Topptipset 3/7 – analyser, tips, & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Mäktiga Wanda Metropolitano inleder och lilla Highbury Stadium avslutar på fredagens kupong som innehåller både högt och lågt. Den Iberiska halvön bjuder på de bästa spikarna medan en tänkbar skräll synas i Smålands Jerusalem. Nu börjar vi helgen på bästa sätt – med åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Atlético Madrid – Mallorca 1

Som en blixt från klar himmel gick Mallorca och vann med hela 5-1 mot Celta Vigo. Därmed lever hoppet om nytt kontrakt för öborna, även om fem poäng blir tufft att äta in de avslutande fem omgångarna. Framförallt kommer det bli svårt att få med sig något från Wanda Metropolitano. Atlético Madrid har hittat formen efter en i det stora delar tung säsong. 13 poäng av 15 möjliga är facit för “Madrassmakarna” de fem senaste där enda tappet kom i tisdagens 2-2-match mot Barcelona på Camp Nou. Mallorca är La Ligas sämsta bortalag och kommer naturligtvis få det tufft i den spanska huvudstaden. Med tanke på den vänstervridna streckningen går det ändå att blicka mot rensarkrysset.

2. Jönköpings Södra – Akropolis 2

Topptippade Jönköping har inte rosat marknaden så här långt, endast en seger finns på smålänningarnas konto efter tre omgångar och det var en knapp sådan mot nykomlingen Ljungskile. Den gångna helgen blev de blåsta av stolen mot Halmstad när det slutade med 0-3 i baken efter att Wiedesheim-Paul haft stor show för hallänningarna. Blott två mål framåt oroar, särskilt när ett Akropolis som imponerat defensivt gästar Stadsparksvallen. Stockholmarna tog en historisk första seger i Superettan senast när Örgryte lades på rygg. Föga förvånande spelade fjolårets skyttekung Adhavan Rajamohan huvudrollen med ett mål och en assist i 2-0-segern. De gästande “Grekerna” ska inte räknas bort här, särskilt inte som J-Södra har kapten Fendrich avstängd. Utgå från skrällen till höger.

3. Trelleborg – GIF Sundsvall 2

Två lag som vet hur det är att åka hiss mellan Allsvenskan och Superettan ställs mot varandra på Vångavallen. GIF Sundsvall trillade ur det svenska finrummet i fjol och har nu som ambition att ta klivet tillbaka. Starten har varit lovande med sju poäng på tre omgångar där hemvändaren Pontus Engblom onekligen visat vägen. 28-åringen har krutat in fem baljor så här långt. Det är fyra fler än Trelleborg tillsammans. Skåningarna tog en sensationell seger i premiären mot Halmstad men har därefter haft det motigt. Med spelare som Camara-Jönsson, Söderqvist och Hallberg finns det ändå kapacitet och på den svårspelade gräsmattan i södra Sverige ska de kunna stå upp bra. Öppet där samtliga tecken rekommenderas.

4. Charlton – Millwall 2

Londonderby från The Valley där Charlton äntrar sin hemmaborg med gott mod. Den värsta nedflyttningsångesten har lämnats bakom efter att två mål framåt på tre matcher gett maximala sju poäng. För Millwalls del har det gått tyngre, tre fighter utan seger gör att det blir tufft att nå playoff för “Lejonen”. Med det sagt ser det återstående schemat högst gynnsamt ut och kan de blåvita påbörja en vinstsvit här ska en topp 6-placering ligga inom räckhåll. Rent truppmässigt håller Millwall en högre kvalitet och X2 torde räcka i de östra delarna av huvudstaden.

