Topptipset 6/7 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vi rullar igång den nya veckan med finfina möten från Allsvenskan kombinerat med fotboll från Premier League, La Liga och kvalet till Bundesliga. Där ska Werder Bremen försöka hålla sig kvar i det tyska finrummet. En småmysig rad där vi inleder på Östgötaporten med ett Kamratmöte.

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. IFK Norrköping – IFK Göteborg 1

IFK Göteborg har stått för en ganska fin säsong så långt med poäng i fyra av fem allsvenska omgångar och avancemang i Svenska Cupen. Blåvitt har dock en del problem inför resan till Norrköping. Vänsterbacken Wernersson har förhandlat med Mechelen i Belgien när han borde vara på träning dagen innan match, något som klubbledningen fördömt i media. Frågan är om han kommer få spela här. En som inte kommer spela är Tobias Sana som lämnats hemma då mittfältaren behövde vila. Norrköping leder serien på 13 poäng och har sett ruskigt bra ut hittills. På konstgräset ska de gälla som klara favoriter mot ett Sana-löst Göteborg. Ettan lämnas ensam.

2. Djurgården – Helsingborg 1

Olof Mellberg blir allt mer pressad på Helsingborgs bänk, något som syns allt tydligare. Helsingborg har fått en historiskt dålig start på säsongen med en poäng och noll gjorda mål på fem omgångar. Djurgården har blandat och gett och de regerande mästarna har faktiskt förlorat tre av fem matcher hittills. Samtidigt är Blåränderna i sina bästa stunder ett av Sveriges bästa lag, något de visade i 5-0-krossen mot Kalmar i senaste hemmamatchen. Holmberg och Kujovic fixar biffen. Trolig etta. 

3. Varberg – Kalmar FF 2

Varbergs BoIS är en härligt frejdig nykomling som inte räds något motstånd. Tränare Jocke Persson har stått för den kanske största rotationen av samtliga tränare från match till match och ibland bytt ut så många spelare som nio stycken i startelvan. Mot Hammarby startade de grönsvarta utan både succémannen Norlin och viktige Tranberg. Här lär dessa två pjäser vara med igen. Kalmar FF föll tungt hemma mot Östersund senast när brassen Romarinho var avstängd. Mittfältaren är nu tillbaka i spel och det betyder jättemycket för smålänningarna som på det stora hela känns något tyngre. Något bättre värde på tvåan gör att vi streckar därifrån, men gardera!

4. Östersund – Mjällby 1

Mjällby är en nykomling som stundtals sett fantastiska ut inledningsvis. Närmast kommer sölvesborgarna från segrar mot Hammarby och Helsingborg. Nu ska dock de gulklädda från Listerlandet spela säsongens första match på konstgräs och det lär bli en nog så svår uppgift. Östersund har inte haft de bästa förutsättningarna inför säsongen med en krisande ekonomi och många svarta rubriker. Falkarna har dock hittat sitt spel mer och mer och mot Kalmar stod de rödsvarta för en fin prestation och tog säsongens första seger. Kroon och Attah på topp är en duo som förtjänar respekt. Utgå från vänster.

5. Tottenham – Everton X

Tottenham har märkligt svårt att prestera och kommer närmast från en 1-3-förlust mot Sheffield United. Där fick Spurs ett mål underkänt efter VAR-granskning som fick José Mourinho att bli rosenrasande. Den koleriske portugisen känns lite pressad och det är lätt att förstå efter en titt på tabellen, en förlust här skulle skicka Londonlaget ner på den undre halvan av tabellen. Tottenham är dock ett starkt hemmalag och med egentligen bara Dele Alli på skadelistan får värdarna hållas som favoriter. Everton tog en meriterande seger hemma mot Leicester i sin senaste ligamatch men det ska sägas att det var en match som The Foxes dominerade med eftertryck. Carlo Ancelottis mannar lär hamna under belägring igen. Med Kane och Son på topp är 1X helt klart en vettig utgång.

6. Levante – Real Sociedad 2

Äntligen fick Alexander Isak målskyttet att lossna. I 2-1-segern mot Espanyol var det svensken som avgjorde och räkna med att det var ett viktigt mål för baskerna. Sociedad hade dessförinnan fyra raka förluster och har därmed tappat rejält i kampen om Champions League-platserna. Ska Isak och company åter blanda sig i den striden måste de i stort sett gå rent framöver. Levante är dock inget enkelt motstånd. Grodorna från Valencia har bara en förlust på sina sju senaste och har plockat poäng i tolv av 16 hemmafajter. Värdarna har dock inte speciellt mycket att spela för och med det i åtanke är det tvåan som är av högsta prioritet. Gardera dock tidigt efter storleken på plånboken.

7. Sevilla – Eibar 2

Kupongens bästa skrälltecken identifieras i Sevilla. De vitröda hemmaspelarna har inte förlorat någon av sina tolv tävlingsmatcher, men Sevilla har ändå haft svårt att imponera efter uppehållet. Kryss mot lag som Valladolid och Levante är inget vidare för ett lag som jagar Champions League. Nu är viktiga franske försvararen Jules Koundé avstängd och det är ett avbräck modell större. Eibar slåss i botten av tabellen men har en hög högstanivå. Under säsongen har baskerna bland annat besegrat lag som Atlético Madrid, Villarreal och Valencia. Dessutom var det Eibar som gick segrande ur höstens möte mellan dessa två lag. En tvåa som ser ut att hamna under tio procent är för smaskig för att lämna utanför. Börja med superskrällen och bygg därefter.

8. Heidenheim – Werder Bremen 2

Werder Bremen är det lag i Tyskland som gjort flest säsonger i Bundesliga sedan serien bildades 1963. Nu är det dock fara på taket för Ludwig Augustinsson och hans vänner som behöver kvala för att hålla sig kvar i det tyska finrummet. Hemmamötet mot trean från divisionen under, Heidenheim, slutade 0-0 och dessutom fick Moisander syna det röda kortet. Försvararen är avstängd nu men visst ska Bremen hållas som det bättre laget ändå. Eggestein, Klaassen, Osako och Rashica är spelare som har en högre nivå i sig än värdarna. Känslan är att Bremen inte förlorar detta och med X2 har vi ett äkta lås.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Djurgården

Helsingborg ser riktigt dåliga ut och kommer få det jobbigt i huvudstaden. Mellbergs mannar går återigen mållösa och poänglösa av plan.

Kupongens luring! – Eibar

Eibar vann motsvarande möte i fjol och har en hel del kvalité i laget. Sevilla har samtidigt agerat oerhört ojämnt under juni månad och ska inte vara för säkra på seger här.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Norrköping – Göteborg 1
  2. Djurgården – Helsingborg 1
  3. Varberg – Kalmar FF x2
  4. Östersund – Mjällby 1x
  5. Tottenham – Everton 1x
  6. Levante – Sociedad x2
  7. Sevilla – Eibar x2
  8. Heidenheim – W.Bremen 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Norrköping – Göteborg 1
  2. Djurgården – Helsingborg 1
  3. Varberg – Kalmar FF 1×2
  4. Östersund – Mjällby 1x
  5. Tottenham – Everton 1x
  6. Levante – Sociedad 1×2
  7. Sevilla – Eibar 1×2
  8. Heidenheim – W.Bremen x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 6 juli, 2020