Topptipset 24/7 – analyser, spelförslag & speltips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Serie A, Serie B, Superettan, Damallsvenskan och finalen i Coupe de France – där har ni fredagens godispåse. PSG är en favorit att hålla i handen men betydligt mer spännande spikar hittas på italiensk mark. Topptipset till er tjänst!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. AFC Eskilstuna – GAIS 2

AFC Eskilstuna trillade ur Allsvenskan i fjol och fallet ser ut att bli ännu större. Sörmlänningarna är jumbo i Superettan efter sju omgångar med blott tre inspelade poäng. Frispråkige Özcan Melkemichel har inte mycket att jobba med och utifrån säsongsinledningen ska det väldigt mycket till för att de orangeklädda ska greja nytt kontrakt. Även GAIS lär harva i de nedre regionerna trots att Mervan Celik vänt hem. Han har gjort det bra men i övrigt ser de grönsvarta väldigt torftiga ut. Här ska de ändå ses med god chans till tre poäng mot seriens sämsta lag. Med X2 är man hemma.

2. Örgryte – Degerfors 2

Klassiska Örgryte har inte haft någon speciellt rolig sommar hittills. Sällskapet från Göteborg återfinns på negativ kvalplats där defensiven ser oroväckande ihålig ut. Efter att Ludwigson lämnat för Hammarby sätts alltför stor vikt vid att 35-årige Aílton ska leverera. Det har brassen gjort i viss mån men över 30 matcher kommer det inte hålla. Här väntas Rödblått få det bekymmersamt mot ett Degerfors där det blåser betydligt mer positiva vindar. Tappet av Björndahl har inte varit så kostsamt som befarat när centertanken Edvardsen kommit in och levererat. Här tar värmlänningarna över serieledningen vid poäng, och visst blir det minst en pinne i Lilla London.

3. Milan – Atalanta 2

Atalanta imponerade inte mot Bologna men det blev likväl en trevlig omgång när Luis Muriels mål räckte. Konkurrenterna om andraplatsen, Inter och Lazio, tappade nämligen poäng vilket förde de blåsvarta upp på andraplatsen. Gasperinis gäng har nu 15 raka ligamatcher utan förlust. Här ställs de mot ett annat lag som imponerat stort under sommaren. Milan har verkligen fått fart på grejerna med 16 poäng på de sex senaste och de 27 målen under sommarens nio omgångar är hälften av de rödsvartas totala målskörd totalt. Här har de dock problematik i de bakre leden då Hernández och Bennacer är avstängda samtidigt som Conti och Romagnoli har skadekänningar. En försvagad defensiv vill man inte ha mot Atalanta. Då smäller det. Förmånlig tvåa.

4. PSG – St. Etienne 1

Fredagens största favorit hittas på den franska nationalarenan Stade de France, och det är lätt att förstå. PSG dominerar fotbollen i baguette-landet fullständigt – blott fyra av totalt 19 utdelade titlar har parisarna gått bet på sedan 2014. I juli har stjärnorna från huvudstaden chansen på två ytterligare, först här i Coupe de France mot St. Etienne. De grönsvarta ska vara en lätt nöt att knäcka. Claude Puels manskap var märkbart bleka under säsongen där bland annat de sju sista resorna i Ligue 1 innan Corona bröt ut förlorades. Mot PSG har de inte haft en suck på senare år och ettan är helt odiskutabel i “Ljusets stad”.

5. Umeå IK – Linköping 1

Ska någon rensare hittas denna fredag är det uppe i Västerbotten. Umeå IK är tillbaka i Damallsvenskan efter att ha harvat i andradivisionen. Starten har med det sagt varit mindre bra trots starka nyförvärv i Therese Simonsson och 134-faldiga landslagsspelaren Lisa Dahlkvist. Linköping sätter stor tilltro till Lina Hurtig och Ebere Orji, ny från just Umeå, efter att toppspelarna Mimmi Larsson samt Stina Blackstenius lämnat. Hittills har det fallit väl ut men att östgötarna ska hålla till i toppen när serien summeras känns tveksamt. Så stor skillnad som tabellen visar är det inte mellan dessa lag. Alla tecken och jobba in skrällen till vänster är vägen att gå.

6. Cremonese – Spezia X

Serie B går mot sitt slut och som vanligt är det en oerhört jämn serie där kampen kring de olika strecken lever in i det sista. Spezia utmanade länge Crotone i kampen om andraplatsen men får nu istället rikta in sig på att behålla en topp 4-position som innebär att de kliver in i ett senare skede i playoff. Här väntas gästerna från den italienska rivieran ändå få det tufft för det är ett formstarkt Cremonese som väntar på Stadio Giovanni Zini. “Tigrarna” har spelat upp sig under sommaren och ståtar bland annat med två raka trepoängare här hemma. Främst har målvakten Nicola Ravaglia spikat igen med tre nollar på de fyra senaste. Ovisst där tvåan blir sista tecken att rita dit.

7. Chievo – Cittadella X

En viktig sexpoängsmatch väntar på klassiska Marc’Antonio Bentegodi. Fem poäng skiljer dessa kombattanter emellan till Cittadellas fördel. Däremellan finns tre lag och strecket som innebär playoff-spel. Båda visar blev form – Chievo har blott spelat in två poäng på fyra omgångar medan Cittadella gått på pumpen i samtliga tillställningar under samma period. Värdarna har en stark trupp men har genomgående visat oförmåga i offensivt straffområde under säsongen. Det har lett till en mängd oavgjorda resultat och krysset får anses som mest troligt i Veneto även denna fredag. Finns täckning är samtliga tecken att rekommendera.

8. Cosenza – Pisa 1

Cosenza har som väntat haft en tuff andrasäsong i Serie B och nedflyttning hägrar för “Vargarna” från Kalabrien. Två starka vinster i följd där äntligen de blåröda haft marginalerna på sin sida har ändå gett liv i säsongen. Att hämta upp fyra poäng på Juve Stabia på kvalplats är ingen omöjlighet, särskilt inte med en meriterad Emmanuel Rivière som återigen hittade nätet senast. Pisa slåss för playoff och har en av ligans bästa strikers i doldisen Michele Marconi. Bortanför Toscana lutar dock tornet allt som oftast åt fel håll vilket blott fyra vinster på 17 försök påvisar. Det är fördel hemmalaget på Stadio San Vito. Ettan är en intressant chansspik.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Atalanta

Milans defensiva avbräck kommer kosta dyrt mot Italiens bästa anfall. Atalanta har alla offensiva verktyg för att dyrka upp Zlatans gäng och tvåan ser väldigt förmånlig ut i Lombardiet. Finfin spik!

Kupongens luring! – Umeå IK

Den forna storklubben från Västerbotten har inte imponerat, men viss kapacitet finns ändå i truppen. Tar Linköping lätt på uppgiften kan Umeå bli en obehaglig överraskning. Ettan i match 5 är ett rensartecken som måste synas!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. AFC Eskilstuna – GAIS x2
 2. Örgryte – Degerfors x2
 3. Milan – Atalanta 2
 4. PSG – St. Etienne 1
 5. Umeå IK – Linköping 12
 6. Cremonese – Spezia 1x
 7. Chievo – Cittadella 1x
 8. Cosenza – Pisa 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. AFC Eskilstuna – GAIS x2
 2. Örgryte – Degerfors x2
 3. Milan – Atalanta 2
 4. PSG – St. Etienne 2
 5. Umeå IK – Linköping 1×2
 6. Cremonese – Spezia 1×2
 7. Chievo – Cittadella 1×2
 8. Cosenza – Pisa 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 23 juli, 2020