Topptipset 3/8 – speltips, spelförslag & analyser

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är fullt fokus på vårt kära hemland denna måndag då sex av åtta matcher på Topptipset hämtas från Sverige. Allsvenskan, både herr och dam, ståtar med två matcher vardera och det gör även Superettan. Irländskt och schweiziskt avslutar anrättningen. Här är vägen mot åttan!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. IFK Norrköping – Mjällby 2

Efter Malmös klara seger borta mot IFK Göteborg leder faktiskt de himmelsblå tabellen inför måndagens matcher. Här kan IFK Norrköping, som har en match mindre spelad, dock klättra förbi. Pekings offensiv har sett fantastisk ut med Totte Nyman, som leder skytteligan, på topp. Nu blir den ännu vassare då Linus Hallenius är spelklar. Försvarsspelet är däremot inte helt solitt vilket sju insläppta på de tre senaste vittnar om. Något som Mjällby kanske kan utnyttja? Sölvesborgarna har bara en poäng på de fyra senaste och får klara sig utan avstängda Jesper Gustavsson, men Marcus Lantz mannar har ett lurigt lag som inte ska räknas bort på Östgötaporten. Måla på med breda penseldrag där tvåan rensar rejält.

2. Elfsborg – Sirius 1

Elfsborg hänger på i toppen av tabellen även om poängtappet hemma mot Varberg var blytungt. Den fajten slutade 3-3 efter att Varbergs målvakt nickat in matchens sista mål efter ett taffligt ingripande av Tim Rönning i målet. Offensivt ser det däremot fantastiskt ut för boråsarna då Jesper Karlsson och Rasmus Alm visar superform. Sirius föll med hela 2-5 mot Malmö FF i sin senaste match och möjligen är Uppsala-gänget på väg ner i tabellen. Sugita, Saeid och Vecchia är en trio som förtjänar respekt men på det stora hela ska de blåsvarta vara numret för litet på Borås Arena. Trolig etta.

3. Örgryte – Västerås 2

Inför måndagens match på Gamla Ullevi är klassiska Örgryte under nedflyttningsstrecket i Superettan. Aílton saknades i 0-0-kampen mot Dalkurd och utan sin brasse på topp saknar de rödblå spets. Nu är frågan om hans krånglande vad håller för spel i 90 minuter. Västerås får klara sig utan Filip Tronét som är avstängd, men kan i övrigt mönstra ett starkt lag. Karwan Safari (både mål och assist mot Halmstad) ser sylvass ut och blir svår att hantera för värdarna. Tvåan ska hållas som troligast, men måla på med så många tecken som plånboken tillåter.

4. Brage – Trelleborg 1

Brage har svårt att lyfta ordentligt. När det såg ut som att gänget från Dalarna hade hittat storformen med tre raka segrar kom två sämre prestationer mot Jönköpings Södra och Akropolis som bara räckte till en poäng. Nu är Seth Hellberg avstängd, men laget från Borlänge ser ändå vasst ut på pappret. Trelleborg har en intressant duo på topp i Fatawu och Håkansson med Camara-Jönsson som första avbytare. Poäng i fem av de sex senaste omgångarna imponerar, men på resande fot har skåningarna det svårare. Strecka från vänster.

5. Kopparbergs/Göteborg – Linköping 1

Damallsvenskan kommer vara ett trekejsarslag denna säsong. Det är oerhört svårt att se något annat lag än Rosengård, Kopparbergs/Göteborg och Linköping blanda sig i tätstriden. Nu möts de två sistnämnda på Valhalla. Göteborgarna kommer närmast från en oavgjord stormatch mot Rosengård där Julia Roddar såg vass ut på sin kant och även spelade fram till målet av Emma Koivisto. Linköping åkte i sin senaste bortamatch på en chockförlust mot jumbon Umeå IK. Östgötarna ställdes faktiskt mot Göteborg i cupen i vintras och då slutade det 3-1 till Kopparberg där Stina Blackstenius gjorde Linköpings mål. En Blackstenius som numer tillhör värdarna. Fördel hemmalaget!

6. Eskilstuna United – Uppsala 1

Uppsala kommer närmast från tre raka förluster och är ett lag som kommer slåss i botten av tabellen hela säsongen lång. Inte så överraskande kanske då Uppsala är nykomlingar i serien. Nu väntar en svår uppgift när Eskilstuna står för motståndet. Det skiljer bara en poäng mellan lagen inför matchen men i kvalité skiljer det mer. Värdarna kan ståta med stjärnor som Felicia Rogic och den nigerianska VM-spelaren Halimatu Ayinde och har under säsongsupptakten tagit poäng hemma mot Kopparbergs/Göteborg. Ettan är trolig och streckas den runt 70 procent är det bara att spika på.

7. Young Boys – St. Gallen 1

Detta kunde ha varit ett riktigt stekhett möte, men efter att Young Boys vunnit fem raka matcher i ligaspelet har de redan säkrat titeln när tabelltvåan St. Gallen kommer på besök i den sista omgången av den schweiziska ligan. Gallen har dessutom redan säkrat andraplaceringen så risken är att vi får bevittna en avslagen historia i huvudstaden Bern. Värdarna har lite mer klass i spelare som Fassnacht och Nsame, men det har under säsongen varit väldigt jämna inbördes möten. Värdet ser ut att hamna på ettan, men i en så betydelselös match bör det garderas.

8. St. Patrick’s – Derry City X

Det är den tiden på året när den irländska ligan kommer synas mer och mer på kupongerna. Här dyker vi in i den sjätte omgången. Derry utmanade om topp 3 i fjol, som innebär Europaspel, men slutade till sist fyra då. Nu har det börjat sämre för nordirländarna som kommer från två raka förluster. St. Patrick’s tog en meriterande poäng mot topplaget Dundalk i sin senaste ligafajt och känns något hetare för dagen. Dock spelar det irländska huvudstadslaget en tajt fotboll, med 4-3 i målskillnad är de rödvita det målsnålaste laget i serien. Svårtippad match där vänstersidan ändå känns något hetare.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Eskilstuna

Uppsala är nykomlingar i det svenska finrummet och det kommer bli svårt för dem att hålla sig kvar. Tre raka torsk bör ha tagit på självförtroendet och nu väntar ett övermäktigt motstånd. Trolig etta.

Kupongens luring! – Mjällby

Visst har IFK Norrköping ett betydligt bättre spelarmaterial, men tre insläppta mot Falkenberg imponerar knappast. Mjällby är luriga och ska inte räknas bort.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Norrköping – Mjällby 12
  2. Elfsborg – Sirius 1
  3. Örgryte – Västerås x2
  4. Brage – Trelleborg 1x
  5. Kopp/Göteb. – Linköping 1
  6. Eskilstuna – Uppsala 1
  7. Young Boys – St. Gallen 1x
  8. St. Patrick’s – Derry City 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Norrköping – Mjällby 1×2
  2. Elfsborg – Sirius 1
  3. Örgryte – Västerås 1×2
  4. Brage – Trelleborg 1×2
  5. Kopp/Göteb. – Linköping 1x
  6. Eskilstuna – Uppsala 1
  7. Young Boys – St. Gallen 1x
  8. St. Patrick’s – Derry City 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 3 augusti, 2020