Topptipset 25/6 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Premier League, La Liga och Svenska Cupen – vilken härlig blandning vi har att se fram emot under torsdagen! Stormöten väntar såväl i den engelska som svenska huvudstaden. Kupongens spik hittas dock på Turf Moor där Burnley övervärderas kraftigt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 17:59

Till Topptipset

1. Chelsea – Manchester City 2

Tungviktsmöte från Stamford Bridge där matchen framförallt har stor betydelse för Chelsea. Lampards gäng tog en skön “premiärseger” mot Aston Villa som gör att de har greppet om en CL-biljett. Här kan de ta bonuspoäng i den kampen. Det blir såklart inte det lättaste då det är de regerande mästarna som kommer på besök. Manchester City pulveriserade Burnley med 5-0 efter att bland annat Phil Foden tryckt in två baljor. Där visade Peps mannar att de kommer göra allt för att skjuta upp Liverpools fest. Chelsea har de faktiskt haft vissa bekymmer emot men tvåan får ändå agera given utgång i London.

2. Southampton – Arsenal 1

Mittenmöte från St. Mary’s Stadium, en arena där Arsenal inte har haft speciellt mycket lycka med sig. Här har det endast blivit en vinst i Premier League sedan Southampton tog klivet upp till Premier League 2012. Inte ser heller truppläget något vidare ut för The Gunners som har ett koppel av spelare frånvarande, framförallt i de defensiva leden. Kunnandet går med det sagt inte att blunda för, med Aubameyang, Lacazette och Pépé i offensiv riktning kan Londonlaget definitivt störa. The Saints får gälla som favoriter men här bör man nog blicka brett. Strecka från vänster även om alla tecken inte är dumt i hamnstaden.

3. Burnley – Watford 2

Watford stod för en fullt godkänd insats mot Leicester och belönades också med en poäng efter Craig Dawsons sena kvittering. The Hornets återfinns därmed över strecket även om det är med knapp marginal. De gulsvarta har ändå växlat upp sedan Nigel Pearson tillträdde i december och känslan är att de ska kunna greja kontraktet utan större problem. Angenäm uppgift här mot ett Burnley som återfinns i ingenmansland av Premier League-tabellen. De hade inte en suck mot City (0-5) där båda bästa målgörarna Ashley Barnes och Chris Wood saknades. Den sistnämnda finns möjligen tillgänglig här men Burnley väntas likväl få en tuff afton. Allt värde till höger gör tvåan till en superspik!

4. Malmö FF – AIK 1

Cupkvart från Eleda Stadion där dessa storklubbar även ska ställas mot varandra i Allsvenskan på söndag. AIK, som inte är kvalificerade för Europa League, lär vara all in på denna match, men det kommer bli tufft mot ett uppretat Malmö. Skåningarna fick bara 2-2 mot Varberg på denna arena i söndags och har således inte öppnat säsongen något vidare. Med det sagt är “Di blåe” obesegrade och får gälla som favoriter mot ett ungt och av allt att döma ojämnt presterande AIK. MFF har inte torskat på skånsk mark mot Gnaget sedan 2001 och det lär inte förändras under torsdagen. 1X torde räcka där ettan agerar tydlig utgång.

5. Hammarby – IFK Göteborg X

Två lag som knappast var nöjda med sina prestationer i den senaste allsvenska omgången ställs mot varandra på Tele2 Arena. Hammarby var märkbart bleka i derbyt mot AIK och föll också logiskt med 0-2. Det var första gången på över ett år Bajen lämnade en fotbollsplan utan mål framåt. Viss huvudbry för Stefan Billborn således som lär stuva om en hel del i startelvan. IFK Göteborg har haft en jobbig start på säsongen där Poya Asbaghi tvingats använda sig av hela sex mittbackar de tre första omgångarna. Här ser läget något bättre ut där Erlingmark finns tillgänglig och troligtvis även Calisir. Kapaciteten finns onekligen för att kunna hota stockholmarna, något tipparna tycks ha förbisett. Blåvitt är ett erkänt starkt cuplag och måste bara med på systemen när ettan blir kraftigt överstreckad. Helgardera!

6. Häcken – Elfsborg 1

Häcken kliver ut på Bravida Arena som regerande mästare i Svenska Cupen. Getingarna hade inga problem att besegra AFC Eskilstuna i finalen här denna sommarmånad 2019. Tuffare motstånd i denna cupkvart när Elfsborg står för motståndet. Boråsarna har poängmässigt öppnat Allsvenskan starkt, men samtidigt såg de inte alls bra ut i måndags mot Helsingborg. En minst sagt sömnig tillställning slutade 0-0. Häcken kommer från 2-2 mot pigga Sirius efter att kreativa Irandust stått för ett magiskt mål. Hittills har inte göteborgarna visat sin fulla kapacitet men då Alm roterat truppen bättre än vad Thelin gjort med sitt Elfsborg ska det vara fördel Häcken i detta hektiska spelschema. Trolig etta på Hisingen.

7. Mjällby – Falkenberg 1

Dessa lag gjorde upp här på Strandvallen för bara en vecka sedan. Då segrade Falkenberg rättvist efter att Mjällby gjort en väldigt sval figur. Blekinge-laget såg dock betydligt bättre ut i måndagens möte mot IFK Göteborg där de bara var sekunder ifrån tre poäng. Rutinerade David Löfquist var lysande på mittfältet samtidigt som David Batanero gjorde en välkommen comeback. Falkenberg har gjort det över förväntan så här långt men lär lägga sitt krut på Allsvenskan. På måndag väntar derbyt mot Varberg där oerhört viktiga poäng står på spel. Räkna med ett mer roterande FFF vilket öppnar för Mjällby. Spännande etta.

8. Eibar – Valencia X

Eibar har det svettigt i La Ligas bottenskikt. Baskerna är just nu det lag som återfinns precis ovanför nedflyttningsstrecket. När man betänker att “Vapensmedarna” bara har en seger sedan mitten av januari börjar läget bli prekärt. Här ska man ändå ta med sig att de ställs mot ett Valencia som haft enorma problem på resande fot. “Fladdermössen” har inte segrat utanför Valencias gränser (bortsett cupen) sedan början av november och reser till Baskien utan defensiva kuggar som Coquelin och Garay. På gemytliga Estadio Municipal de Ipurua har de dessutom inte segrat de fyra senaste säsongerna. 1X blir första bud men samtliga tecken bör leta sig in snabbt på La Ligas minsta arena.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Watford

Superläge till tre poäng för ett motiverat Watford. Burnley saknar tunga pjäser och såg bleka ut mot City. Tvåan bankas in på Turf Moor.

Kupongens luring! – IFK Göteborg

Hammarby osar klass men såg inte alls bra ut i derbyt mot AIK. Göteborg har inte riktigt fått till det hittills men har hög inneboende kapacitet. Kan definitivt störa här. Spännande rensare!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Chelsea – Man City 2
  2. Southamp. – Arsenal 1x
  3. Burnley – Watford 2
  4. Malmö FF – AIK 1x
  5. Hammarby – Göteborg 12
  6. Häcken – Elfsborg 1x
  7. Mjällby – Falkenberg 1
  8. Eibar – Valencia 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Chelsea – Man City x2
  2. Southamp. – Arsenal 1×2
  3. Burnley – Watford 2
  4. Malmö FF – AIK 1x
  5. Hammarby – Göteborg 1×2
  6. Häcken – Elfsborg 1x
  7. Mjällby – Falkenberg 1
  8. Eibar – Valencia 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 24 juni, 2020