Topptipset 30/7 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det ska spelas cupfinal mellan IFK Göteborg och Malmö FF, de två giganterna inom svensk fotboll. Den matchen inleder torsdagens Topptips som på förhand ser riktigt trevligt ut. Bland annat hittas också en ren seriefinal i Damallsvenskan och returmötet mellan Fulham och Cardiff i kvalet mot Premier League. Nu kör vi!

Spelstopp: 17.44

Till Topptipset

1. IFK Göteborg – Malmö FF 2

Finalen av Svenska Cupen ska gå av stapeln. Matchen spelas på Gamla Ullevi den något ovanliga starttiden 17.45 och det är rivalklubbarna IFK Göteborg och Malmö FF som möts. Blåvitt har stundtals spelat riktigt fin fotboll under säsongen men är i desperat behov av en anfallare. Christian Kouakou har kommit till klubben men är inte spelklar än. Malmö FF har börjat tugga igång och besegrade Sirius med hela 5-2 i sin senaste match. Jon Dahl Tomasson förfogar över en både bred och spetsig trupp och visst ska MFF vara favoriter trots bortaplan. Tvåan i utgång således, men då värdet på ettan verkar bli fint är 1/2 att föredra.

2. Fulham – Cardiff 2

Fulham stod för två drömmål mot Cardiff och har därmed ett gyllene läge att ta sig till final i playoff-spelet. Nu verkar svenska folket tro att det bara är att gå och köra över Cardiff i det andra mötet, men så enkelt är det inte. Dels är Cardiff inga duvungar och dels saknades Mitrovic i första mötet för Fulham och serben är fortsatt ett osäkert kort. Cardiff har ett skickligt lag med spelare som Glatzel, Pack, Ralls och Mendez-Laing. Då Fulham tar sig vidare till final vid både oavgjort resultat och uddamålsförluster känns inte den överdrivna streckningen på ettan speciellt intressant. Börja med X2.

3. Trelleborg – Umeå FC 1

Mot Dalkurd lossnade allting för Trelleborg. 4-1 stod det innan halvtidsvisslan ljöd och då andra halvleken spelades med en man mer för skåningarna var segern aldrig i fara. Ghananen Fatawu stod för ett hattrick och kan anfallaren fortsätta på den vägen blir TFF svåra att rå på. På Vångavallen har skåningarna nu plockat sju poäng på sina tre senaste matcher. Umeå FC får resa väldigt långt till denna bortamatch och nykomlingen håller inte riktigt samma klass. Ettan är troligast, men då den ser ut att streckas lite väl högt är det inte fel att gardera.

4. Brage – Akropolis 1

Akropolis slaktade allt motstånd i ettan i fjol och gick upp till Superettan med ganska hög svansföring. Stockholmarna har absolut inte gjort bort sig i den högre omgivningen heller och besegrade topplaget Halmstads BK med 3-2 på bortaplan i den senaste omgången. Imponerande, men nu tyder mycket på att Akropolis går på pumpen. Brage har ett skickligt lag som ska vara med och hugga på en topp 3-placering även denna säsong. Med spelare som Pllana, Andersén, Lundin och Lundin ska hemmalaget hållas snäppet högre. Etta!

5. Kopparbergs/Göteborg – Rosengård 1

Vilken höjdare det är som väntar i Göteborg när två av de stora seriefavoriterna i Damallsvenskan ställs mot varandra. Kopparbergs/Göteborg har tänkt att de ska vinna serien för första gången någonsin i år och det har börjat bra med 16 poäng på de inledande sex omgångarna. Offensiven ser ruskigt fin ut med Julia Roddar, Pauline Hammarlund, Rebecka Blomqvist och Stina Blackstenius. på mittfältet styr Zigiotti Olme och i 2-0-segern mot Uppsala fick det omtalade nyförvärvet Bri Folds spela sina första minuter i serien. Rosengård vann serien i fjol, före just Kopparbergs/Göteborg, och har rullat igång ordentligt med 12-0 på sina tre senaste seriematcher. Caroline Seger är alltjämt en av seriens bästa spelare och Anna Anvegård samt Jessica Samuelsson är två andra profiler med fina meriter. Det kommer smälla här när seriens två bästa lag möts och det är inget man får missa. Hemmalaget ska hållas något högre och då värdet på ettan ser ut att bli fint är det där det ska börja streckas. Räcker plånboken till bör det dock garderas.

