Topptipset 6/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Måndagen må vara en röd dag, men fotbollen tar inte paus för det. Italienska ligamatcher ska spelas med en rad svenskar i farten där en lång herre från Malmö tas emot med öppna armar. Åtta rätt lyser upp januari!

Spelstopp: 14.59

1. Arsenal – Leeds 2

Det märktes att segern mot United på nyårsdagen inte bara var en “vanlig” triumf mot rivalen från Manchester; en enorm tyngd släppte från The Gunners axlar, och samtidigt är det lite synd att en stor, men nödvändig, rotation väntas ske hos de rödvita när minst två av Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette vilar. Leeds United toppar välförtjänt The Championship efter en ruggig 5-4-seger i Birmingham följt av en tung pinne på The Hawthorns (1-1). Med stor marginal ner till tredjeplatsen är det inte otänkbart att Bielsa satsar på en stark elva mot Arsenal. Skrällen, och garderingarna, dansar in från höger.

2. Milan – Sampdoria 1

Namnet på allas läppar i Milanos rödsvarta halva är givetvis Zlatan Ibrahimovic som 38 år ung återvänder till Serie A. Rossoneri fick en bedrövlig avslutning på 2019, men gudskelov får milanesarna en mjukstart på innevarande år när Sampdoria kommer på besök. Doria gör sin sämsta säsong i mannaminne och frågan är om Albin Ekdals comeback kan påverka laget tillräckligt mycket i positiv riktning. De bortasvaga besökarna har bara vunnit två seriematcher utanför Genua sedan mitten av mars (!) och ska inte vara ett hot när publiken lyfter fram Zlatan och Milan! Rödsvart spik på San Siro!

3. Napoli – Inter 2

Carlo Ancelotti sparkades och ersattes av Gennaro Gattuso i ett försök att lyfta Napoli i seriespelet. Efter en trevande start kom den första trepoängaren under den nye coachen. 2-1 på Sassuolo men att säga att det var en stabil seger är osanning då det krävdes ett självmål i den fjärde stopptidsminuten för att bärga trean. Sett enkom till bortaspelet är fysiska Inter seriens klart bästa lag, och hade det inte varit för det sent insläppta målet i Florens (1-1) hade Contes lag fortfarande stått på full pott på resande fot. Marcelo Brozovic och Lautaro Martínez är tillbaka från sina avstängningar och ger gästerna ytterligare tyngd på mitten och längst upp i banan. Jämna odds så starta streckandet i österled.

4. Atalanta – Parma X

Parma, med Kulusevski kvar våren ut, är inne i säsongens bästa period och känner vittringen av Europaplatserna ett par poäng bort. Blessyrer på Cornelius och Inglese tvingar troligtvis fram en något lägre utgångspunkt hos gästerna. Målmaskinen Atalanta har vuxit under säsongen där Champions League tagit en del på krafterna. Förvisso är “La Dea” bland de bästa i klassen på att göra mål inför sin hemmapublik, men de många inkasserade målen går inte att helt bortse ifrån. Formstarka Parma parkerar “l’autobus” och går för pinnen. Självfallet ska ettan med.

5. Juventus – Cagliari 1

Italiens modernaste arena är Juventus Stadium, och trycket där är inte att leka med. Det visar sig även i hemmatabellen som “Den gamla damen” leder med raden 7-1-0. Stjärnor som Ronaldo och Dybala är spelklara, medan Robin Olsen (tillbaka efter den långa avstängningen) och hans lagkamrater är klart mer vingklippta. Fabio Pisacane och Leonardo Pavoletti är borta för avstängning respektive skada.

De svartvita har sex segrar av de sex senaste på ö-laget. Överstreckade värdar, men det blir en sjunde trepoängare i streck för Turins mest framgångsrika lag. Banketta!

6. Lecce – Udinese 2

Vi förflyttar oss till barockstaden Lecce nere på den italienska klacken. Lecce njuter inte direkt av livet efter att avslutat 2019 med en poäng på tre omgångar. De gulröda må ha vaknat till efter paus men de bedrövliga insatserna i första halvlekarna gör det svårt att reparera skadan på 45 minuter. Vänsterbacken Marco Calderoni är avstängd efter det gula han ådrog sig mot Bologna (2-3) och ersätts av Christian Dell’Orco. Nordöstra Italiens stolthet Udinese har haft en kämpig säsong hittills, men “Småzebrorna” fick dra lite på smilbanden tack vare Seko Fofanas segerstrut mot Cagliari (2-1). Endast Samir i sjukstugan och klar fördel Udinese i inbördes möten gör att tvåan är den troligaste utgången på Via del Mare!

7. Manchester United – Manchester City 2

Uppe i England är det fotboll var och varannan dag, och i Manchester ska stadens två giganter gå den första ronden av två i jakten på en plats i ligacupfinalen. På lördagen spelade bägge lagen i FA-cupen där City i första halvlek visade att rotationssystem funkade mot Port Vale (4-1) där unge Phil Foden briljerade. Ojämna United lät precis som The Citizens vila flera nyckelspelare i den mållösa cupkampen mot Wolves där omspel väntar. Ole Gunnars manskap lyfter inte och det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Fördel Peps manskap, men The Red Devils vann ju faktiskt lite överraskande ligamötet i december (2-1). I match 7 blir vi alla högerhänta och fyller gradvis på med tecken.

8. Doncaster – Shrewsbury 1

League One blir en fin nedvarvning. På Keepmoat Stadium möts två lag från samma del av tabellen, men Shrewsburys blygsamma prestationer iväg från hemmafansen oroar; på nio bortakamper har The Shrews enbart fått in bollen i rätt nät fyra gånger. 1-2 hemma mot Sunderland var inget vidare, men Doncaster kom upp på hästen igen efter att försvararen Reece James avgjort mot Oxford (1-0) och “Donny” är nu på väg uppåt igen. Ganska jämnt i inbördes möten sedan 2015, men hemmafördelen väger tungt. 1X i South Yorkshire.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Juventus – De senaste årens totala dominant Juve brukar sällan förta sig. Ja, Cagliari har överraskat, men “La Vecchia Signora” är så professionell och låter sig inte luras. Svartvit viktoria! 

Kupongens luring

Leeds – Den mentala styrkan Leeds visat upp den senaste tiden visar att laget har vuxit till sig. Arsenal är dränerade fysiskt och mentalt, och reserverna kommer att känna av pressen från publiken. En klassisk FA-cupskräll med andra ord!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Arsenal – Leeds x2
  2. Milan – Sampdoria 1
  3. Napoli – Inter x2
  4. Atalanta – Parma 1x
  5. Juventus – Cagliari 1
  6. Lecce – Udinese 2
  7. Man United – Man City x2
  8. Doncaster – Shrewsbury 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Arsenal – Leeds 1×2
  2. Milan – Sampdoria 1
  3. Napoli – Inter 1×2
  4. Atalanta – Parma 1x
  5. Juventus – Cagliari 1
  6. Lecce – Udinese x2
  7. Man United – Man City 1×2
  8. Doncaster – Shrewsbury 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 januari, 2020