Topptipset 23/7 – spelförslag , analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Ett magiskt Topptips väntar dagen till ära där Allsvenskan står i fokus. Även två matcher från Serie A och en från danska Superligaen återfinns på den högintressanta kupongen. Här försöker vi inte minst fälla ett formsvagt Lazio. Häng med!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Malmö FF – Hammarby 1

Hammarby nämndes av många som en guldfavorit inför säsongen men de grönvita har inte alls kommit upp i den nivå som krävs. Efter nio omgångar ligger Bajen inte bättre än elva i tabellen. Mot Blåvitt (1-1) blev både Widgren och Paulinho skadade, ersättarna Söderström och Khalili gjorde dock båda bra ifrån sig så visst kan Billborn ställa en skicklig elva på benen här. Malmö tar sina poäng och ligger tvåa i tabellen inför den tionde omgången utan att för den delen imponera särdeles mycket. Matchvinnare finns det i massor och visst är ettan av högsta prioritet. Det är dock inte fel att plocka med garderingar då Bajen kan mer än de visat hittills.

2. IFK Göteborg – Falkenberg X

Det ryktas om att IFK Göteborg är ute efter Alexander Jeremejeff och det hade varit ett välkommet tillskott. Blåvitt skriker verkligen efter en anfallare. Mot Hammarby spelade göteborgarna återigen trevlig fotboll men effektiviteten finns inte där. Abraham var största målsumpare med två rejäla missar. När bottenlaget Falkenberg kommer på besök lär IFK återigen ha mycket boll men frågan är om de kan göra något med den. FFF fick en pinne med sig från hemmamatchen mot Helsingborg där matchens behållning var Sylisufajs kanon i krysset i den första halvleken. I fjol tog hallänningarna poäng av Blåvitt i båda mötena och de gulklädda ska inte vara chanslösa på Gamla Ullevi denna torsdag. Plocka med alla tecken.

3. Helsingborg – Örebro 2

Helsingborg kvitterade sent för andra matchen i rad när de ställdes mot Falkenberg på västkusten. Det speciella med den matchen var att 2-2-målet gjordes av målvakten Anders Lindegaard. Skönt med poäng för Mellbergs gäng men spelmässigt ser det fortfarande illa ut. Örebro var däremot trevliga att beskåda mot Mjällby. Besara hängde dit en frispark och Erik Björndahl fick spräcka sin nolla i ÖSK. Spelare för spelare känns gästerna betydligt stabilare och då Anthony van den Hurk dessutom är avstängd för de rödblå är tvåan en spännande utgång. Ettan kompletterar.

4. Mjällby – Elfsborg 1

Med 0-6 i baken mot Häcken och Okumu på skadelistan trodde de flesta att Elfsborg skulle springa på pumpen mot Djurgården. Så blev det dock inte. Jimmy Thelins mannar löste en moralhöjande 1-0-seger efter Une Larssons självmål i slutet av matchen. Thelin fortsätter dock att slita hårt på lirare som Olsson, Frick, Alm och Karlsson. Hur mycket orkar dessa herrar? Mjällby har på sina senaste två hemmamatcher besegrat Hammarby och Häcken. Lantz får ut max av sitt spelarmaterial och med Nilsson, Bergström, Löfquist och Moro i offensiv riktning skapas det alltid chanser. Ettan är en fin spik på Listerlandet.

5. Kalmar FF – Sirius 2

Det var en jobbig söndag för Nanne Bergstrand. Dels fick han se sitt Kalmar FF tappa 1-0 till 1-2 mot Malmö FF och dels haltade Viktor Elm och Isak Magnusson av planen. Den duon är tveksamma till spel nu och med tanke på att de rödklädda kommer från sex raka förluster är det inget bra alls. Perfekt läge för Henrik Rydström att svepa in och knäppa sin gamla läromästare på näsan. Rydström har gjort underverk med Sirius som stundtals spelar seriens bästa fotboll. 4-2 mot IFK Norrköping var inte alls orättvist och under veckan har dessutom lånet med Sugita förlängts. Väldigt viktigt för Uppsala-gänget. Trots naturgräs torskar inte Sirius detta. X2 är tillräckligt.

6. Udinese – Juventus 2

Juventus behöver bara två vinster de avslutande fyra matcherna för att säkra ytterligare en ligatitel. Någon säker trepoängare är det dock inte tal om när de reser till Dacia Arena för att ta sig an ett defensivt skickligt Udinese. Värdarna är i poängbehov i de nedre regionerna, och kommer från två starka insatser mot topplagen Lazio och Napoli. Dessa har bara inbringat en pinne vilket varit lite symptomatiskt för lagets säsong. Mot Juve blir det såklart tufft, men samtidigt har “Den gamla damen” inte övertygat nämnvärt under säsongen. Bonucci är avstängd här samtidigt som Chiellini alltjämt saknas på grund av skada. Med en hårt streckad tvåa blir valet att plocka med krysset omgående.

7. Lazio – Cagliari 2

Ett formsvagt möte väntar i den eviga staden. Ligafyran Lazio är näst sämst i ligan sett till de fem senaste omgångarna med blott en inspelad pinne. Romarna dras med en mängd skador som inte gör saken bättre. Cagliari har i sin tur inte smakat på segerns sötma under juli, och har Nainggolan out. Samtidigt finns spets hos gästerna i form av skytteligafemman Joao Pedro. Med tanke på den bleka form Lazio är inne i så blir ettan alldeles för betrott på Olimpico. Här är det läge att vända på klacken och strecka från höger.

8. Aalborg – FC Köpenhamn 2

Superligan går mot sitt slut och FC Köpenhamn riskerar att missa en av de två toppositionerna. Helgens 2-4-torsk mot Aarhus innebar att huvudstadslaget blev nedpetade till en tredjeplats och därmed möjligen tvingas till ett ovisst Europa League-kval. Just i EL väntar returmötet mot Basaksehir om två veckor. Inför det gäller det att vässa formen och här finns ett ypperligt läge mot ett Aalborg utan något nämnvärt att spela för. AaB har hämtat sig efter finalförlusten i cupen men bör normalt få det kämpigt här. Bästa målskytten Lucas Andersen saknas dessutom här. Håller sig tvåan under 45 procent är spiken fullgod.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Mjällby

Hemma på Strandvallen finns en trygghet hos Mjällby vilket de visat i segrarna mot Häcken och Hammarby, två välförtjänta sådana. Ett Elfsborg som normalt inte trivs på naturgräs ska Bleking-gänget kunna avfärda till trevlig procent.

Kupongens luring! – Cagliari

Det går inte att backa Lazio till denna procent med tanke på hur svårt Örnarna haft det spelmässigt på slutet. Cagliari har definitivt kapacitet att störa i den italienska huvudstaden!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Malmö – Hammarby 1x
  2. Göteborg – Falkenberg 1x
  3. Helsingborg – Örebro 12
  4. Mjällby – Elfsborg 1
  5. Kalmar – Sirius 2
  6. Udinese – Juventus x2
  7. Lazio – Cagliari x2
  8. Aalborg – Köpenhamn 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Malmö – Hammarby 1×2
  2. Göteborg – Falkenberg 1×2
  3. Helsingborg – Örebro 12
  4. Mjällby – Elfsborg 1
  5. Kalmar – Sirius x2
  6. Udinese – Juventus x2
  7. Lazio – Cagliari 1×2
  8. Aalborg – Köpenhamn 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 22 juli, 2020