6. Växjö – Umeå IK 1

Umeå IK såg ut att gå mot ännu en förlust när de besöktes av topplaget Linköping. Via tre mål sista kvarten lyckades dock UIK vända på steken och kunde därmed räkna in säsongens första trepoängare. 21-årige Lova Lundin fick hoppa in med kvarten kvar och tryckte dit sina två första mål i Allsvenskan. Nu är det dock bortamatch som gäller för Lundin och hennes lagkamrater och senaste gången de svartklädda var ute på vägarna blev det förlust med 0-3 mot Uppsala. Växjö tog även de säsongens första seger när de bortabesegrade topplaget Piteå med 1-0. En imponerande insats från smålänningarna som i fjol var omutliga på det egna gräset. Då blev det poäng i tio av elva hemmamatcher och mot nykomlingen Umeå ska smålänningarna gälla som favoriter. Ettan lämnas ensam.

7. Rosenborg – Viking 1

Rosenborg är som alltid en av de stora favoriterna till att vinna norska Eliteserien, men efter tio spelade omgångar är de vitsvarta redan 15 poäng bakom seriesuveränen Bodö/Glimt. Skjelbred har kommit hem från Hertha Berlin och satt på bänken senast. Kan han starta här hade det gjort massor för Trondheim-klubben. Viking kommer från två raka segrar och har ett skickligt anfall med Veton Berisha, som kommit tillbaka till klubben efter fem år utomlands, i spetsen. Visst får Stavanger-klubben slå ur underläge här, men ettan ser ut att överstreckas rejält och då måste det garderas. Helst med alla tecken!

8. Stabaek – Bodö/Glimt 1

Vad är det som händer med Bodö/Glimt? Tio omgångar har gett tio segrar och avståndet ner till andraplatsen är fem poäng. Det som imponerar allra mest är offensiven, 38 mål på tio matcher är otroliga siffror. Danskarna Kasper Junker och Philip Zinckernagel har tillsammans producerat 16 baljor framåt och är en duo det gäller att se upp med. Stabaek har fyra raka utan förlust och ser inte så pjåkiga ut de heller. I målet står svenska Mattias Sandberg och på mittfältet finns Romain Gall som är ny från Malmö FF. Ett kompetent lag som kan utmana Bodö om de får till det fullt ut. Börja med skrällen till vänster, men måla hela vägen över om plånboken räcker till.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Brage

Akropolis har gjort det bra som nykomlingar i Superettan, men nu stöter de på patrull. Brage har ett lag som ska kunna blanda sig i striden om topp 3-placeringarna och på Domnarvsvallen löser de tre poäng.

Kupongens luring! – Stabaek

Bodö/Glimt har varit fantastiska i inledningen av norska ligan och står på maximala 30 poäng efter tio omgångar. Stabaek är dock inget lag som ska underskattas, speciellt inte på hemmaplan. Den lågt streckade ettan måste med i jakten på utdelning.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Göteborg – Malmö 12
  2. Fulham – Cardiff x2
  3. Trelleborg – Umeå FC 1x
  4. Brage – Akropolis 1
  5. Kopp/Göte. – Rosengård 1
  6. Växjö – Umeå IK 1
  7. Rosenborg – Viking 1x
  8. Stabaek – Bodö/Glimt 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Göteborg – Malmö 12
  2. Fulham – Cardiff 1×2
  3. Trelleborg – Umeå FC 1x
  4. Brage – Akropolis 1
  5. Kopp/Göte. – Rosengård 1x
  6. Växjö – Umeå IK 1
  7. Rosenborg – Viking 1×2
  8. Stabaek – Bodö/Glimt 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 29 juli, 2020