Topptipset 25/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är en klurig rad vi ska sätta tänderna i denna tisdag som tar oss med på en rejäl rundtur. Kval till herrarnas Champions League och semifinalen från damernas version är de två stora höjdpunkterna på kupongen som i övrigt tar oss med till Ryssland, Island och Nordamerika. Åttlingen ska in!

Spelstopp: 19:29

Till Topptipset

1. PAOK – Besiktas 1

Den grekiska ligan avslutades för ungefär en månad sedan och det blev en andraplats för PAOK bakom Olympiakos. Det räcker för att få kvala till Champions League. Det gjorde PAOK även i fjol och då åkte de ur kvalet med totalt 4-5 mot Ajax. Kapacitet finns i laget, inte minst i polacken Karol Swiderski och gamla Arsenal-talangen Chuba Akpom. Besiktas slutade trea i den turkiska ligan och vann då färre än hälften av sina bortamatcher. Nu har Elneny återvänt till Arsenal och det var en viktig kugge under den gångna säsongen. I förra årets Europa League torskade Besiktas gruppspelets alla tre bortafajter mot Slovan Bratislava, Wolverhampton och Braga. Turkarna får slå ur underläge igen. Etta!

2. Arsenal Tula – FK Khimki X

Det var en hemsk match för Khimki mot Akhmat Grozny. Vid ställningen 1-0 missade Polyarus straff och därefter drog både Idowu och Bozhenov på sig röda kort. Den duon är därmed avstängda här. En poäng på fyra omgångar är inte bra nog, men kan Khimki bygga vidare på prestationen senast ska trepoängarna snart komma. Arsenal Tula tog sin första viktoria för säsongen hemma mot Dynamo Moskva efter två mål av Lesovoy, ett resultat som gör att tipparna streckar upp ettan oerhört hårt. Detta är dock en jämn match-up och helst ska alla tecken med.

3. Fylkir – Fjölnir 2

På Island ska det spelas ett derby i huvudstaden Reykjavik och det är två lag som haft stora problem på sistone. Fjölnir ligger sist i tabellen och har efter elva omgångar ännu inte fått segerjubla. Fyra oavgjorda och sju förluster är facit så långt. Närmast kommer de dock från en fin insats där det bara var fem minuter från säsongens första seger mot Vikingur. 1-1 slutade den matchen. Fylkir har tagit tolv pinnar fler men har bara vunnit en av de fem senaste i ligaspelet. Dessutom åkte värdarna ur cupen mot andradivisionsgänget Fram för en knapp månad sedan. Skrällen lockar verkligen i detta derbyt, men visst passar det bäst med en helgardering.

4. Wolfsburg – Barcelona 1

Det är dags för semifinalerna av damernas Champions League och först ut är Wolfsburg mot Barcelona. Spanjorerna tog sig hit via en 1-0-seger mot rivalen Atlético Madrid. Det var en match där Barca hade enormt mycket boll, men hade extremt svårt att skapa klara chanser av sitt innehav. Lieke Marten och Asisat Oshoala var osynliga i den matchen. Istället började det hända saker först när Caldentey byttes in. Hon var mycket bra och ska aspirera på en startplats här. Det ska ändå mycket till för att räcka, Wolfsburg ser ut som en maskin. 15-0 mot MItrovica och 7-0 mot Twente följdes upp av 9-1 mot Glasgow, i ett singelmöte! Harder stod för fyra av målen och är tillsammans med Major och Rolfö ostoppbar. Det blir tysk seger i San Sebastián. Ettan spikas.

5. DC United – New England 1

Det har nyligen spelats en turnering som kallades för MLS is back tournament. Den tävlingen spelades på samma ort med ett gruppspel och sedan ett slutspel. Gruppspelsmatcherna räknades in i den vanliga serien som har satt igång igen. DC United och New England Revolution var i samma grupp sommarens turnering och spelade oavgjort mot varandra i en match som New England dominerade ganska kraftigt. I Washington lär det bli tuffare, Revolution har inte vunnit här sedan 2013. Värdarna, med norrmannen Ola Kamara och Helsingborgs-bekantingen Emmanuel Boateng i laget, ska ses som knappa favoriter. Strecka från vänster.

6. Chicago – Cincinnati 1

I fjol tog Cincinnati överlägset minst antal poäng av samtliga lag i MLS, därför var det något av en skräll att de tog sig till slutspel i MLS is back tournament. Där blev det uttåg efter förlust på straffar mot blivande vinnarna Portland. Tom Pettersson har styrt upp försvaret och i Siem de Jong, Yuya Kubo och Jürgen Locadia finns en meriterad trio längst fram. Gästerna ska dock slå i underläge i “The Windy City”. Chicago, med fina slovenen Robert Beric på topp, ska hållas högre här. Ettan är av högsta prioritet.

7. Philadelphia – NY Red Bulls 1

Philadelphia Union och New York Red Bulls ställdes mot varandra i slutspelet av MLS förra året. Då var det Union som drog det längsta strået och tog sig vidare. Philadelphia tog sig till semifinal i sommarens turnering och är svårslagna. Alejandro Bedoya är fortfarande med i laget och har en given plats på mittfältet. Red Bulls kommer närmast från en seger i derbyt mot New York City och Tjurarna har en hög högstanivå. Dock känns gästerna betydligt ojämnare än Philadelphia. Hemma på Subaru Park torskar inte Union detta. Trolig etta.

8. Kansas City – Houston 2

Vi avslutar i Kansas där hemmahjältarna ska försöka ta sin sjätte seger på de inledande sju omgångarna. Båda lagen missade slutspelet i fjol och för att undvika det ödet har Kansas värvat in Winston Reid från West Ham. Han gjorde sin första match i 2-1-segern mot Minnesota och kommer göra mycket nytta. Houston ligger sist i den västra konferensen inför matchen, men har inte startat så pjåkigt. Fyra oavgjorda på sex omgångar vittnar om att Dynamo är svårslagna. Senast blev det 0-0 i derbyt mot Dallas, en match som Adam Lundqvist och hans lagkompisar dominerade med eftertryck. Houston ska ha betydligt större chanser att få med sig något än vad streckningen visar och tvåan är ett måstetecken, även om alla tecken smakar bäst.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Wolfsburg

Barcelona hade svårt att skapa målchanser mot Atlético Madrid och möter nu ett lag som slog ut Atlético ur förra årets turnering med totalt 10-0. Klar fördel tyskarna.

Kupongens luring! – Fjölnir

Ett derby är alltid ett derby (även om det är derbyn mest hela tiden i den isländska ligan) och Fylkir är inne i en formsvacka. Läge för skräll i Reykjavik!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. PAOK – Besiktas 1
  2. Arsenal Tula – Khimki x2
  3. Fylkir – Fjölnir x2
  4. Wolfsburg – Barcelona 1
  5. DC United – New England 1x
  6. Chicago – Cincinnati 1x
  7. Philadelphia – NY Red Bulls 1
  8. Kansas City – Houston 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. PAOK – Besiktas 1
  2. Arsenal Tula – Khimki 1×2
  3. Fylkir – Fjölnir 1×2
  4. Wolfsburg – Barcelona 1
  5. DC United – New England 1x
  6. Chicago – Cincinnati 1x
  7. Philadelphia – NY Red Bulls 1x
  8. Kansas City – Houston 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 24 augusti, 2020