Topptipset 29/6 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Ett Hallandsderby och ett möte mellan två lag som ännu inte plockat något seger i Allsvenskan står på programmet på måndagen Topptips. Där ska hemmafavoriterna ses med bra chans att lösa varsin viktoria. I övrigt tittar vi till fotboll från England, Spanien och Portugal. Notera att matchen mellan Northampton och Exeter är final i playoff-spelet för League Two och spelas på Wembley. Nu kör vi!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Crystal Palace – Burnley

Crystal Palace har gått riktigt bra en längre tid i Premier League och har klättrat upp på den övre halvan av tabellen. Borta mot Liverpool var dock The Eagles chanslösa. 0-4 i baken var inte mycket att säga om. Dessutom skadade sig tokviktiga Wilfried Zaha och ivorianen är ett tveksamt kort här. Det är även Benteke och därmed lär det bli svårt för Ayew längst fram att få speciellt mycket hjälp i det offensiva spelet. Burnley har samma problem då The Clarets sätter frågetecken kring Gudmundsson, Barnes, Wood och Rodriguez. Gästerna är dock tunga att möta och här streckas de för lågt sett till sin kapacitet. Det bör bli en målfattig tillställning med mycket fokus på kamp. Med värdet till höger blir valet att spela X2.

2. Getafe – Real Sociedad

I den spanska huvudstaden väntar ett otroligt spännande möte mellan två lag som jagar en plats i Europa kommande säsong. Real Sociedad startade om som ett Champions League-lag men har sjunkit ner till sjundeplatsen i tabellen efter att endast ha plockat en poäng på sina fyra fajter efter pausen. Nu är Llorente avstängd för gästerna som trots allt har en fantastisk spelargrupp. Det bör lossna snart för baskerna och varför inte redan nu? Getafe får klara sig utan sin viktiga försvarare Dakonam som är avstängd och värdarna har en förlust och tre oavgjorda i juni, detta trots ett på pappret väldigt enkelt spelschema. Getafe har två poäng tillgodo på Real inför matchen men känslan är att det knappast skiljer mer efter 90 spelade minuter. Strecka från höger.

3. Häcken – Helsingborg

Två lag som ännu inte vunnit i Allsvenskan drabbar samman på Bravida Arena. Helsingborg är den stora besvikelsen så långt och skåningarna är sist i tabellen med en poäng och 0-7 i målskillnad. Skadeläget har varit fruktansvärt för Olof Mellberg och även om det börjat lätta något får de rödblå klara sig utan Landgren, Figueroa och förmodligen även Granqvist. Defensiva avbräck som heter duga. Något Häcken bör kunna utnyttja. Göteborgarna åkte ur cupen efter en hemmaförlust mot Elfsborg i onsdags och står på tre raka kryss i Allsvenskan. Med Söderlund, Tuominen och Irandust i truppen bör dock de gulsvarta kunna luckra upp Helsingborgs porösa försvar. Häcken har vunnit fem av de sex senaste inbördes och triumferar igen. Ettan spikas.

4. Varberg – Falkenberg

Ett Hallandsderby ska spelas på Påskbergsvallen denna måndag när Varberg tar emot Falkenberg. Nykomlingarna Varberg har av de flesta experter tippats som bottenlag, men hittills har de grönsvarta sett frejdiga ut. Poäng borta mot Malmö FF imponerar verkligen. Selmani, den stora stjärnan, sägs fortfarande vara skadedrabbad, men Alexander Johansson och Gustaf Norlin är två fynd som sett riktigt bra ut. Falkenberg kommer från förluster i serien (mot Kalmar) och i cupen (mot Mjällby) och det känns som att Hasse Eklunds mannar kommer få svårt att lyfta under säsongen, speciellt efter att Kizito gick sönder. Här ska Varberg ses som favoriter. Trolig etta.

