Topptipset 6/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fem av matcherna på torsdagens Topptips känner vi igen från Europatipset. Det är de allsvenska bataljerna som åsyftas och här ska Kalmar och Blåvitt ligga bra till att lösa varsin trea. Först ut är tre spännande fajter från Europa League där Sevilla – Roma ska avgöras i ett enkelmöte i tyska Duisburg. Mycket nöje!

Spelstopp: 18.54

Till Topptipset

1. Sevilla – Roma 2

Då Sevilla och Roma inte hunnit möta varandra än i åttondelsfinalen av Europa League ska deras match avgöras i ett enkelmöte. Denna fajt ska spelas på neutral mark i tyska Duisburg, ett faktum som säkerligen en del topptippare kommer missa. Roma avslutade säsongen starkt och har ett bättre skadeläge än på länge. Tyvärr har Smallings lånekontrakt gått ut men så länge unge brassen Ibanez kan spela är försvaret helt okej ändå. Framåt finns klass i Mkhitaryan, Dzeko, Zaniolo och Kalinic. Sevilla kan få klara sig utan viktiga målvakten Vaclik som har ett skadat knä och dessutom får Gudelj stanna hemma då han drabbats av corona. Roma känns intressantare och till dessa priser är det högersidan som lockar mest.

2. Bayer Leverkusen – Rangers 2

Bayer Leverkusen hade en jobbig avslutning av den tyska säsongen. De förlorade cupfinalen mot Bayern München och dessutom blev det en femteplats i ligan vilket gör att Bayer inte får spela i Champions League kommande säsong (om de inte skulle vinna Europa League). Nu är Mitchell och Demirbay avstängda samtidigt som Paulinho är skadad. Rangers torskade hemmamötet med Leverkusen med 1-3, men såg stabila ut i sin säsongspremiär i helgen. Skottarna, med Filip Helander i truppen, höll nollan då, och framåt finns klass i Morelos och Hagi. Glasgow-klubben kommer satsa offensivt här och då Leverkusen går vidare även vid en uddamålsförlust lockar den lågt streckade tvåan oerhört mycket. Men visst ska det garderas!

3. Wolverhampton – Olympiakos 2

Wolverhampton hade ingen speciellt lyckad avslutning på säsongen och hamnade till sist på en sjundeplats i tabellen. Då Arsenal vann FA-cupen räckte det inte till en Europaplats kommande år. Jobbigt för Espírito Santos mannar som tillhört toppen av Premier League hela säsongen. Nu ska de spela retur i åttondelsfinalen av Europe League. Olympiakos fick 1-1 i hemmamötet med Vargarna och har sedan dess kört över allt motstånd i den inhemska ligan. Valbuena och hans kamrater slog tidigare under säsongen ut Arsenal ur turneringen och ska inte vara chanslösa på Molineux heller. Högersidan känns högintressant och X2 ritas ned först.

4. Häcken – IFK Norrköping 2

Efter tolv spelade omgångar av Allsvenskan är IFK Norrköping fortsatt i topp men nu är Malmö FF på samma poäng. Detta efter att Peking tappat viktiga poäng hemma mot Mjällby. Simon Thern såg slarvig ut och Alexander Fransson stod för ett makalöst uselt inhopp. Positivt dock att Hallenius gjorde sina första pigga minuter och att Nyman återigen nätade, även om det märkligt nog blev bortdömt. Häcken föll mot Djurgården och fick där sin målvakt, Peter Abrahamsson, knäskadad. Ett hårt slag för de gulsvarta som nu får luta sig mot Rasheed. Även Youssef fick gå av planen i den första halvleken med en skada. Gästerna ska med dessa förutsättningar hållas snäppet högre och då är det från höger det ska streckas.

5. Kalmar FF – Örebro 1

Kalmars skadeläge börjar ljusna något och dessutom kunde nyförvärven Douglas Bergqvist och Erik Israelsson starta mot AIK. Det gav laget en helt annan tyngd och stabilitet. Kalmar låg närmast segern i den matchen och kan de fortsätta på inslagen väg ska Nannes mannar ha goda chanser att lyfta från jumboplatsen. Örebro ser tröga ut och sjunker i den allsvenska tabellen. Här är dessutom känslan att närkingarna får svårt att försvara på fasta mot nickstarka Kalmar. En etta under 50 procent är bara att singla.

6. AIK – Elfsborg X

Rikard Norling fick lämna det sjunkande skeppet AIK och Bartosz Grzelak är ny kapten på skutan. Mot Kalmar blev det en pinne i polackens debut som ansvarig, men spelmässigt var det inte mycket som klaffade. Kanske kan det bli islossning nu på Friends där en riktig favoritmotståndare väntar. Elfsborg har inte bortabesegrat AIK sedan 2011. Boråsarna ser dock bättre ut än på många år och mot Sirius hämtade Thelins mannar in 1-3 till 3-3 i slutet av matchen. Sedan var det bara centimeter ifrån att Olsson kunde avgjort i slutskedet. 1X blir valet till en början men det är en skakig utgång.

7. IFK Göteborg – Östersund 1

IFK Göteborg besegrade sina ärkerivaler Malmö FF i cupfinalen och fick lyfta bucklan för en vecka sedan. Lika bra gick det inte i seriematchen mot samma motstånd tre dagar senare där det blev torsk med 0-3. Nu måste Kamraterna börja plocka poäng även i Allsvenskan för bottenstriden rycker allt närmare. Kharaishvili är tveksam till spel efter sin skada men i övrigt ska alla stjärnor finnas tillgängliga. Östersund hade svårt att skapa chanser mot Varberg utan Kadiri men i den 94:e minuten fick Fritzson in en helt oförtjänt kvittering. Nu blir det ännu svårare för jämtarna som får resa den långa vägen hem utan poäng. Ettan spikas.

8. Mjällby – Sirius 1

Efter en lite sämre period såg Mjällby återigen giftiga ut borta mot IFK Norrköping. Bergström längst fram och Löfquist på mitten kunde hålla i bollen och på kanterna löpte Nilsson och Jeahze ständigt. Dessutom såg Moses Ogbu bättre ut än på mycket länge och fick också kröna sin insats med ett mål. Något att bygga på för Marcus Lantz. Sirius har problem på målvaktsfronten. Lukas Jonsson stod återigen för en tavla modell större och Henrik Rydström var inte speciellt nöjd med sin keepers agerande. En lurig match helt klart men då Sirius sett ganska svaga ut på naturgräs är det från vänster det ska streckas.

Till Topptipset

Bästa spiken! – IFK Göteborg

Östersund ser svaga ut efter att Kadiri lämnat klubben och mot cupmästarna kommer det bli svårt. ÖFK torskade med 1-7 här förra säsongen och förlorar igen. Tydlig etta på Gamla Ullevi.

Kupongens luring! – Olympiakos

Olympiakos körde över allt motstånd i den grekiska ligan och med klasspelare som Valbuena går det att rubba ett ganska formlöst Wolverhampton. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Sevilla – Roma 2
  2. Leverkusen – Rangers 12
  3. Wolves – Olympiakos x2
  4. Häcken – Norrköping x2
  5. Kalmar FF – Örebro 1
  6. AIK – Elfsborg 1x
  7. Göteborg – Östersund 1
  8. Mjällby – Sirius 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Sevilla – Roma x2
  2. Leverkusen – Rangers 1×2
  3. Wolves – Olympiakos 1×2
  4. Häcken – Norrköping x2
  5. Kalmar FF – Örebro 1
  6. AIK – Elfsborg 1×2
  7. Göteborg – Östersund 1
  8. Mjällby – Sirius 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 augusti, 2020