzi som är avstängd. Gefle kommer från en 3-2-seger mot Nyköping där Isac Lidberg hittade rätt två gånger. 21-åringen har tryckt in sex bollar på åtta matcher för klubben och är en spelare det gäller att ha ögonen på. I fjol vann Sandviken båda mötena mellan lagen, men detta ska hållas helt öppet. Plocka med alla tecken där högersidan rensar fint.

5. Utsikten – Landskrona 2

I Division 1 Södra hittas ett oerhört intressant toppmöte mellan Utsikten och Landskrona. Hemmalaget från Göteborg har lirare som Karl Bohm, Allan Mohideen och Alexander Angelin i truppen och samtliga har spelat på en högre nivå än Division 1. Den mest meriterade spelaren i truppen får ändå sägas vara Martin Smedberg-Dalence, tidigare landslagsman för Bolivia och spelare i bland annat IFK Göteborg. Senast mot Lund var denna skickliga spelartrupp ganska illa ute då de låg under med 0-2 med kvarten kvar. Matchen slutade till sist 2-2. Landskrona kommer från en seger mot Assyriska då Linus Olsson dunkade in säsongens tionde ligamål. BoIS har bara förlorat en bortamatch hittills och kommer stå upp bra även på Ruddalen. Tvåan är av högsta prioritet, men räcker plånboken till får gärna ettan åka med.

6. Skövde – Oskarshamn 1

Skövde AIK var ett topplag i serien i fjol och flera spelare från den truppen har tagit ytterligare kliv i fotbollskarriären sedan dess. Gustaf Norlin är en bärande spelare i Varberg medan Rasmus Örqvist gör det väldigt bra i Norrby. Som väntat är det svårare för skaraborgarna i år, men 13 poäng på de sex senaste imponerar. William Granath har dunkat in tre bollar på dessa fajter och kan mycket väl bli nästa export från SAIK. Oskarshamn har det svårt på resande fot med tre förluster på de fyra senaste. Främst sticker 1-7 mot Lindome ut. Smålänningarna lär få det jobbigt även på Södermalms IP. Ettan singlas.

7. Karlskrona – Värnamo X

Det är verkligen botten mot toppen i Blekinge denna onsdag. Karlskrona ligger klart sist i tabellen med tio poäng upp till säker mark. I förra omgången kom dock säsongens första seger borta mot Motala och för ett par veckor sedan gjorde Karlskrona fyra baljor på starka Trollhättan (förlust 4-5). Kapacitet finns för att lyfta i tabellen. Bland annat spelar Jonas Lantto här och det är en lirare med mycket erfarenhet. Allra högst upp hittas Värnamo som gör sin andra säsong i Söderettan. Smålänningarna har vunnit sju av sina åtta senaste fajter och siktar på uppflyttning. Här överskattas de dock en del. På en kupong med få vettiga skrällchanser är det viktigt att få med 1X. 

8. Lunds BK – Torns IF 2

Vilket spännande derby det är som väntar i Lund. Torns IF kommer från Stångby strax utanför Lund och har blivit bygdens största fotbollslag på senare år. Inför veckans matcher har de blågula bara fyra poäng upp till den viktiga andraplatsen och Torn har elva raka i alla tävlingar utan förlust. Dylan Kosik Sulaiman och Dardan Mustafa bildar en sylvass duo på topp som lär skapa en del chanser. Lund har sju raka utan vinst i ligaspelet även om 2-2 mot Utsikten senast var starka papper. Nu kommer värdarna vara rejält taggade inför detta prestigemöte, men med tanke på att Torn bara förlorat ett av de åtta senaste inbördes mötena är det högersidan som är klart intressantast.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Toronto

Toronto ser ut att bli rejält betrodda på Topptipset men det kan inte hjälpas. Fjolårsfinalisterna håller minst en nivå högre än Henrys Montreal och ettan är bara att lämnas ensam.

Kupongens luring! – Karlskrona

De må vara jumbo i tabellen, men Karlskrona har på pappret ett helt okej lag där Jonas Lantto såklart sticker ut. Värnamo är en enormt stor favorit och om hemmalaget från Blekinge kan skrälla här kommer det bli korsdrag bland kupongerna.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. IF Sylvia – Vasalund 12
 2. BP – IFK Berga 1
 3. IFK Luleå – IK Frej x2
 4. Sandviken – Gefle 1x
 5. Utsikten – Landskrona 2
 6. Skövde – Oskarshamn 1
 7. Karlskrona – Värnamo 1x
 8. Lunds BK – Torns IF x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. IF Sylvia – Vasalund 1×2
 2. BP – IFK Berga 1
 3. IFK Luleå – IK Frej x2
 4. Sandviken – Gefle 1×2
 5. Utsikten – Landskrona 12
 6. Skövde – Oskarshamn 1
 7. Karlskrona – Värnamo 1×2
 8. Lunds BK – Torns IF x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 1 september, 2020