5. Marítimo – Benfica

Det har inte verkat som om något lag vill vinna den portugisiska ligan. Benfica har gått ursvagt sedan omstarten med bara en vinst på fyra omgångar och förlust senast hemma mot Santa Clara. 3-4 slutade det då och nu har Örnarna de defensiva pjäserna Gabriel och Rúben Dias på botbänken. Då ska inte de rödklädda känna sig helt säkra när de reser till Madeira. Där hör Marítimo hemma och det är ett lag som spelar sin bästa fotboll i Funchal. 18 av 28 poäng har plockats på hemmagräset och bland annat har värdarna snott pinnar här av Sporting, Porto och Guimaraes under säsongen. Ett skakigt Benfica ska inte vara någon omöjlighet. Utgå från skrällen till vänster.

6. Pacos de Ferreira – Porto

Porto har inte övertygat nämnvärt efter pausen och speciellt inte på bortaplan där det blivit en förlust och en oavgjord tillställning under juni månad. I derbyt mot Boavista släppte dock en del knutar när de blåvita kunde vinna med 4-0. Sérgio Oliveira drog på sig ett gult kort då och är avstängd nu. Pacos de Ferreira har varit ett av seriens allra formstarkaste lag sedan omstarten med tre segrar på fyra omgångar. Bäst har Douglas Tanque varit med sina fyra fullträffar på dessa omgångar. I fjol vann faktiskt Pacos motsvarande möte med 1-0 och det är ett lag som förtjänar respekt även nu. Ettan ser ut att streckas under 10-strecket och då är det ett tecken som måste med.

7. Northampton – Exeter

Det är tredje gången gillt för Exeter när de tar sig an Northampton på ett öde Wembley, faktiskt den första matchen som spelas på nationalarenan sedan pandemin startade. Exeter har nämligen förlorat i playoff-final två av de tre senaste åren. Nu ska de göra allt för att ta sig till League One och i semifinalen slogs Colchester ut efter förlängning. Stor hjälte då var Ryan Bowman som avgjorde det hela med sitt 15:e mål för säsongen. Northampton plockade sju poäng färre än Exeter under ligasäsongen och tog sig hit genom att vända 0-2 från första mötet mot Cheltenham till totalt 3-2. Stark moral, men här går de in som knappa underdogs. Strecka från höger och bygg på med så många garderingar som plånboken tillåter.

8. Zaragoza – Huesca

I nordöstra Spanien ligger regionen Aragonien och där återfinns båda dessa lag. Colombianen Luis Suárez Charris har haft en osedvanligt fin säsong med sitt Zaragoza och ligger tvåa i skytteligan med 18 fullträffar. Strikern stod också för ett av målen i 2-1-segern mot Extremadura och har varit en starkt bidragande orsak till att värdarna ligger tvåa i tabellen som innebär direktuppflyttning. Zaragoza har också japanen Kagawa i truppen med förflutet i Manchester United och Borussia Dortmund. Huesca befinner sig bara sex poäng bakom och skulle verkligen tajta till toppstriden vid en seger. Tyvärr för gästerna har de bara vunnit fyra av 17 bortamatcher på hela säsongen. Utgå från vänster.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Häcken

Helsingborg har bara Widell som renodlad mittback och br få svårt mot Häckens erkänt fina offensiv. När det dessutom ska spelas på konstgräs ska värdarna från Hisingen hållas högst.

Kupongens luring! – Marítimo

Benfica har inte alls sett bra ut sedan omstarten och föll senast med 3-4 hemma mot Santa Clara. Nu får Örnarna från huvudstaden klara sig utan Gabriel och Rúben Dias och då blir Marítimo en tuff nöt att knäcka.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Crystal P – Burnley x2
  2. Getafe – Sociedad 2
  3. Häcken – Helsingborg 1
  4. Varberg – Falkenberg 1
  5. Marítimo – Benfica 1x
  6. P.Ferreira – Porto 12
  7. Northampton – Exeter x2
  8. Zaragoza – Huesca 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Crystal P – Burnley x2
  2. Getafe – Sociedad x2
  3. Häcken – Helsingborg 1
  4. Varberg – Falkenberg 1
  5. Marítimo – Benfica 1×2
  6. P.Ferreira – Porto 1×2
  7. Northampton – Exeter 1×2
  8. Zaragoza – Huesca 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 29 juni, 2020