Topptipset 20/7 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Måndagens Topptips tar oss på en tur genom Europa där vi bland annat ska titta till finfina matcher från Turin och Stockholm. Premier League finns också med på ett hörn med tre stycken intressanta fajter. Åtta gröna bockar är målet och vägen dit startar nu!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Juventus – Lazio 1

Vilken match det är som väntar i Turin! Juventus har sett något tveksamma ut de senaste veckorna och kommer närmast från tre raka poängtapp, senast 3-3 mot Sassuolo. Trots det är ledningen i toppen av tabellen rejäl och en svartvit vinst här skulle innebära att det skiljer åtta poäng ner till tabelltvåan med fyra omgångar kvar att spela. Visserligen är Bernardeschi avstängd och Chiellini skadad men truppen är stark ändå. Lazio har gått iskallt under en period med en ynka poäng på de fyra senaste omgångarna. Romarna får dessutom klara sig utan en hel drös av viktiga spelare. Samtidigt har Örnarna från huvudstaden vunnit de två senaste inbördes. Ettan är troligast men finns krut i plånboken är det inte fel att gardera.

2. Wolverhampton – Crystal Palace 2

Nuno Espírito Santo har gjort underverk med Wolverhampton, men den gode portugisen har inte roterat speciellt mycket under säsongen. Kanske är det trötta ben som spökat hos Wolves som bara vunnit en av sina fyra senaste i ligan. Kampen om Champions League lär vara körd nu för hemmalaget medan en Europaplats är inom räckhåll. Det blir dock inte helt enkelt att plocka en seger här. Crystal Palace såg intressanta ut mot Manchester United även om de åkte på sjätte raka förlusten och har kvalitéer i sitt lag. Ett stort avbräck att Van Aanholt skadade sig mot United, men här blir Hodgsons mannar undervärderade. Måla på hela vägen där högersidan rensar bra.

3. Sheffield United – Everton X

Sheffield United föll tung mot Leicester med 0-2 och nu ska det mycket till om de rödvita ska nå topp 6 vilket garanterar plats i nästa säsongs Europa League. Sjundeplatsen kan också räcka men då måste Chelsea vinna FA-cupfinalen mot Arsenal. Hemmaspelet har varit mycket bra efter omstarten med tre segrar trots svårt motstånd och visst ska The Blades stå med bra chans nu också. Everton är dock inget motstånd som ska underskattas. Carlo Ancelotti har en hel rävfarm bakom örat och med klasspelare som Calvert-Lewin, Iwobi och Walcott kan The Toffees störa. Gardera tidigt och friskt.

4. Brighton – Newcastle 1

Newcastle hade en period på några veckor när truppen var nästan skadefri. Då gick också The Magpies bra. Den tiden är dock förbi och nu är rehabrummet återigen välfyllt. Här saknas Schär, Lascelles, Carroll, Saint-Maximin, Lejeune och Hayden för att bara nämna några. Tuffa förutsättningar inför en match på AmEx Stadium. Brighton behöver en poäng för att helt matematiskt säkra det nya kontraktet i Premier League, men känslan är att det blir mer än så för Graham Potters mannar. Ettan lämnas ensam.

5. Hammarby – IFK Göteborg 1

IFK Göteborg slog ut Hammarby ur Svenska Cupen efter en förlängningsseger just här på Tele2 för några veckor sedan. Det är dock en match som det inte ska dras för stora växlar av. Bajen dominerade rejält spelmässigt då och matchen vände först när Jeppe Andersen drog på sig ett rött kort. Kamraterna har sedan dess gått kallt i Allsvenskan och kommer närmast från tre raka seriematcher utan vinst. Hammarby har haft svårt att imponera men hoppas att vändningen mot Kalmar ska vara startskottet på en klättring i tabellen. Kapaciteten i truppen är oerhörd och i senaste matchen var det nyförvärven Paulinho och Ludwigson som blev målskyttar. Trolig etta till vad som verkar hyfsad procent.

6. Örebro – Mjällby 2

Mjällby förlorade nykomlingsmötet med Varberg med 0-1 och det är inte mycket att säga om. Prestationen var det inget fel på från Marcus Lantz mannar som har imponerat stort under säsongen. Med en Batanero som löper mer än någonsin har Lantz fått bättre balans på mittfältet och med spets i Nilsson, Bergström och Moro ser sölvesborgarna oerhört intressanta ut. Örebro förlorade som väntat mot IFK Norrköping och närkingarna har bara segrat i två av åtta matcher i inledningen av säsongen. Här bör det bli svårt igen för ÖSK. Strecka från höger.

7. Akropolis – Västerås 2

I Superettan är Västerås ett av de lag som siktar på en hög placering denna säsong. De grönvita har en intressant spets i Awad och Safari samt en av seriens bästa målvakter i Fagerström, även om 17-årige Sebastian Selin fick stå i 2-1-segern mot Ljungskile. Nu ska Fagerström vara tillbaka mellan stolparna och det är trots allt en rejäl kvalitetshöjning. Akropolis gjorde mos av Ettan i fjol och har acklimatiserat sig bra i den högre omgivningen. Spelare för spelare håller gästerna inte riktigt samma klass som VSK men då fyra av sex omgångar hittills har slutat oavgjort ska utgångstvåan åtminstone garderas med ett kryss.

8. Tondela – Braga 2

Vi avslutar i Portugal där Tondela ligger lite pyrt till. Med två omgångar kvar att spela står hemmalaget på samma poäng som Vitória Setúbal som befinner sig under giljotinen. Jobbigt läge att då ställas mot topplaget Braga. Ärkebiskoparna, som Braga kallas för, slåss med Sporting om tredjeplatsen som innebär en direktplats i gruppspelet av Europa League. Mål kan Braga verkligen göra, 16 baljor på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Med sex raka triumfer inbördes talar det mesta för att gästerna ska hitta nätet igen. Strecka från höger.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Hammarby

Hammarby har revansch att utkräva från cupförlusten mot Blåvitt och lär komma ut heltända på Tele2. Då blir det svårt för gästerna.

Kupongens luring! – Crystal Palace

Trots förlusten såg Palace ganska bra ut mot Manchester United och kan de komma upp i den nivån igen är inte Sheffield United något omöjligt motstånd. Den lågt streckade tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Juventus – Lazio 1x
  2. Wolves – Crystal P x2
  3. Sheffield U – Everton 1x
  4. Brighton – Newcastle 1
  5. Hammarby – Göteborg 1
  6. Örebro – Mjällby x2
  7. Akropolis – Västerås x2
  8. Tondela – Braga 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Juventus – Lazio 1×2
  2. Wolves – Crystal P 1×2
  3. Sheffield U – Everton 1×2
  4. Brighton – Newcastle 1
  5. Hammarby – Göteborg 1
  6. Örebro – Mjällby x2
  7. Akropolis – Västerås x2
  8. Tondela – Braga x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 20 juli, 2020