Topptipset 28/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

MLS-slutspelet som går av stapeln i Florida tittar in på tisdagens Topptips. Två matcher hämtas därifrån. Dessutom är det norskt, schweiziskt och lite svenskt på kupongen. Först ut är dock två kanonmatcher från Serie A där vi bland annat ska få se svenska stjärnskottet Dejan Kulusevski. Notera att kupongen sträcker sig över två dagar och avslutas under onsdagen. Nu kör vi!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Inter – Napoli 1

Först ut är ett toppmöte från modehuvudstaden Milano där Inter tar emot Napoli på mäktiga San Siro. Napoli har ingenting att spela för längre då de redan är klara för spel i Europa League via vinst i Coppa Italia. Nu är dessutom Dries Mertens avstängd efter att ha dragit på sig säsongens femte gula kort i 2-0-segern mot Sassuolo. Inter får klara sig utan Gagliardini av samma anledning men har en fantastisk offensiv. Conte kan ställa upp med Lukaku, Martínez, Sánchez och Eriksen i offensiv väg. Då får Napoli svårt att freda sig. Ett mer motiverat Inter vinner detta.

2. Parma – Atalanta 1

När såg vi senast ett svenskt genombrott av den magnitud som Dejan Kulusevski stått för? Den svenska yttern satte dit avgörande 2-1 mot Brescia via ett kanonskott med högern. Nu har han två matcher kvar med grabbarna innan karriären går vidare i storklubben Juventus. Den sista hemmamatchen för säsongen blir inte helt enkel då Atalanta, som Kulusevski är utlånad från, står på andra sidan. Det blåsvarta Bergamo-laget har stått för en strålande säsong men med tre kryss på de fem senaste omgångarna har Gasperinis mannar visat att de kan rubbas. Nu är dessutom Toloi avstängd medan Ilicic är skadad. Gästerna är vassare i grunden, men streckas högt. Plocka med alla tecken och jobba in skrällen till vänster.

3. Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 1

Jönköpings Södra har haft en småjobbig start på säsongen men den senaste veckan har smålänningarna börjat växla upp. 2-0 mot förmodade toppkonkurrenten Brage var andra raka segern. Omondi hittade målet då och tillsammans med Hamidovic bildar han en sylvass anfallsduo. Vagic fick dock syna det röda kortet och är därmed avstängd här. GIF Sundsvall är fortfarande obesegrade efter åtta omgångar och blir en tuff nöt att knäcka för samtliga lag i serien. Pontus Engblom har nätat åtta gånger redan och är en spelare J-Södra måste stoppa. Kan de grönklädda lyckas med det ska det finnas bra chans till att de grönklädda åsamkar Giffarna säsongens första förlust. Etta!

4. Västerås – Halmstad 2

Halmstad föll mycket oväntat hemma mot Akropolis med 2-3, trots kraftig dominans rent spelmässigt. Hallänningarnas målman Nilsson stod för en sämre prestation och det håller inte på den här nivån. I övrigt osar dock truppen klass och med lirare som Wiedesheim-Paul, Boman och Djuric ska HBK vara favoriter mot allt motstånd i den här serien. Västerås har ett ganska intressant lag men har förlorat tre av sina fyra senaste och sjunker i tabellen. Här får de grönvita slå ur underläge. Strecka från höger.

5. Zurich – Sion 2

Sion har hittat formen mot slutet av säsongen och står inför tisdagens viktiga drabbning mot Zürich på fem raka utan förlust. Bland de kamperna gömmer sig bland annat en 1-0-seger mot Basel. Vid seger här skulle gästerna klättra upp på säker mark i tabellen, knappt före Thun på bättre målskillnad. Zürich har haft tufft spelschema mot slutet men fyra raka förluster till en sammanlagd målskillnad på 1-13 är sämre än vad de hade hoppats på. Nu ska det väldigt mycket till för att värdarna ska kunna nå upp till Europaplatserna. Sion har mer att spela för och när värdet ser ut att hamna till höger är det där streckningen ska börja.

6. Ham-Kam – Ranheim 2

Ranheims perfekta start på säsongen sprack när Trondheim-gänget fick stryk hemma mot Tromsö i den senaste omgången. Med Rönning och Tönne i offensiven skapas det alltid chanser men sju insläppta mål på fyra omgångar är lite väl mycket för ett topplag. Ham-Kam står på fyra raka förluster och släpper in väldigt mycket mål. Tre i baken per match är såklart inte hållbart i längden. Samtidigt är värdarna fyndiga framåt och har laget från Hamar en bra dag kan de absolut störa. Måla på med breda penseln fortast möjligt.

7. Columbus – Minnesota 1

MLS fick denna säsong avgöras på ett speciellt sätt. Ett gruppspel har spelats och nu har vi nått fram till slutspelet. Hela turneringen avgörs i Florida på Disney World av alla ställen. I åttondelsfinalen ska Columbus och Minnesota mötas och det är Columbus som imponerade mest i gruppspelet. Tre raka segrar och inget insläppt mål är ett mäktigt facit för Crew som har svenska Axel Sjöberg i truppen. Minnesota plockade fem poäng på sina tre gruppspelsmatcher och ser inte lika harmoniska ut. Ettan är troligast, men räcker plånboken tar även tvåan plats.

8. Portland – Cincinnati X

Portland och Cincinnati slåss om att få möta New York City i kvartsfinalen och det är ett Portland som kommer till spel med hög svansföring. Sju poäng i gruppen med ett oavgjort resultat mot Los Angeles FC är inte mycket att snacka om. Här blir de dock lite väl stora favoriter, speciellt med tanke på att matchen spelas på neutral mark. Cincinnati torskade sin första gruppspelsmatch mot Columbus Crew med hela 0-4 men tog efter det två meriterande segrar mot NY Red Bulls och Atlanta United. Med Tom Pettersson i försvaret ska inte Cincinnati räknas bort. Ettan blir för högt streckad och ska garderas omgående, helst med samtliga tecken.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Inter

Inter siktar på andraplatsen i tabellen och mot ett Napoli som mest längtar efter golfbanorna ska de blåsvarta ses med bra chans hemma på San Siro.

Kupongens luring! – Parma

Dejan Kulusevski har varit en av seriens bästa spelare denna säsong och mot ett Atalanta som har tappat farten lite kan svensken mycket väl leverera igen. Den lågt streckade ettan måste beredas plats.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Inter – Napoli 1
  2. Parma – Atalanta 1x
  3. Jönköping – Sundsvall 1
  4. Västerås – Halmstad x2
  5. Zurich – Sion x2
  6. Ham-Kam – Ranheim 12
  7. Columbus – Minnesota 1
  8. Portland – Cincinnati 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Inter – Napoli 1
  2. Parma – Atalanta 1×2
  3. Jönköping – Sundsvall 1
  4. Västerås – Halmstad x2
  5. Zurich – Sion x2
  6. Ham-Kam – Ranheim 1×2
  7. Columbus – Minnesota 12
  8. Portland – Cincinnati 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 27 juli, 2020