Topptipset 7/8 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vilken fredag det är som väntar. Champions League är tillbaka och mötet mellan Manchester City och Real Madrid har alla möjligheter att bli en klassiker. Även Juventus och Lyon är såklart högintressant. I övrigt är det mycket svenskt på kupongen. Här är vägen mot 8 rätt!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Manchester City – Real Madrid 1

Kupongens stora godbit hämtas från Etihad där Manchester City tar emot Real Madrid. Pep Guardiolas gäng vann bortamötet med 2-1 där de fick god hjälp av en utvisning på Sergio Ramos. Sedan dess har de ljusblå vunnit Ligacupen, slutat tvåa i Premier League och åkt ur semifinalen i FA-cupen mot Arsenal. Agüero är skadad och Mendy är avstängd, men i övrigt ser City ruskigt bra ut. Med Sterling, De Bruyne och Jesus i fin form lär hemmalaget ta tag i taktpinnen här. Real Madrid gick som bekant som tåget under sommaren och vann La Liga före Barcelona, mycket tack vare Sergio Ramos alla straffmål. Härföraren är nu avstängd och det är ett stort avbräck för Zidanes gäng. Utan honom blir det svårt att stå emot Citys flödande offensiv. Ettan spikas.

2. Juventus – Lyon 2

Lyon gjorde ingen bra ligasäsong och låg illa till i Ligue 1 innan allt spel avblåstes. I de stora matcherna visar dock OL att de är ett lag att räkna med. För en dryg vecka sedan föll Lyon på straffar i Ligacupfinalen mot PSG (5-5 efter ordinarie straffomgång) och i första mötet mot Juventus i mars var det fransmännen som vann med 1-0. Koné är skadad nu och Marcelo är tveksam till spel, men Depay, Dembélé, Ekambi och de andra stjärnorna är redo. Juventus vann Serie A men imponerade inte nämnvärt rent spelmässigt under sommaren. Dybala är tveksam till spel här och Turin-laget blir alldeles för övervärderade. Börja med bortaskrällen och gardera efter storlek på plånboken.

3. Öster – Akropolis 1

Öster har hamnat i en formsvacka och har faktiskt bara vunnit en av sina åtta senaste matcher. Kvalitén i truppen är dock odiskutabel, Simon Alexandersson (mål senast), James Keene och Johan Persson är tre skickliga herrar som bör kunna föra Öster till en trepoängare inom snar framtid. Akropolis ligger en poäng före i tabellen och har lirare som Rajamohan och Mauricio Albornoz i truppen. Stockholmarna har gjort det bra som nykomlingar men är sämre i grunden och på Visma Arena ligger ettan närmast till hands. Det är dock inte fel att komplettera med garderingar.

4. GIF Sundsvall – Ljungskile X

Kupongens kanske allra bästa skrällchans hittas på NP3 Arena. GIF Sundsvall har fallit tillbaka efter en finfin start på säsongen. Nu har Giffarna faktiskt fyra raka matcher utan seger och 1-4 hemma mot Degerfors var en smäll som hette duga. Försvaret ser ihåligt ut och Andreas Andersson har varit skakig mellan stolparna. Mycket hänger på att målkungen Pontus Engblom har en bra dag. Ljungskile är alltjämt jumbo i Superettan men tog poäng mot topplaget Halmstad i sin senaste fajt. Niklas Olsson är nu avstängd för bohuslänningarna, men trots det känns LSK intressanta. X2 rensar rejält och det är där vi börjar strecka.

5. Västerås – Brage 2

Västerås sjunker som en sten i tabellen. 1-2 mot Örgryte var VSK:s fjärde raka förlust och det gör att det bara skiljer två poäng ner till nedflyttningsplatserna efter tio spelade omgångar. Safari och Awad är en stark offensiv duo men i övrigt ser det mediokert ut. Mot Örgryte fick Daniel Svensson göra sin andra match för säsongen och det är ett betydligt sämre val mellan stolparna än Anton Fagerström som dras med skadekänningar. Brage lyfter däremot i tabellen efter fyra segrar på de sex senaste och 3-0 mot Trelleborg var en uppvisning, speciellt i den första halvleken. Pllana stod för två baljor då och visade att Kouakou inte kommer saknas. Gästerna från Dalarna känns vassare. Strecka från höger.

6. Assyriska Turabdin – Skövde AIK 1

Skövde AIK var ett topplag i Division 1 Södra i fjol och utmanade då om uppflyttning. Det blev till sist en fin fjärdeplats för skaraborgarna. Viktiga spelare som Örqvist och Norlin (succémannen i Varberg) har lämnat klubben och nu känns SAIK inte alls lika vassa. Assyriska är å sin sida bättre än i fjol och står på fyra segrar på sina fem senaste fajter. Det är till stor del tack vare fantastiska Simon Adjei som dunkat in åtta baljor på dessa matcher. Adam Lindström Leister är avstängd, men trots det ska värdarna hållas klart högre. Ettan spikas.

7. Lindome – Utsikten 2

På vackra Lindevi IP ska något av ett derby ta plats när Utsikten gästar Lindome. Gästerna, som tränas av Bosko Orovic, har en av seriens bättre trupper på pappret med spelare som Bohm och Mohideen, även om det ska sägas att den sistnämnda är avstängd här. Fyra segrar på de fem senaste omgångarna har fört upp göteborgarna till en andraplats i serien inför den tionde omgången. Lindome blir dock ingen enkel nöt att knäcka. Här på Lindevi fick bland annat Oskarshamn en rejäl kölhalning med 7-1. Lipovac och Hedlund är en duo det gäller att se upp med. Spelare för spelare ska dock Utsikten vara något bättre och X2 bör räcka.

8. St. Patrick’s – Finn Harps 1

Finn Harps slutade sist i den irländska ligan förra säsongen och höll sig kvar genom att besegra Drogheda med totalt 2-1 i det avslutande kvalet. Mycket närmare andradivisionen går inte att komma. Laget från Ballybofey lär få slåss i botten igen och närmast kommer de från fyra raka förluster. St. Patrick’s imponerar verkligen inte de heller. Värdarna står på två segrar efter sex omgångar och de triumferna har plockats mot ligans jumbo och nästjumbo. Insatsen i 0-2-förlusten hemma mot Derry var inte alls bra. Här ställs St. Patricks ut som solklara favoriter, men helt säkra ska de inte vara på tre poäng. Gardera utgångsettan omgående.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Assyriska Turabdin

Skövde AIK är inte lika bra som de var förra säsongen och här får västgötarna verkligen slå ur underläge. Simon Adjei skjuter in hemmasegern!

Kupongens luring! – Ljungskile

Superettan är en väldigt jämn serie och att ett formlöst lag som Sundsvall ska vara så stora favoriter mot Ljungskile är svårt att köpa. Högersidan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Man.City – Real Madrid 1
  2. Juventus – Lyon x2
  3. Öster – Akropolis 1
  4. Sundsvall – Ljungskile x2
  5. Västerås – Brage x2
  6. Assyriska T. – Skövde 1
  7. Lindome – Utsikten x2
  8. St. Patrick’s – Finn Harps 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Man.City – Real Madrid 1
  2. Juventus – Lyon 1×2
  3. Öster – Akropolis 1x
  4. Sundsvall – Ljungskile 1×2
  5. Västerås – Brage x2
  6. Assyriska T. – Skövde 1
  7. Lindome – Utsikten x2
  8. St. Patrick’s – Finn Harps 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 6 augusti, 2020