Topptipset 21/7 – analyser, spelförslag & speltips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips fokuserar på Premier League, Serie A, Primeira Liga och den norska andradivisionen innan två allsvenska fighter tar kupongen i hamn under onsdagen. Flera understreckade favoriter hittas vilket gör att rekommendationen blir en lägre systemstorlek och högre radinsats. Nu jobbar vi in åtta friska!

Spelstopp: 18:59

1. Watford – Manchester City 2

Watford kan ännu inte ropa hej nere i botten av Premier League. Förlusten mot West Ham gör att det bara skiljer tre poäng till Bournemouth och Aston Villa under strecket, där framförallt de sistnämnda får ses som utmanare. Ledningen valde att sparka Nigel Pearson i helgen för en kortsiktig effekt. Hayden Mullins tar över under avslutningen och han ställs inte för någon vidare rolig första uppgift. City har dock förlorat förvånansvärt många matcher, senast i raden var lördagens FA-cupförlust mot Arsenal. Kommer Peps mannar upp i normal nivå ska de ändå inte ha några problem att betvinga Watford. Trolig tvåa trots allt.

2. Aston Villa – Arsenal 2

Aston Villa har via fyra poäng på de två senaste alltjämt förhoppningar om att kunna greja kontraktet. Med två återstående omgångar har “Lejonen” tre poäng och fyra plusmål att ta ikapp på Watford. Det ska inte var någon omöjlighet för det avslutande spelschemat är överkomligt. Arsenal kommer förvisso till Villa Park med vinster mot både Liverpool och City i bagaget, men någon tillförlitlig favorit är inte The Gunners utanför London. Här dras de fortfarande med en mängd skador medan truppläget ser bättre ut än på länge för Villa. Hela säkerhetsbältet rekommenderas i Birmingham.

3. Häcken – AIK 1

Göteborg mot Stockholm gäller på Bravida Arena när dessa två gulsvarta lag strålar samman. Båda spelade 2-2 i bortamatcher de förväntades vinna i helgen och överlag får inledningen sägas vara en besvikelse. Häcken känns dock mer solida vilket både tabelläge och målskillnad understryker. “Getingarna” är framförallt vassa hemma på Hisingen där de har 9-0 (!) på de två senaste. AIK:s nya taktik torde passa ett passningsskickligt hemmalag bra och det är således inget snack om att Häcken är befogade favoriter. Gästerna har dessutom ett tungt avbräck på avstängda Karol Mets. Ettan är en tänkbar spik.

4. Djurgården – Östersund 1

Djurgården har fortsatta problem att få till det. I söndags blev det en neslig förlust borta mot Elfsborg efter att Jacob Une Larsson bröstat in den i egen bur i 88:e minuten. Det är framförallt offensivt det ser trubbigt ut där varken Holmberg eller Kujovic kommit till sin rätt. Att Ajdarevic tagit en timeout tycks också ha påverkat truppen. Östersund tog en stark pinne hemma mot Häcken (2-2) och även om jämtarna huserar i de nedre regionerna har säsongsinledningen varit över förväntan. Att de kan norpa en pinne på Tele2 Arena ska inte uteslutas. 1X!

5. Atalanta – Bologna 2

Atalanta är på jakt efter att förbättra sin rekordnotering från i fjol när de slutade trea. Dessutom väntar kvartsfinal mot PSG i Champions League om drygt två veckor. I helgen fick dock de blåsvarta nöja sig med 1-1 borta mot Verona och bortsett 6-2-krossen mot Brescia har offensiven stannat av något på slutet. Här saknas avstängda Hateboer medan Ilicic är skadad. Bologna stod för platt fall borta mot Milan (1-5) men har plockat poäng både mot Inter (2-1) och Napoli (1-1) under juli. Orsolini är en klasspelare att hålla koll på samtidigt som Barrow gjort det riktigt bra sedan han kom på lån från just Atalanta. Bologna vann när lagen möttes tidigare under säsongen och kan inte räknas bort i Bergamo. Jobba in skrällen!

6. Sassuolo – Milan 2

Tisdagens möte på Mapei Stadium har alla förutsättningar att bli underhållande. Sassuolo har spelat nio matcher i följd där båda lagen gjort mål, varav åtta utan förlust trots tufft motstånd. Milan har i sin tur plockat poäng i samtliga åtta matcher under sommaren där de öst in mål framåt. Sett till de fyra senaste har de rödsvarta tryckt in 14 fullträffar varav hela tio olika målskyttar noterats. Det är svängdörrar att vänta i Emilia-Romagna där Zlatans gästande Milan får finna sig i att vara favoriter. Sassuolo är med det sagt ett lag som inte kan räknas bort där Berardi och Caputo, 31 ligamål tillsammans, tillhör seriens mest underskattade spelare. Helgardera!

7. Sporting – Vitória Setúbal 1

Kupongens bank hittas i den portugisiska huvudstaden där Sporting siktar på att bli “best of the rest”, det vill säga bäst bakom överlägsna Porto och Benfica. “Lejonen” har den placeringen i egna händer inför avslutningen och det har sett bättre ut än förväntat sedan Bruno Fernandes lämnade. Innan förlusten mot mästarna Porto hade Sporting åtta raka poänggivande matcher. Värre är det för Setúbal som återfinns under strecket efter sex raka nederlag. De får sätta förhoppningar till att tre poäng på söndag mot Belenenses räcker till nytt kontrakt. På José Alvalade räcker de inte till. Stabil etta till trevligt värde vad det verkas.

8. Ranheim – Tromsö 1

Klassiska Tromsö föll överraskande ur Eliteserien förra året efter att blott ha plockat tio poäng på 15 bortamatcher. Inte speciellt konstigt då nordlaget har enormt långt till varje match på resande fot. Till denna bortamatch, som är den närmaste i OBOS-ligaen, skiljer exempelvis 110 mil. Starten i andradivisionen har åtminstone varit positiv med nio poäng av nio möjliga och nollan intakt bakåt. Här ställs dock gästerna mot ligans offensivt bästa lag. Ranheim, som också lirade i finrummet i fjol, har tryckt in elva bollar de inledande tre omgångarna. Trondheim-gänget har definitivt Eliteserien i sikte. På hemmaplan ska de gälla som ganska tydliga favoriter. Ettan är en tänkbar värdespik.

Bästa spiken! – Sporting

Det ska inte vara något snack i den portugisiska huvudstaden. Här har ett hemmastarkt Sporting chansen att säkra tredjeplatsen. Det gör de grönvita mot ett mediokert Setúbal.

Kupongens luring! – Bologna

Spetskompetens finns i detta Bologna för att såra Atalanta. De blåröda trivs som bäst när de får slå ur underläge och precis så är fallet i Bergamo denna tisdag. Kämpa Bologna!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Watford – Man City 2
 2. Aston Villa – Arsenal 12
 3. Häcken – AIK 1x
 4. Djurgården – Östersund 1x
 5. Atalanta – Bologna 12
 6. Sassuolo – Milan x2
 7. Sporting – V.Setúbal 1
 8. Ranheim – Tromsö 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Watford – Man City 2
 2. Aston Villa – Arsenal 1×2
 3. Häcken – AIK 1x
 4. Djurgården – Östersund 1x
 5. Atalanta – Bologna 1×2
 6. Sassuolo – Milan 1×2
 7. Sporting – V.Setúbal 1
 8. Ranheim – Tromsö 1x

Skribent: Mathias

Skriven den 21 juli, 2020