Topptipset 9/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Bortalagens rad? På detta intensiva Topptips bjuder flertalet gästande lag på fina chanser till seger och dessutom till gott värde. KFF ser starka ut, och så även Bielefeld och Nijmegen. Europa levererar åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Leicester – Aston Villa 1

King Power Stadiums publik kan åter få uppleva Champions League i höst om The Foxes kan hålla hela vägen ut i Premier League. Efter en tristare period kom trean Leicester tillbaka i onsdags genom att slå ut Birmingham ur FA-cupen (1-0). Dessutom är Jamie Vardy nära att ånyo kliva ut på gräset då hans vadskada förefaller ha läkt. Det blev (som väntat) ingen ligacuptitel för Aston Villa då Manchester City visade sig vara lite för tunga. Utifrån dessa förutsättningar kan det inte annat än bli en spikad och borrad etta!

2. AIK – Kalmar FF 2

Svenska Cupens gruppspel har blivit en välbehövlig tjuvstart på vår inhemska säsong och på Skytteholms IP ska det avgöras om det blir nollåttor eller smålänningar som spelar kvartsfinal härnäst. KFF har tack vare sina skickliga målskyttar Nils Fröling (två mål) och Isak Magnusson (två mål) gått helt rent så här långt. På detta har Kalmar inte släppt in en endaste boll i egen kasse. Strongt. Vingklippta AIK ser betydligt segare ut då ett självmål från Örgrytes sida krävdes för att vinna i Göteborg. I den föregående matchen var det nära att det blev förlust hemma mot J-Södra (2-2). Norlings lag inger inte förtroende – trolig tvåa och Småland vidare!

3. Jönköpings Södra – Örgryte 2

I samma grupp som lagen ovan spelar dessa två Superettanklubbar som redan är utslagna. ÖIS stod dock upp bra mot AIK (0-1), och med lite tur kunde Rödblått kanske fått med sig en pinne mot 2019 års allsvenska mästare. Ingen Daniel Paulson på grund av dennes röda kort på Bravida, men göteborgarna tänker inte upprepa fjolårets förlust i samma gruppspel. Jönköpings stolthet har ekonomiska problem och det kan spilla över på koncentrationen då elitlicensen kan vara i fara. 0-5 mot KFF lär ha tärt ännu mer på självförtroendet. Börja med tvåan och ta med krysset på stora.

4. Silkeborg – Aarhus 2

Efter två omgångar i serien och en cupmatch är det dags för botten mot toppen på JYSK Park. Värdarna slet förgäves i torsdags mot Horsens i cupen. Mads Emil Madsen kvitterade till 1-1 i den 71:a minuten, men det hela gick till straffsparkar där SIF drog det kortaste strået. Tungt mentalt och fysiskt för ett hemmalag utan namn som Shkodran Maholli och nyförvärvet Kees Luijckx. 4-1 i cupen mot Esbjerg var en bekräftelse på Århus fina säsong, och fyra poäng på två ligaomgångar innevarande år en bra start. Ligatrean löser denna biff utan problem. Dansk spik!

5. Lens – Orléans 2

Pölse byts mot baguetter och Ligue 2. Orléans, som i folkmun kallas “Getingarna”, kan sticka, som i den senaste bortakampen. Uppe i Le Havre tog besökarna en skön skalp i form av 2-1 som dessutom var en vändning. Joseph Lopy och Vincent Thill grejade segerjublet, och nu vill det “thill” att mittfältet jobbar lika bra som då. En seger mot Paris FC (2-0) är ingen garanti för att gulröda Lens är på rätt spår igen. Trepoängare under 2020 är fortfarande bara två till antalet så här ska det inte ropas hej. Ny match i norr där gästerna verkar trivas – gå för skrällen och heltäckning så fort som möjligt!

6. Stuttgart – Bielefeld 2

Vi fortsätter på temat “andradivisioner”. Stuttgart var, och är fortfarande, en av favoriterna till att ta steget upp till Bundesliga, men Die Schwaben ser ut att vackla. Den senaste prestationen som kändes övertygande kom mot Aue för en månad sedan, och mot Greuther Fürth (0-2) blev det inga poäng alls för de rödvita. 12-2 på fyra omgångar i 2. Bundesliga för Arminia Bielefeld gör dem till rättmätiga serieledare. Egentligen är det bara Andreas Voglsammers frånvaro som känns för gästerna, och med en del stålar på tvåan är ett bra läge för Bielefeld som slår ur underläge. Streck från höger.

7. Jong Utrecht – NEC Nijmegen 2

Under finrummet Eredivisie finns Eerste Divisie, och dessa två mittenkonkurrenter gör vad de kan för att det som återstår av säsongen ska vara något att bygga vidare på. NEC:s Zian Flemming är i riktigt fint slag med sina många, och ofta avgörande, fullträffar. Mot topplaget Breda var det 21-åringen som räddade en pinne, och han lär utgöra ett hot mot Utrechts ungdomar. Hemmalaget är både upp och ner, men en konstant är det slappa försvaret. Inte sedan slutet av november har Jong Utrecht helt lyckats freda sitt egna mål, och det är inte optimalt. Strålande värde på Nijmegen vilket betyder X2.

8. Jong AZ Alkmaar – Cambuur 1

Staden Alkmaar mår bra ur fotbollssynpunkt då “A-laget” i högstaligan för tillfället är serieledare. Det kanske kan inspirera Jong AZ som är ett hyggligt hemmalag och i Ferdy Druijf och Justin Bakker har värdarna talang som räcker långt. På tal om serieledning – Cambuur toppar denna liga en poäng före De Graafschap som AZ faktiskt hemmaslog i november (2-1). I förhoppning om en ny skräll plitas ettan ner först och sedan när börsen öppnas strösslas det med garderingar.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Leicester – 2016 års darlings kan lösa en topp fyra-placering och dessutom gå långt i FA-cupen: Brendan Rodgers mannar gör det (nästan) omöjliga, medan Villa stirrar ner i avgrunden. Enkel trea för The Foxes!

Kupongens luring!

Orléans – Kunde Orléans bortaklå svåra Le Havre kan Lens också smiskas. Särskilt med tanke på gästerna har svårt att lyfta. Bara gör det, Orléans!

32 rader

  1. Leicester – Aston Villa 1
  2. AIK – Kalmar FF 2
  3. Jönköping – Örgryte x2
  4. Silkeborg – Aarhus 2
  5. Lens – Orléans x2
  6. Stuttgart – Bielefeld x2
  7. Jong Utrecht – NEC x2
  8. Jong AZ – Cambuur 1x

216 rader

  1. Leicester – Aston Villa 1
  2. AIK – Kalmar FF x2
  3. Jönköping – Örgryte x2
  4. Silkeborg – Aarhus 2
  5. Lens – Orléans 1×2
  6. Stuttgart – Bielefeld 1×2
  7. Jong Utrecht – NEC x2
  8. Jong AZ – Cambuur 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 mars, 2020