Topptipset 28/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vilket finfint Topptips vi har som väntar denna måndag. Två matcher vardera från Premier League och Allsvenskan förgyller det hela där Liverpool – Arsenal givetvis sticker ut som kupongens riktiga godbit. Här finns en del värde att plocka och åtta rätt ska inte vara någon omöjlighet alls. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:44

Till Topptipset

1. Liverpool – Arsenal 1

Vi börjar med en riktig höjdare på Anfield Road där de regerande mästarna Liverpool tar emot Arsenal. Det har inneburit slakt i ligaspelet på senare år, men Arsenal känns stabilare än på väldigt länge. Bland annat besegrade The Gunners Klopps maskin i Community Shield i en match som var helt jämn. Liverpool ska dock gälla som solklara favoriter. Henderson är skadad men där verkar det som att Thiago kan kliva in istället och det är ett ruggigt bra nyförvärv Liverpool har gjort. Ettan ska hållas som troligast, men när den ser ut att krypa över 65 procent är det inte fel att gardera.

2. Fulham – Aston Villa X

Det är skyttekungarnas kamp på Craven Cottage denna måndag. I fjol vann Mitrovic skytteligan i The Championship, en balja före Ollie Watkins. Den sistnämnda tillhör nuförtiden Aston Villa. Gästerna fick spela med en man mer i större delen av matchen mot Sheffield United men hade ändå stora problem då. Det krävs bättring för att få med sig något från västra London. Fulham står på två förluster men kunde lika gärna fått med sig något från bortamatchen mot Leeds som slutade med 3-4 i baken. Mitrovic visade dock fina takter då med två mål och kan mycket väl bli tunga på vågen nu. Börja med 1X, men fyll på med alla tecken om plånboken tillåter.

3. Bologna – Parma 1

Parma var mycket framgångsrika förra säsongen med sitt snabba omställningsspel. Nu har de bytt tränare och ska satsa på possession-fotboll. Frågan är om truppen verkligen är byggd för det. Kulusevski är som bekant i Turin och här verkar det som att Inglese saknas på grund av en skada. Bologna såg inget vidare ut i sin premiär mot Milan men skapade ändå tillräckligt med chanser för att åtminstone kunna göra ett mål. Här blir det enklare för Bologna. Håller sig ettan runt 50 procent är det en utmärkt spik att bygga systemet kring.

4. AIK – Mjällby 2

AIK har sett betydligt bättre ut mot slutet och kommer närmast från en moralhöjande 3-0-seger i derbyt mot Hammarby. Lustig har kommit in med sin rutin och lyft laget. Dessutom ser Bahoui bättre och bättre ut hela tiden. Det har gjort att svenska folket tror att ettan är helt gjuten i sten. Det är dock inga duvungar som står på andra sidan. Mjällby har trots allt plockat sju poäng fler än Gnaget under säsongen och har bara en förlust på sina sex senaste. Dessutom vann Lantz mannar vårmötet. Plocka med alla tecken på Friends Arena där högersidan ser ut att rensa fint.

5. Kalmar FF – Varberg 2

Kalmar FF står på 18 poäng inför måndagens match och ligger med det under nedflyttningsstrecket. Precis ovanför hittas Helsingborg och IFK Göteborg med 21 pinnar vardera. Det kommer bli en riktig rysare under hösten vilka lag som får lämna det svenska finrummet. Kalmar får tillbaka Viktor Elm från avstängning men måste tyvärr spela denna match hemma i Småland. På Guldfågeln har KFF nämligen inte vunnit någon match på hela säsongen, enda hemmasegern togs på Fredriksskans. Varberg är ett lurigt gäng som kan stå upp bra mot vilket motstånd som helst. Med Selmani och Barny i offensiven kommer de grönsvarta skapa chanser här också och tvåan blir undervärderad. Strecka från höger.

6. Örgryte – GAIS X

Örgryte har gjort klart med ett minst sagt meriterat nyförvärv då El Kabir kommit till klubben. Han är dock inte med i truppen redan till derbyt men det är en spelare som kan göra mycket nytta på den här nivån. Med eller utan Kabir i laget lär det bli en mittenplacering för ÖIS som har ganska långt till båda strecken. GAIS har vunnit tre av sina fyra senaste men har ändå bara tre pinnar ner till negativt kval. Yarsuvat har visat framfötterna på slutet och det är viktigt att han fortsätter leverera om Makrillarna ska lösa nytt kontrakt. Jämnt och målsnålt att vänta nu, de två senaste mötena mellan lagen har slutat 0-0. Plocka med alla tecken och gå vidare.

7. Eskilstuna United – KIF Örebro 1

Eskilstuna United har ett otroligt intressant anfallspar i blixtsnabba Felicia Rogic och landslagsspelaren Loreta Kullashi. Trots det ligger United näst sist i tabellen med fyra raka förluster. Poängbehovet är enormt således och vi bör få se ett desperat hemmalag. Det ska sägas att på hemmaplan trivs United ganska bra och har plockat tio av sina 14 poäng. KIF Örebro har plockat fler poäng men trivs extremt illa mot Eskilstuna. De elva senaste inbördes mötena ger 8-3-0 till hemmalagets favör. Med den sviten i åtanke är det favoritettan som ska ritas ned i första hand.

8. Nordsjälland – Lyngby 1

Nordsjälland har fått en tung start på säsongen med en pinne på de två inledande omgångarna. Det ska dock sägas att det har varit två tuffa bortamatcher och hemma i Farum brukar Nordsjälland trivas bättre. Truppen ser småtrevlig ut med Isaac Atanga från Ghana som nästa stjärna. Lyngby ligger bara någon mil från Farum och detta är ett ganska prestigefyllt derby. Gästerna lär således vara motiverade men kunnandet finns inte riktigt där. I fjol fick besökarna kvala för att hålla sig kvar i högstadivisionen. Håller sig ettan kring 60 procent är det en vettig spik.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Nordsjälland

Nordsjälland slutade långt före Lyngby i fjol och har ett betydligt bättre lag på pappret även denna säsong. Hemma i Farum ska de gälla som solklara favoriter.

Kupongens luring! – Mjällby

Mjällby besegrade AIK när de möttes senast och har ett spännande lag där lirare som Ogbu, Bergström och Nilsson tar plats. Får gästerna till en fullträff är de inte chanslösa här. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Liverpool – Arsenal 1x
  2. Fulham – Aston Villa 1x
  3. Bologna – Parma 1
  4. AIK – Mjällby x2
  5. Kalmar – Varberg x2
  6. Örgryte – GAIS 1x
  7. Eskilstuna U – KIF Örebro 1
  8. Nordsjälland – Lyngby 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Liverpool – Arsenal 1x
  2. Fulham – Aston Villa 1×2
  3. Bologna – Parma 1
  4. AIK – Mjällby 1×2
  5. Kalmar – Varberg x2
  6. Örgryte – GAIS 1×2
  7. Eskilstuna U – KIF Örebro 1x
  8. Nordsjälland – Lyngby 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 28 september, 2020