5. Esbjerg – Horsens 2

Två omgångar återstår i den danska nedflyttningsgruppen. För dessa klubbar står det redan klart vad som väntar. Esbjerg slutar sist i sin fyrlagsgrupp och får därmed lämna Superligan, som går från 14 lag till 12 nästa säsong, för den här gången. Horsens kommer däremot spela i det danska finrummet även till hösten efter att ha gått obesegrade de sex ligamatcher sedan fotbollen kom tillbaka. På Blue Water Arena, där cupfinalen mellan Aalborg och Sönderjyske spelades i onsdags, är ett förmodligen mer motiverat Horsens befogade favoriter. Utgå från höger.

6. Santa Clara – Marítimo 1

Ö-möte skulle man kunna kalla detta då Santa Clara normalt håller till på Azorerna och Marítimo på Madeira. Med hänsyn till Corona har dock Santa Clara tvingats flytta ut från semesterparadiset och avsluta inne på fastlandet. Det tycks inte ha varit något som påverkat negativt. De rödvita har slagit tillbaka storklubbar som Braga och Benfica sedan omstarten där fyra mål på de sistnämnda imponerar oerhört. Marítimo har gjort det bra efter uppehållet och ser ut att greja nytt kontrakt. Faktum kvarstår dock – poängen tas nästan uteslutande hemma i Funchal som ståtar med nio (!) restauranger i Guide Michelin. Här blir det betydligt tuffare för gästerna. Ettan står stadig.

7. Girona – Zaragoza 1

Estadio Municipal de Montilivi bjuder in till ett toppmöte i Segunda División under fredagskvällen. Girona spelar för playoff medan Zaragoza krigar för att plocka en av de två direktplatserna till La Liga. Formen har dock varit något illavarslande hos de båda kombattanterna, gästerna föll tungt i det aragonska derbyt mot Huesca senast. Där var dessutom de blåvita inte alls bra. Girona har blandat och gett men är normalt riktigt starka hemma i Katalonien. Här snittas över två poäng per match. Spännande match i matchen här mellan de sydamerikanska skyttekungarna Stuani och Suárez Charris. Troligen vinner den förstnämnda. Ettan bjuder in till fint värde och spikas.

8. Fleetwood – Wycombe 2

Det har varit mycket snack kring ligorna under de två toppdivisionerna i England, detta då dessa inte kom igång efter uppehållet och att man istället gick på dåvarande tabell. Därmed missade exempelvis Sunderland chansen att gå upp. Dessa klubbar har däremot möjligheten att ta sig upp till The Championship – vinnaren i detta dubbelmöte spelar en avgörande playoff-final på Wembley mot antingen Portsmouth eller Oxford. Fleetwood, med Patrick Madden i spetsen, var det bättre laget innan uppehållet men med tanke på att dessa klubbar inte spelat någon tävlingsmatch på cirka fyra månader känns detta vidöppet. Tvåan lockar mest till befintlig streckning men samtliga tecken rekommenderas illa kvickt på Highbury Stadium.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Santa Clara

Att matchen spelas på det portugisiska fastlandet känns avgörande i detta ö-möte. Santa Clara har sett fina ut sedan uppehållet medan Marítimo nollat i sina bortamatcher. Trevlig etta i utkanterna av Lissabon.

Kupongens luring! – Akropolis

“Grekerna” har bara släppt in ett mål på tre matcher och ställs mot ett J-Södra som haft problem i offensiv riktning. Då ligger naturligtvis skrällen nära till hands på Stadsparksvallen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. .Madrid – Mallorca 1
 2. Jönköping – Akropolis x2
 3. Trelleborg – Sundsvall 12
 4. Charlton – Millwall x2
 5. Esbjerg – Horsens x2
 6. Santa Clara – Marítimo 1
 7. Girona – Zaragoza 1
 8. Fleetwood – Wycombe 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. A.Madrid – Mallorca 1x
 2. Jönköping – Akropolis 1×2
 3. Trelleborg – Sundsvall 1×2
 4. Charlton – Millwall x2
 5. Esbjerg – Horsens x2
 6. Santa Clara – Marítimo 1
 7. Girona – Zaragoza 1
 8. Fleetwood – Wycombe 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100